Dit zijn mijn valkuilen bij het bloggen

vervelend op een blog

Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn dat bloggen. Dat is iets wat ik in de afgelopen jaren wel heb gemerkt. Je moet het natuurlijk wel echt superleuk vinden om het bij te kunnen houden en ook bereid zijn tijd vrij te maken. Ook dat weet ik maar al te goed. En omdat ik ook wel eens steken laat vallen en valkuilen heb, leek het me wel eens een soort van leuk om te vertellen wat mijn valkuilen zijn bij het bloggen. Nouja ‘leuk’, je snapt wat ik bedoel. Ik geloof namelijk niet dat er bloggers zijn die geen valkuilen hebben. Of dingen waar zij snel naar neigen die niet helemaal handig zijn. Goed, ik ga daar gewoon heel eerlijk over zijn.

Blog series niet afmaken – valkuilen

Vaak heb ik iets leuks in mijn hoofd om te doen, zoals de Pickwick Tea Topics serie. Dan heb ik echt leuke dingen in mijn hoofd die ik wekelijks terug wil laten komen en dan laat ik dat verwateren. Vind ik eigenlijk heel jammer en ook vooral stom van mezelf. Hoezo kan ik het niet afmaken? Waarom kan ik niet gewoon eens doorgaan met iets? Vind ik heel dom van mezelf, maar zo ben ik. Ik kan het ontkennen, maar ik ben echt nummer 1 chaoot en planning lukt me ook vaak niet. Nu heb ik een notitieboekje, dus hopelijk dat het nu beter gaat 🙂

Prijzen van winacties later opsturen

Dit is iets wat ik absoluut niet expres doe. Laat ik dat even vooropstellen! Gelukkig werk ik nu 3 hele dagen en 2 ochtenden, dus ik heb veel meer vrije tijd. Daarbij werk ik ook op het dorp, dus dat betekent dat ik ook bij het postkantoor terecht kan. Dit was eerder niet zo omdat die maar tot 16:00 open is. Toch vergeet ik vaak als ik vrij ben de prijs op te sturen (hallo chaotisch gedrag). Ook snap ik dat het voor de winnaar echt heel erg vervelend kan zijn, dat zou ik zelf ook vinden namelijk. Probeer steeds beter mijn best te doen om dit soort dingen niet te vergeten maar soms lukt dat nog niet helemaal. En ja, ik stuur wel altijd eerlijk alles op, haha!

Geen artikelen inplannen

Nu heb ik mezelf weer gezegd dat ik minimaal 1 artikel per dag wil inplannen en als het kan 2. Het is absoluut geen geheim dat ik mijn blog wil laten groeien en ik weet dat als je 2 artikelen per dag plaatst, je gewoon meer verkeer krijgt. Dat is iets wat ik wil. Ik moet mezelf echt een schop onder mijn hol geven om ervoor te zorgen dat mijn kalender volgepland staat met artikelen. Artikelen die ook nog leuk zijn om te lezen en geen afgeraffelde berichten. Het zullen niet altijd 2 hele lange artikelen zijn. Misschien is er eentje wat korter, maar ik probeer er nog steeds 2 per dag online te zetten. Lastig, maar het is het proberen waard. Hoop uiteraard dat jullie het ook gewoon leuk vinden om dit te lezen, haha!

Snel afgeleid zijn

Als ik bezig ben met mijn blog ben ik altijd heel erg snel afgeleid. Mijn bureau staat tegenwoordig in de huiskamer en toch presteer ik het om aan de eettafel te gaan zitten. Dan kan ik namelijk recht vooruit naar de tv kijken. En wat doe je dan? Juist, afgeleid. Ook heb ik altijd mijn Whatsapp openstaan als tab in Google Chrome, Bloglovin, mail en noem maar op. Oh, en tussendoor ga ik ook nog allemaal blogs lezen. Ik ben dus supersnel afgeleid en dat is nou niet echt altijd handig voor de dingen die ik moet gaan doen.

Mezelf een schop onder mijn hol moeten geven

Als ik uit mijn werk kom duik ik de bank op. Als ik in het weekend uit bed kom ga ik eerst op de bank zitten en tv kijken. In mijn hoofd heb ik een planning met wat ik allemaal wil en moet doen, maar dan doe ik dat gewoon niet. Dan ben ik gewoon een soort van lui. Ik wil wel maar ik doe het niet. Zo jammer. Maar als ik dan eenmaal begin en bezig ben dan gaat het allemaal wel. Ik moet mezelf dus echt een schop onder mijn hol geven.

Niet tevreden over foto’s

Over het algemeen vind ik dat ik wel gegroeid ben in het maken van foto’s en hoe mijn foto’s eruit zien. Ik kan ook echt enorm trots zijn op foto’s, maar als ik dat niet ben… dan doe ik er soms ook niks aan. Dan ga ik gewoon kijken wat ik ervan kan maken qua kleuren of contrast (in Photoshop) en dan ga ik de foto’s echt niet opnieuw maken. Gewoon een soort van te makkelijk zijn denk ik. Dat is niet goed en dat is ook iets waar ik zeker niet trots op ben. Dan denk ik ‘oh dat komt de volgende keer wel weer’. Slecht eigenlijk.

Lees ook:
Another blogging tag
Voor het eerst in mijn leven vliegen naar … Ibiza
Maar ik ben 32 en heb geen kinderwens
Ik wilde er 3, maar heb er maar 2

Wat is of zijn jouw valkuilen bij het bloggen?
Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook