Dit zijn mijn valkuilen bij het bloggen

Dit zijn mijn valkuilen bij het bloggen

Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn dat bloggen. Dat is iets wat ik in de afgelopen jaren wel heb gemerkt. Je moet het natuurlijk wel echt superleuk vinden om het bij te kunnen houden en ook bereid zijn tijd vrij te maken. Ook dat weet ik maar al te goed. En omdat ik ook wel eens steken laat vallen en valkuilen heb, leek het me wel eens een soort van leuk om te vertellen wat mijn valkuilen zijn bij het bloggen. Nouja ‘leuk’, je snapt wat ik bedoel. Ik geloof namelijk niet dat er bloggers zijn die geen valkuilen hebben. Of dingen waar zij snel naar neigen die niet helemaal handig zijn. Goed, ik ga daar gewoon heel eerlijk over zijn.

Blog series niet afmaken

Vaak heb ik iets leuks in mijn hoofd om te doen, zoals de Pickwick Tea Topics serie. Dan heb ik echt leuke dingen in mijn hoofd die ik wekelijks terug wil laten komen en dan laat ik dat verwateren. Vind ik eigenlijk heel jammer en ook vooral stom van mezelf. Hoezo kan ik het niet afmaken? Waarom kan ik niet gewoon eens doorgaan met iets? Vind ik heel dom van mezelf, maar zo ben ik. Ik kan het ontkennen, maar ik ben echt nummer 1 chaoot en planning lukt me ook vaak niet. Nu heb ik een notitieboekje, dus hopelijk dat het nu beter gaat 🙂

Prijzen van winacties later opsturen

Dit is iets wat ik absoluut niet expres doe. Laat ik dat even vooropstellen! Gelukkig werk ik nu 3 hele dagen en 2 ochtenden, dus ik heb veel meer vrije tijd. Daarbij werk ik ook op het dorp, dus dat betekent dat ik ook bij het postkantoor terecht kan. Dit was eerder niet zo omdat die maar tot 16:00 open is. Toch vergeet ik vaak als ik vrij ben de prijs op te sturen (hallo chaotisch gedrag). Ook snap ik dat het voor de winnaar echt heel erg vervelend kan zijn, dat zou ik zelf ook vinden namelijk. Probeer steeds beter mijn best te doen om dit soort dingen niet te vergeten maar soms lukt dat nog niet helemaal. En ja, ik stuur wel altijd eerlijk alles op, haha!

Geen artikelen inplannen

Nu heb ik mezelf weer gezegd dat ik minimaal 1 artikel per dag wil inplannen en als het kan 2. Het is absoluut geen geheim dat ik mijn blog wil laten groeien en ik weet dat als je 2 artikelen per dag plaatst, je gewoon meer verkeer krijgt. Dat is iets wat ik wil. Ik moet mezelf echt een schop onder mijn hol geven om ervoor te zorgen dat mijn kalender volgepland staat met artikelen. Artikelen die ook nog leuk zijn om te lezen en geen afgeraffelde berichten. Het zullen niet altijd 2 hele lange artikelen zijn. Misschien is er eentje wat korter, maar ik probeer er nog steeds 2 per dag online te zetten. Lastig, maar het is het proberen waard. Hoop uiteraard dat jullie het ook gewoon leuk vinden om dit te lezen, haha!

Snel afgeleid zijn

Als ik bezig ben met mijn blog ben ik altijd heel erg snel afgeleid. Mijn bureau staat tegenwoordig in de huiskamer en toch presteer ik het om aan de eettafel te gaan zitten. Dan kan ik namelijk recht vooruit naar de tv kijken. En wat doe je dan? Juist, afgeleid. Ook heb ik altijd mijn Whatsapp openstaan als tab in Google Chrome, Bloglovin, mail en noem maar op. Oh, en tussendoor ga ik ook nog allemaal blogs lezen. Ik ben dus supersnel afgeleid en dat is nou niet echt altijd handig voor de dingen die ik moet gaan doen.

Mezelf een schop onder mijn hol moeten geven

Als ik uit mijn werk kom duik ik de bank op. Als ik in het weekend uit bed kom ga ik eerst op de bank zitten en tv kijken. In mijn hoofd heb ik een planning met wat ik allemaal wil en moet doen, maar dan doe ik dat gewoon niet. Dan ben ik gewoon een soort van lui. Ik wil wel maar ik doe het niet. Zo jammer. Maar als ik dan eenmaal begin en bezig ben dan gaat het allemaal wel. Ik moet mezelf dus echt een schop onder mijn hol geven.

Niet tevreden over foto’s

Over het algemeen vind ik dat ik wel gegroeid ben in het maken van foto’s en hoe mijn foto’s eruit zien. Ik kan ook echt enorm trots zijn op foto’s, maar als ik dat niet ben… dan doe ik er soms ook niks aan. Dan ga ik gewoon kijken wat ik ervan kan maken qua kleuren of contrast (in Photoshop) en dan ga ik de foto’s echt niet opnieuw maken. Gewoon een soort van te makkelijk zijn denk ik. Dat is niet goed en dat is ook iets waar ik zeker niet trots op ben. Dan denk ik ‘oh dat komt de volgende keer wel weer’. Slecht eigenlijk.

Lees ook:
Another blogging tag
Voor het eerst in mijn leven vliegen naar … Ibiza
Maar ik ben 32 en heb geen kinderwens
Ik wilde er 3, maar heb er maar 2

Wat is of zijn jouw valkuilen bij het bloggen?

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

18 reacties op “Dit zijn mijn valkuilen bij het bloggen

 1. Zo herkenbaar alles, zelf begin ik altijd vol goede moed en half in de week komt de klad erin en gaat het mis, dan rommel ik een week aan met dan wel en dan geen artikel en dan is het een week of twee stil en dan begint het weer van voor af aan 😛 Afgeleid het is niet te doen haha! Ik herken mezelf er super goed in hoor wat je allemaal zegt en we blijven het proberen en we blijven doorgaan!

 2. Mijn valkuil is vooral mijn perfectionisme die overheerst tijdens het bloggen. Kan me daar zo erg aan irriteren, maar tóch blijf ik pietje precies en moet alles hoe ik het in gedachte heb, ook al kost dat soms té veel moeite (in de zin van: er chagrijnig van worden)…

 3. Wat knap dat je zo goed weet wat er goed gaat en wat beter kan bij jezelf en je blog! Ik weet dat ik super perfectionistisch ben en nauwelijks iets goed genoeg vind voor mijn blog. Resultaat: te weinig plaatsen. Heel jammer, want een post die ik zelf niet goed genoeg vind, vinden mijn lezers misschien juist verrassend en leuk!

 4. Hahaha, ik herken me serieus in alle door jou genoemde punten! Super grappig om te lezen dat ik daar dus niet de enige in ben. Een serie beginnen en niet afmaken: guilty! Een winactie later afhandelen? Yep! Blogartikelen inplannen? Ik begin het te leren, maar ik deed het vrijwel nooit. Echt leuk om die overeenkomsten eens te lezen.

 5. Bijna alles wat ik lees is heel herkenbaar, ik denk dat je vooral moet denken ”ik blog en heb hier plezier in” wat je wel of niet af maakt en of je spullen iets later verstuurd, je komt na wat je belooft en dat is van belang! XOXO

 6. Ik vind het echt al heel knap dat jij er soms twee artikelen uit weet te schrijven, serieus. Ik kan het niet.
  Ik heb de afgelopen tijd, veel vrije tijd maar daarbij komt dat ik ook niet heel erg zin heb om te bloggen.
  Gelukkig had ik een beetje vooruit kunnen plannen maar nu gaat het toch weer er van komen, dat ik pas iets post als ik weer zin heb om te schrijven.
  Je kent in ieder geval je eigen valkuilen, dat is al heel wat hoor!

 7. Niet tevreden zijn met foto’s, heb ik eigenlijk bijna altijd. Ik ben echt iemand die zichzelf veel te veel druk op kan leggen. Qua planning enzo let ik wel altijd heel erg op maar kan me voorstellen dat het een valkuil kan zijn.

 8. Ik wist trouwens helemaal niet dat 2 artikelen op een dag ‘goed’ was, ik ging gewoon altijd uit van 1 per dag. Haha ik blog nu om de 2 dagen, anders hou ik het niet bij met werk en school!

  1. Er is niet per se iets wat goed of fout is hoor 🙂 het is meer wat je zelf wilt zeg maar! Als jij tevreden bent me 1 artikel is dat natuurlijk goed. Of als je om de paar dagen of een keer in de week blogt. Wat jij wilt 🙂

 9. Iets afmaken is voor mij ook nieuw. Het bloggen heeft mij daarbij ook veel geleerd. Maar het blijft een valkuil. Ook ik heb een planner maar daar wordt zoveel in gekrast dat er negen van de tien keer geen overzicht is. Maar meestal heb ik het wel aardig goed in mijn hoofd.

 10. Leuk om te lezen! Ik zou ook meer willen bloggen, maar om gezondheidsredenen is dat niet altijd mogelijk en daar baal ik soms wel van. Maar of je nu 1 of 2 artikels per dag post, ik lees je artikels sowieso graag hoor 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.