Sim only abonnement, waarom heb ik dit gedaan en zou jij het doen?

sim only abonnement waarom zou je het doen

Een sim only abonnement, waarom zou je daar precies voor kiezen? Want laten we eerlijk zijn, we willen natuurlijk allemaal wel de nieuwste telefoon. En er komen heel wat nieuwe telefoons uit in een jaar tijd. De een heeft een betere camera dan de ander, de ander heeft 4 camera’s in plaats van 1 of ze hebben gigantisch veel opslag en andere handige functies. Eigenlijk sinds ik een mobiele telefoon heb, heb ik altijd gekozen voor een abonnement met telefoon. Want een sim only abonnement vond ik maar niks en een telefoon los kopen veel te duur. Maar waarom zou je wél voor een sim only abonnement moeten kiezen en waarom heb ik dat gedaan?

Sim only abonnement en waarom je hier voor moet kiezen

De BKR Registratie

Als je bij een nieuw abonnement een telefoon kiest die boven de €250 is dan sluit je een lening af. Op dat moment wordt deze lening ook bij jouw naam geregistreerd bij het BKR. Je moet je afvragen of je dit wilt want het kan een hoop nadelen hebben. Als je een lening afsluit dan kan het zijn dat je minder kunt lenen als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen. En het is natuurlijk ook ter bescherming voor jezelf dat je niet meer leningen moet afbetalen dan dat je kunt. Maar dit is wel een van de belangrijkste punten waarom je eigenlijk voor een sim only abonnement zou moeten kiezen.

Heb je de nieuwste telefoon echt nodig?

En heb je die nieuwste telefoon écht nodig? Als je bijvoorbeeld nu een telefoon hebt die foto’s maakt met 20 megapixels en een opvolger heeft een camera met 24 pixels, zou je dan die nieuwe kiezen? Het verschil is in mijn ogen zo minimaal dat het zonde is voor je geld (en de BKR registratie) om een lening af te sluiten. Die paar megapixels merk je vaak niet eens op de foto’s die je op social media plaatst. En heb je zoveel opslag nodig? Ga eens door je telefoon en wis dingen die je niet meer nodig hebt.

Je maandbedrag is lager

Het te betalen maandbedrag is ook lager bij een sim only abonnement. Normaal gesproken als je een abonnement kiest met een telefoon dan betaal je per maand ook de telefoon af. Dat is dus de lening waarover we het hebben. Je betaalt al snel 2 tientjes in de maand en als je dat kunt besparen is toch mooi meegenomen. Dat kun je apart zetten op je spaarrekening bijvoorbeeld zodat je altijd wat geld achter de hand hebt.

Zou jij kiezen voor een sim only abonnement? Waarom wel of niet?

Lees ook:
Jabra Talk 25 review – bluetooth headset
Mijn beste aankopen van dit jaar tot nu toe
Mijn iPhone 8 plus, hoe bevalt ‘ie?
Tag: Car confessions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *