Een beetje privacy in mijn slaapkamer en huis

privacy in mijn slaapkamer en huis

Het zal je niet ontgaan zijn en ja, ik ga het nog een keer opnoemen, ik ben verhuisd naar Edam naar mijn nieuwe huis. Dit wordt de komende tijd geloof ik wel een thema op mijn blog omdat ik steeds wat dingen ga laten zien. Spullen die ik heb gekocht, hoe ik bijvoorbeeld mijn tuin ga opknappen en nieuwe meubels die ik nog binnenkrijg. Ik had al best wel duidelijke ideeën over wat ik precies wilde, maar dat kost natuurlijk best wel wat geld dat verhuizen. Alles bij elkaar geef je toch meer uit dan dat je in gedachten had. Dit gebeurde mij wel! Dus langzaamaan kan ik het helemaal inrichten zoals ik wil en begint alles een beetje vorm te krijgen. Een puntje is dat mijn slaapkamer naast mijn voordeur zit (begane grond) en dat is ook aan de ‘doorlopende weg’. Om de hele dag mijn gordijnen dicht te houden vind ik niks, dus ik moest iets verzinnen om toch een beetje de privacy in mijn slaapkamer te houden.

Maar hoe heb ik nu privacy in mijn slaapkamer?

Al vanaf de eerste dag zit mijn kleine kattenvriendje heel graag voor het raam in de slaapkamer. Op het moment dat ik hem in het nieuwe huis zette kroop hij direct achter de gordijnen en ging hij daar naar buiten zitten kijken. Ik had wel een idee, namelijk een soort raamstickers die je op je raam plakt en die het ondoorzichtige maken. Zoiets als raamfolie. Dit heb ik dan ook gekocht en heb een baan op mijn raam geplakt zodat mensen niet alles kunnen zien als zij langslopen. Op het raam van mijn slaapkamer heb ik zo’n 10cm open gelaten aan de onderzijde zodat mijn kat evengoed naar buiten kan kijken. Dat wilde ik, omdat hij ook maar beperkte ruimte in de tuin heeft en dus niet buiten los mag lopen op straat (wel in de tuin). Helaas is het me niet zo netjes gelukt, maar het geeft wel een gevoel van privacy. Als ik in mijn slaapkamer loop dan kunnen ze bijvoorbeeld wel mijn hoofd zien en een klein stukje van mijn benen en dat is het. En zeg zelf; iedereen kijkt weleens naar binnen bij iemand als een raam geen ‘decoratie’ heeft 😉 Op deze manier prima opgelost.

Mijn huiskamer

privacy in mijn slaapkamer en huis

privacy in mijn slaapkamer raam folie

Op de bovenstaande foto zie je het raamfolie (en ja, niet zo netjes gedaan 🙂 ) gekocht bij Praxis.

In mijn huiskamer heb ik dit raam aan de zijkant omdat ik op een hoek woon. Dat is wel fijn, maar direct naast het raam is een stoep waar veel mensen overheen lopen. Nu kunnen mensen niet gelijk naar binnen kijken, maar er zijn andere woningen tegenover mij die dit wel kunnen op deze manier. Hier zit mijn kat ook wel vaak en chillt hem dan in zijn krabpaal. Hier ga ik alleen geen raamfolie plakken, maar een luxaflex ophangen. Dan kan ik het beter afsluiten en staat op zich ook wel gezelliger. Ik heb gekozen voor een witte luxaflex omdat ik dat mooi vind kleuren met de witte meubels die ik heb en de grijze muur waar het tegenaan hangt 🙂 Zodra het hangt zien jullie dat vast en zeker weer voorbij komen in een artikel. Beetje bij beetje ga ik natuurlijk veel meer laten zien!

Lees ook:
De zomer voorbij en de herfst begint
7 manieren om warm te blijven met het koude weer
5 redenen waarom ik graag in mijn slaapkamer ben
Ben jij ook geen typisch meisje-meisje?

2 Reacties

  1. 15 mei 2018 / 16:33

    Jeetje, weet je dat het nog niet zo lang geleden is dat het juist heel Hollands was om vooral bij elkaar naar binnen te kijken? Ik maak me zelf nogal snel zorgen over ramen waar de hele dag de gordijnen dicht zijn. Is er iemand dood, of ziek? Of zijn ze gewoon op vakantie? Gebeuren er dingen die het daglicht niet kunnen verdragen? 😀 Ja, ik vind het zelf een veilig idee dat er wel iets te zien valt. Ik heb ook nooit meegemaakt dat men ongegeneerd naar binnen staart.
    Folie is wel een redelijke tussenoplossing, denk ik. En als het raam op de zonzijde is, wel iets van zonwering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.