7 manieren om warm te blijven met het koude weer

onesie kaarsjes

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Het is de laatste week weer erg koud buiten en ik had gewoon geen handschoenen! Ik merkte het toen ik laatst in de ochtend naar m’n werk toe fietste en mijn handen en vingers er zowat afvroren. Niet zo best.. en waarom ik daar niet gewoon aan had gedacht? Handschoenen kon ik thuis ook niet meer vinden, dus ik kocht maar snel een paar dat ik tegenkwam bij het winkelen bij de Primark laatst. Met het oog op de komende koude ochtenden en middagen, want die zijn in aantocht. Laatst was het de koudste nacht van de eeuw! Nou, dat zegt genoeg. Ik ga je wat manieren geven om lekker warm te worden en warm te blijven!

Onesie

Ha! Eindelijk heb ik een onesie gekocht, of zelfs inmiddels twee! Al heel lang wilde ik er eentje omdat het me zo lekker warm leek, en dat is het ook. Je ziet de felroze onesie met panterprint op de foto, gekocht bij de Primark. Sinds ik hem heb kun je me erin uittekenen. Zo lekker warm dat dat ding is. Heerlijk! Toevallig heb ik ook al een tweede gekocht, bij Kruidvat 🙂 een grijze. Daar zijn ze zelfs nog iets goedkoper, dus een aanrader!

Warme, zachte, dikke sokken

Eigenlijk zou ik dit in combinatie doen met de onesie of een lekkere joggingbroek. Dit helpt enorm goed om het warm te krijgen en ook vinden sommigen het fijn om met sokken te slapen in bed. Dat vind ik dan niet, voelt zo raar en kan er niet door slapen. Er zijn in deze tijd ook veel van deze harige, warme, fluffy sokken overal te koop. Kijk eens bij Action bijvoorbeeld of de Primark. Daar heb ik ook een setje van gekocht.

Kruik

Een kruik heb ik zelf nog nooit gebruikt eigenlijk, zelfs niet op mijn buik als deze pijn deed. Kan me wel voorstellen dat je het hier wel lekker warm van krijgt. Als je deze lekker op je buik neerlegt of bij je (koude) voeten onder de dekens. Tegenwoordig heb je niet meer van die saaie kruiken, maar juist hele leuke met een print of in de vorm van een dier.

Verwarming aan

Je kunt natuurlijk ook de verwarming aanzetten, zodat de CV ketel weer lekker kan gaan loeien. Zelf hebben we wel eens gehad (vroeger, in de oude boerderij), dat dat ding op hol geslagen was en toen moest mijn vader een nieuwe CV ketel kopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Nefit CV ketel, maar daar heb ik niet zoveel verstand van. Daarover kun je je beter laten informeren 🙂 Dat hij het doet en voldoende warmte afgeeft is natuurlijk een basis dingetje 😉

Thee drinken

Zelf drink ik al heel veel thee, maar met dit weer drink ik nog meer thee. Als ik op mijn werk aankom en ik helemaal koud ben, dan helpt mij dit ook zeker om weer op te warmen. Laatst kwam ik erachter dat we ook warme chocomel kunnen drinken.. dus goede afwisseling, haha. Maar thee drinken is dus een goede tip, bij mij werkt het altijd. En aangezien ik thuis ook 30000 smaken thee heb.. is het nog lastig kiezen ook 😉 Met dit weer kies ik wel eerder voor de winterthee van Pickwick en van andere merken meestal de appel met kaneel varianten.

Warme douche nemen

En dit is eigenlijk de beste tip die ik je kan geven en die leef ik ook zelf het meeste na. Als ik het koud heb ga ik douchen. Natuurlijk niet altijd, dat kan niet. Kan moeilijk zeggen als ik bij iemand thuis ben ‘hey, ik ga ff douchen!’, maar als ik thuis ben vaak wel. Je warmt lekker door en je voelt je lichaam vaak helemaal tintelen, haha. Wat wel een minpuntje is; als je tenen helemaal bevroren zijn en je gaat onder de warme douche. Dat gaat tintelen als een gek en doet gewoon zeer. Maar als je de douche uitstapt ben je weer helemaal blij!

Sporten

En als je van sporten houdt (ik niet…), kun je er ook voor kiezen om lekker naar de sportschool te gaan en te gaan sporten. Je lichaam warmt op, je gaat zweten en op die manier krijg je het ook heel warm. Mocht je nou een step of een hometrainer thuis hebben, dan kun je natuurlijk ook lekker thuis trainen om op te warmen. Dan hoef je niet wéér de kou in als je eenmaal thuis bent 😉

Lees ook:
Favoriete herfst/winter outfits
Mijn favoriete thee (o.a. Celestial sleepytime & Kruidvat)
Heb jij ook een down gevoel in de winter? Zó ga ik er mee om!
Sneeuw en autorijden like hell (ik slipte!)

Wat is jouw beste tip om warm te blijven?
Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.