In de sportschool begonnen en dit doe ik

by Mariska

Als je me volgt op sociale media dan heb je misschien al meegekregen dat ik weer ben begonnen op de sportschool en de Fitbit Blaze heb aangeschaft. Ooit heb ik eerder zo’n armband gehad die mijn activiteiten bij hield, maar nu ik naar de sportschool ging wilde ik wel een stok achter de deur hebben. Het werkt ook wel motiverend moet ik zeggen met zo’n bandje om je arm die alles bijhoudt. Je had ook de Fitbit Versa dat echt een smartwatch is, maar de Blaze was in de aanbieding toen ik hem kocht. Tot nu toe ben ik er super blij mee en ga ik er nog een aparte review over schrijven. Nu over de sportschool.. Toen ik me inschreef op een maandag of dinsdag was dat precies voor het weekend van kermis Volendam. En mensen die een beetje bekend zijn met Volendam en kermis weten dat dan het hele weekend de sportschool dus ook dicht zou zijn. Maar die week ging ik wel 2 keer en nu vaker, want hij is nu weer gewoon open.

Naar de sportschool en dan?

Als je je inschrijft bij een sportschool dan heb je vaak keuze uit meerdere soorten abonnementen. Dat hangt af van hoe vaak je in de week wil sporten of dat 1 keer is, 2 keer of onbeperkt. Ook kun je bij deze sportschool kiezen of je gebruik wilt maken van de groepslessen, om de 8 weken een schema wilt met iemand die met je mee loopt de eerste 2 of 3 keer en of je 24/7 toegang wilt. Dat is dan een fractie van waar je uit kunt kiezen. Ik heb gekozen om een abonnement te nemen voor onbeperkt sporten en zonder schema voor nu. Omdat ik zo lang niet heb gesport wil ik eerst weer zelf een beetje aan de gang en kijken wat ik wel en niet leuk vind en wat conditie opbouwen. Dus de eerste keer dat ik daar kwam met m’n sport spullen wist ik nog niet zo goed wat ik wilde en deed maar wat. Maar je moet ergens beginnen natuurlijk en ik was in ieder geval de drempel over.

Goed, ik heb dus gekozen om geen schema te nemen de eerste 8 weken (of meer) en kijken wat ik zelf wil en ga doen. Mijn eerste missie is om gewoon meer conditie te krijgen en niet perse af te vallen. Ik ben namelijk ook zo iemand die niet gelijk haar hele voedingsschema omgooit en heel gezond ga leven. De eerste keer dat ik daar kwam begon ik met een kwartier op de crosstrainer en 3 kwartier op de loopband. Ook niet een bepaald niveau maar gewoon kijken wat op dat moment werkte. Ik zweette me kapot natuurlijk omdat ik helemaal niks meer gewend was. En dat is een goed teken, want van niks naar iets is al een groot ding voor mij. Nu zien vol te houden en te kijken welke niveaus het beste werken.

Wat doe ik nu als ik naar de sportschool ga?

Zondagochtend was ik ook weer gegaan en omdat de sportschool open is van 9:00 tot 13:00 moest ik wel redelijk op tijd gaan. Nu was ik niet van plan om er direct bij openingstijd te staan, maar wel op tijd zodat ik een uur kon gaan sporten ongeveer. Voor nu begin ik altijd met een kwartier tot 20 minuten op de crosstrainer en kijk dan wel niveau het beste werkt op dat moment. Daar kan ik goed van warm worden (en veel zweten…) en als ik daarvan genoeg heb, dan neem ik even rust en ga ik naar de loopband. De laatste paar keer (van de keren dat ik tot nu toe ben geweest) hou ik de loopband een uur vol. Dan speel ik ook weer een beetje met het niveau, de snelheid en de helling die je in % kunt instellen. De ene keer wat rustiger en de andere keer dat je wat meer je spieren voelt. Ik hou het nog niet vol om te joggen of te rennen, dus dat is iets voor later.

Wat mij heel erg helpt is dat de apparaten tegenwoordig zo modern zijn dat je dus via je account die je aanmaakt ook bijvoorbeeld Netflix kunt kijken op het scherm van de loopband en de crosstrainer. Niet alleen dat; je kunt ook gewoon tv kijken (bijvoorbeeld RTL 4), Facebook én YouTube. YouTube heb ik ook weleens aangezet en dan een concert van The Kelly Family aangezet. Dat helpt bij mij heel erg om gewoon te sporten en dat ik dan gewoon kan kijken wat ik leuk vind naast Spotify die ik ook nog heb. Vroeger hield ik het nooit vol als ik naar de sportschool ging omdat ik me gewoon ook verveelde. Dat is nu weggenomen en gaat veel beter. Mijn doel is dan ook om gewoon steeds Mijn Fitbit Blaze in de gaten te houden met hoeveel ik nog ‘moet’ bewegen die dag en wat ik daadwerkelijk doe. Eerst weer conditie krijgen en later eens kijken of ik meer wil afvallen of wat het volgende doel wordt.

Lees ook:
Homemade fruitwater met munt en limoen + variatietips
Hoe ik productiever moet worden? Check deze 3 dingen!
Persoonlijke artikelen: wat deel ik wel en wat niet + tips!
Fitbit Charge HR review

Ga jij ook naar de sportschool? En wat is jouw doel?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?