Hoe is het met Vriendje de kat (en zijn streken)?

Hoe is het met Vriendje de kat (en zijn streken)?

Vond het wel leuk om weer even een update te geven over mijn vriendje, die toch wel een aantal streken heeft ontwikkeld de laatste tijd. Niet alleen hele vervelende dingen hoor, hij kan ook tussendoor nog wel lieve dingen doen hoor 😉 Hij is nog een kitten en is in september geboren, dat maakt hem nu zo’n half jaar oud. Hierboven zie je wat leuke foto’s die ik heb verzameld, maar ondertussen is hij ook alweer een stukje gegroeid. Uiteraard komen er nog tal van foto’s voorbij in de toekomst, maar nu moeten jullie het ven met deze doen. Laten we het hebben over zijn karakter en de streken die hij tegenwoordig heeft.

Balletje en poppie spelen

Hij heeft van die sponsachtige balletjes en een poppetje met een grote kraal en wat vilten stof die hij zelf ergens heeft gevonden. Geen idee waar dat ding vandaan komt. Volgens mij ergens van een kaars. Hij is dus net een hondje. Als je dat balletje gooit dan gaat hij hem pakken en dan brengt hij het weer terug, net als dat poppetje. Het is zelfs zo dat als ik wakker word dat poppetje of balletje zelfs al naast m’n kussen ligt en hij het net heeft gebracht óf dat als ik aan de eettafel zit met mijn laptop hij gewoon op tafel springt en dat balletje komt brengen. Vervolgens gooi ik dat balletje weg, rent hij erachteraan en gooit hij dat balletje eerst in z’n waterbak (!!!), harkt hem eruit en brengt hem terug. Overal natte sporen in de huiskamer dus.

Mans doen met z’n dikke staart

Oh dit is ook zoiets! Hij doet tegenwoordig echt heel mans (denkt hijzelf) en dan komt hij echt zo zijwaarts aanrennen met z’n dikke staart. Haha, zo’n dom gezicht is dat. Maar dat doet hij bijvoorbeeld ook naar mij. Als ik in m’n onesie m’n slaapkamer uitloop en hij loopt op de gang, dan is het wel eens gebeurd dat hij op die manier op me af komt rennen. Heel stoer, hahaha! Of als ik hem roep dat hij op die manier aan komt rennen. Zeker zo’n mannending.

Door het huis rennen als hij naar de bak moet

Ook zoiets. Zijn spijsvertering gaat wel heel erg snel lijkt wel. Als meneer vlees heeft gegeten gaat hij daarna direct naar de bak. Soms. Want meestal gaat hij eerst 80 rondjes als een of andere idioot door het huis rennen. Over bed inclusief mij, de vensterbank, bank, stoelen en ga zo maar door. Dat duurt dan ongeveer een minuut of 5 en dan hoor je dat hij staat te harken in de bak om z’n behoeften te begraven. Dan denk ik.. ga gelijk dan naar die bak. Maar niet dus.

Het was mooi weer en ik wilde hem eigenlijk niet naar buiten doen, maar ik dacht ik doe de serre deur open zodat hij het dakterras op kan. In principe kan hij vanaf daar ook geen kant op. Dus ik die deur open, blijft hij gewoon voor die deur naar de volgens zitten kijken. Hij heeft misschien twee stappen buiten gezet en dat was het. Dus ik dacht pak ik hem even op en loop naar buiten en hou hem vast. Dat ging twee tellen goed tot het buurkind ging schreeuwen. Hij kroop nog net niet via mijn nek en haren weer naar binnen. Toch bleef hij lekker zitten bij de deur en vogeltjes kijken, haha!

Lees ook:
Als je een kitten hebt herken je dit; 10 dingen!
I did it: ik kocht een kitten uit het asiel
3 katten in huis, hoe gaat dat nu?
Furry Friend tag

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

15 reacties op “Hoe is het met Vriendje de kat (en zijn streken)?

 1. Wat leuk om te lezen! Die foto rechtsboven vind ik het leukst, sowieso zwarte katten met witte snorharen. <3

  Onze wat oudere katten kunnen ook nog altijd heerlijk spelen en door het huis heen rennen. Wat ik ook knap vind is dat ze elke zonnestraal lijken te benutten.

  Even wat ongevraagd en ongetwijfeld onnodig advies: Wacht niet te lang met het castreren van je kat. Een ongecastreerde huiskater kan problemen opleveren, hoe lief hij nou ook nog lijkt. Overleg het alvast met je dierenarts zodat je er op tijd bij bent. 🙂

  1. De kat van mijn zusje heeft dat vooral dat ze in elke mogelijke zonnestraal gaat liggen als ze binnen is. Hij moet ook deze maand gecastreerd worden, dat heeft het asiel aangegeven toen ik hem kocht daar 🙂

 2. Wat een schatje is het! Leuk om te lezen wat voor streken hij heeft, twee jaar geleden hadden wij vier kittens en die waren precies zo. Jonge katjes kunnen soms zo gek doen. 🙂

 3. Hey Mariska,

  Zo herkenbaar dit hihi. Vooral de dolle 5 minuten haha, Link is ook zo erg. Rent zelfs door de hele kamer heen en dan springt hij tegen de muur, houdt zich vast en laat een paar seconden weer los om vervolgens weer door de hele kamer te rennen, naar boven te gaan en weer naar beneden hahaha. Ernstig hoor 🙂 .
  En wat een super schattige foto’s, echt cute!

  Liefs!

  1. Haha, ja dat deed hij laatst ook! Wij hebben op een plek een stenen muur en daar sprong hij ineens in en bleef daar in hangen! Ik dacht echt… what the fuck doe je?

 4. Wat een dotje. Het is altijd zo leuk om te lezen wat katten allemaal uitspoken. Het zijn bijzondere beestjes. Wat typisch dat hij zijn balletje/poppetje eerst in de waterbak gooit voordat hij hem terug komt brengen. Wat een gekkie..

  1. Ja en hoe hij erbij komt om hem eerst in z’n waterbak te gooien? Had gehoopt dat het eenmalig was, maar vandaag deed hij het gewoon weer. Zo goor wordt dat balletje dan ook.

 5. Haha leuk om een update te lezen! volgens mij is dat nog echt voor kittens en jongere poezen/katten om zoveel te rennen voordat ze na bak gaan

 6. Awh, wat een heerlijke foto’s. Mijn katten, (jep, alle 3) rennen ook als een gek heen en weer door de woonkamer voordat ze op de kattenbak gaan. Met ’t nodige geluid erbij. Soms ziet ’t er echt hilarisch uit. Dat zal wel een kattending zijn, hahaha.

 7. Zo leuk om te zien als zo’n kat dan groeit wat voor karakter dingetjes er naar voren komen. Vind het altijd zo grappig dat katten echt van die gekke 5 minuten hebben, daar moet ik altijd heel erg om lachen. Je kat ziet er echt uit als een lieverd.

  1. Het is ook echt een lieverd hoor, ben nu aan het leren dat hij naar buiten op het dakterras kan. Eerst samen en hield ik hem vast, toen ging ik er zitten en kwam hij zelf en nu zag ik snel dat hij zelf naar buiten was 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.