Hoe is het met Vriendje de kat (en zijn streken)?

vriendje de kat

Vond het wel leuk om weer even een update te geven over mijn vriendje, die toch wel een aantal streken heeft ontwikkeld de laatste tijd. Niet alleen hele vervelende dingen hoor, hij kan ook tussendoor nog wel lieve dingen doen hoor ;) Hij is nog een kitten en is in september geboren, dat maakt hem nu zo’n half jaar oud. Hierboven zie je wat leuke foto’s die ik heb verzameld, maar ondertussen is hij ook alweer een stukje gegroeid. Uiteraard komen er nog tal van foto’s voorbij in de toekomst, maar nu moeten jullie het ven met deze doen. Laten we het hebben over zijn karakter en de streken die hij tegenwoordig heeft.

Balletje en poppie spelen

Hij heeft van die sponsachtige balletjes en een poppetje met een grote kraal en wat vilten stof die hij zelf ergens heeft gevonden. Geen idee waar dat ding vandaan komt. Volgens mij ergens van een kaars. Hij is dus net een hondje. Als je dat balletje gooit dan gaat hij hem pakken en dan brengt hij het weer terug, net als dat poppetje. Het is zelfs zo dat als ik wakker word dat poppetje of balletje zelfs al naast m’n kussen ligt en hij het net heeft gebracht óf dat als ik aan de eettafel zit met mijn laptop hij gewoon op tafel springt en dat balletje komt brengen. Vervolgens gooi ik dat balletje weg, rent hij erachteraan en gooit hij dat balletje eerst in z’n waterbak (!!!), harkt hem eruit en brengt hem terug. Overal natte sporen in de huiskamer dus.

Mans doen met z’n dikke staart

Oh dit is ook zoiets! Hij doet tegenwoordig echt heel mans (denkt hijzelf) en dan komt hij echt zo zijwaarts aanrennen met z’n dikke staart. Haha, zo’n dom gezicht is dat. Maar dat doet hij bijvoorbeeld ook naar mij. Als ik in m’n onesie m’n slaapkamer uitloop en hij loopt op de gang, dan is het wel eens gebeurd dat hij op die manier op me af komt rennen. Heel stoer, hahaha! Of als ik hem roep dat hij op die manier aan komt rennen. Zeker zo’n mannending.

Door het huis rennen als hij naar de bak moet

Ook zoiets. Zijn spijsvertering gaat wel heel erg snel lijkt wel. Als meneer vlees heeft gegeten gaat hij daarna direct naar de bak. Soms. Want meestal gaat hij eerst 80 rondjes als een of andere idioot door het huis rennen. Over bed inclusief mij, de vensterbank, bank, stoelen en ga zo maar door. Dat duurt dan ongeveer een minuut of 5 en dan hoor je dat hij staat te harken in de bak om z’n behoeften te begraven. Dan denk ik.. ga gelijk dan naar die bak. Maar niet dus.

Het was mooi weer en ik wilde hem eigenlijk niet naar buiten doen, maar ik dacht ik doe de serre deur open zodat hij het dakterras op kan. In principe kan hij vanaf daar ook geen kant op. Dus ik die deur open, blijft hij gewoon voor die deur naar de volgens zitten kijken. Hij heeft misschien twee stappen buiten gezet en dat was het. Dus ik dacht pak ik hem even op en loop naar buiten en hou hem vast. Dat ging twee tellen goed tot het buurkind ging schreeuwen. Hij kroop nog net niet via mijn nek en haren weer naar binnen. Toch bleef hij lekker zitten bij de deur en vogeltjes kijken, haha!

Lees ook:
Als je een kitten hebt herken je dit; 10 dingen!
I did it: ik kocht een kitten uit het asiel
3 katten in huis, hoe gaat dat nu?
Furry Friend tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *