Reizen langs dodelijke locaties uit populaire misdaadseries

Reizen langs dodelijke locaties uit populaire misdaadseries

Nog reisplannen dit najaar én een zwak voor Britse drama- en politieseries? BBC First , de zender voor de beste Britse series met Nederlandse ondertiteling, biedt het beste van twee werelden en stelde een speciale kaart op met filmlocaties vol moord, mysterie en criminaliteit. Verwen jezelf op een reis naar de meest idylische én beruchte locaties in het Verenigd Koninkrijk en laat je inspireren door de volgende series en hun filmlocaties.

Dodelijke locaties uit misdaadseries

#1 Stratford Upon Avon – Shakespeare and Hathaway
Het eerste seizoen van Shakespeare and Hathaway was een grote hit op BBC First en het tweede seizoen wordt binnenkort al uitgezonden. Naast het plot en de kleurrijke personages, is ook de omgeving een lust voor het oog. De serie speelt zich af in het landelijke Stratford Upon Avon, met een typisch Engels landschap en kastelen. Het is trouwens ook het geboortedorp van William Shakespeare, de grote Engelse schrijver en in de hele serie wordt subtiel verwezen naar Shakespeare, zijn leven en zijn verhalen.

#2 Inverkip, Schotland – Ordeal by Innocence
Fan van de spannende Britse Agatha Christie detectives? Dan ben je in Inverkip aan het juiste adres. In dit kleine Schotse kustplaatsje speelt het spannende Ordeal by Innocence (een van Christie’s persoonlijke favorieten) zich af. In dit verhaal wordt de rijke Rachel Argyll (Anna Chancellor, Four Weddings and a Funeral) vermoord op haar familielandgoed Sunny Point. Haar geadopteerde zoon Jack Argyll, een jonge crimineel, wordt gearresteerd voor haar moord. Hij sterft in de gevangenis nog voor er een uitspraak is gedaan. Dan, anderhalf jaar later, wordt de identiteit van de dader in twijfel getrokken. Een van de dodelijke locaties is deze!

#3 Blockley, the Cotswolds – Father Brown
In de serie Father Brown doet het dorpje Blokley, midden in de mooie Cotswolds region, dienst als decor voor het fictionele dorpje Kembleford. In deze streek vind je typisch Engelse dorpjes, fraaie paleizen en landhuizen. In het sfeervolle Kembleford van de jaren 50 lost de lokale priester, de gezellige Father Brown (Mark Williams, Harry Potter) van middelbare leeftijd, misdaden op door zijn scherpe blik en heldere geest. Hierbij zit hij de lokale politie nog weleens in de weg, iets dat hem niet altijd in dank wordt afgenomen.

Reizen langs dodelijke locaties uit populaire misdaadseries

#4 Londen – Silent Witness
Londen is waarschijnlijk de meest bekende plek van Groot-Brittannië, waar onder andere BBC First favorieten Luther en Sherlock zijn opgenomen. Een wereldstad met ruim 8 miljoen inwoners, ontelbare musea, prachtige parken, de beste shopping hotspots en dagelijks meerdere vluchten en treinen vanuit Amsterdam en Brussel. Maar ook de stad waar politieserie Silent Witness zich afspeelt. De serie is oorspronkelijk gebaseerd op de boeken van Nigel McCrery en loopt al sinds 1996. Met 22 seizoenen is het een van de langslopende series ooit en in al die jaren heeft het team van forensische experts al talloze gruwelijke moorden opgelost…

#5 Wallingford in de Oxfordshire – Midsomer Murders
Velen zullen inmiddels zo bekend zijn met de streek Midsomer Murders, waar de hoofdpersonages Detectives Barnaby en Troy werken, dat het lijkt alsof het een echte plek in het VK is. Niets is minder waar; de opnames voor deze iconische serie met alweer 19 seizoenen vinden plaats in Wallingford, een dorp in Oxfordshire. Wist je dat je in en om Wallingford verschillende Midsomer Murder-wandeltochten en andere activiteiten kunt ondernemen? Ook voor de niet-fans is er veel te ontdekken in de regio, met uitgestrekte weilanden en schattige dorpjes.

#6 Hebden Bridge – Happy Valley
De titel Happy Valley roept niet direct bloederige beelden op, toch valt er weinig te lachen in deze serie. De omgeving van Hebden Bridge en de Calder Valley, met zijn meren, heuvels en cottages, is prachtig en sereen maar de serie is beklemmend en grimmig. Beide zijn een aanrader, het is maar net waar je naar op zoek bent! Met een sterke vrouwelijke hoofdrol van Sarah Lancashire (Coronation Street) neemt de BAFTA winnende serie je mee in het leven van politiechef Catherine Cawood, waarin haar prive- en werkleven op een dramatische manier samenkomen…

#7 Deal – Liar
Deal is een kustplaats in Kent, dichtbij Dover. Goed te bereiken met de trein én als je met de boot vanuit Nederland komt. Wist je dat Deal ook de plaats zou zijn waar Julius Caesar aan land kwam? In serie Liar volgen we lerares Laura Nielson (Joanne Froggatt, Downton Abbey) en beroemde chirurg Andrew Earlham (Ioan Gruffudd, Fantastic Four). Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken en er volgt een date met grote gevolgen. Wanneer de date zwaar uit de hand loopt en het tweetal elkaar beschuldigt, wie spreekt dan de waarheid en wie is de leugenaar?

#8 Salcombe – The Coronor
Het Zuid-Engelse Salcombe is een kleine badplaats, perfect voor de liefhebbers van jachten, zeilen en vissen. Salcombe, met zijn uitgestrekte kustlijn, is de filmlcatie van The Coronor. In het fictione plaatjsje Lighthaven woont Jane Kennedy (Claire Goose, Death in Paradise en New Tricks). De alleenstaande moeder keert naar haar geboortestad in Zuid-Devon om moorden te onderzoeken als lijkschouwer. Zowel de moorden als haar nieuwe collega, vroegere jeugdliefde Detective Davey Higgins (Matt Bardock, Casualty), nemen behoorlijk wat spanning met zich mee. Ook een van de bijzondere dodelijke locaties.

#9 Braeston en de Schotse grens – One of Us
The serie One of Us speelt zich af in de hoofdstad Edinburgh maar ook op Schotse platteland. Het is gefilmd in Braeston, een plaatsje in het gebied bij de Schotse grens, maar het verhaal speelt zich af op de Highlands – een prachtige plek om te hiken en whiskey te drinken. De serie laat Schotland er niet echt aantrekkelijk uitzien. In veel storm en regen volgt deze moderne thriller twee families die samenleven in het afgelegen gebied. Wanneer twee familieleden op gruwelijke wijze worden vermoord en de zoektocht naar de moordenaar begint, worden donkere familiegeheimen opgegraven….

Lees ook:
Videoland serie Echte Penoze
Netflix: 13 Reasons why
Wat vind ik van Fuller House op Netflix?
Mijn Netflix story tot nu toe… wat kijk ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *