Dit is waarom een sim only abonnement beter is

sim only abonnement beter

Een sim only abonnement was een paar jaar geleden nog niet echt in te denken als je het mij vraagt. Zeker voor personen zoals ik, een gadget freak, is een nieuwe telefoon natuurlijk een cadeautje. Echt een cadeautje is het natuurlijk niet omdat je hem zelf moet afbetalen uiteindelijk. Het lijkt zo makkelijk; je telefoon verlengen (wat tegenwoordig online kan), je kiest een mooie en soms dure telefoon en hup de volgende dag heb je hem in huis. Waarom denk ik dat een sim only abonnement beter is? Mijn mening deel ik deze blogpost. En ja, zelf ben ik ook overgestapt naar een sim only abonnement. Mocht je helemaal willen besparen kun je ook kiezen voor prepaid van Simyo bijvoorbeeld.

Waarom is een sim only abonnement beter?

 1. hogere bundel, lagere kosten. Als je kiest voor een sim only abonnement betaal je niet een bepaald bedrag extra om je telefoon af te lossen. Als het ware houd je geld over waardoor je dus bijvoorbeeld je internetbundel kunt verhogen of meer belminuten kunt kiezen. Waarschijnlijk ben je dan nog minder kwijt dan als je wel een telefoon kiest. Want waarom moet je perse die nieuwe telefoon waar een camera maar 4 pixels meer heeft?
 2. BKR registratie. Veel mensen schrikken als je het over een BKR registratie hebt, maar dat hoeft helemaal niet negatief te zijn. Wel is het zo dat als je een telefoon uitkiest boven de €250 je automatisch gemeld wordt bij het BKR omdat je een lening hebt. Dat kan een negatieve invloed hebben als je bijvoorbeeld een hypotheek wilt afsluiten of een lease auto wilt aanschaffen. Als je een telefoon kiest onder de €250 wordt er geen registratie gedaan.
 3. tussendoor verlengen met telefoon. Mocht je telefoon stuk gaan in de tijd dat je een sim only abonnement hebt, dan kun je vaak toch overstappen naar een abonnement met telefoon. Soms is een Sim only maandelijks opzegbaar. Dat is wel provider afhankelijk, maar zo kun je het toch mooi uitstellen mocht het wel nodig zijn op het moment dat je mobiel bijvoorbeeld stuk gaat. Op die manier houd je toch weer wat geld in je zak.

Deze 3 reden zijn er in mijn ogen om af te wegen waarom een sim only abonnement beter is. Zelf heb ik ook gekozen voor een sim only abonnement. Je betaalt geen rente over een telefoon mocht je hem kiezen, maar betaald een bepaald bedrag per maand af aan de telefoon en dat over de looptijd van je abonnement. Vaak is dit rond de €25 per maand. Als je dat niet hoeft te betalen kun je dat mooi op je spaarrekening zetten ­čśë

Dit is een samenwerking.

Heb jij een sim only abonnement of een abonnement met telefoon?

Lees ook:

Supergave schilderijtjes met lipstick, parfum en quotes posters
Gevoelig voor een verslaving? Netflix? Energydrink? Roken?
Heerlijk Valentijnscadeau last minute bezorgd, tips!

3 Reacties

 1. 30 juli 2019 / 23:15

  Momenteel heb ik een abonnement met telefoon. Maar hier ben ik bijna van af en stap ik over naar een sim only.

 2. 27 juli 2019 / 21:35

  Ik heb ook een sim only abonnement en nooit spijt gehad. Ik heb laatst gekeken toen ik op zoek was naar een nieuwe telefoon of dat in combinatie met een abonnement goedkoper was, maar uiteindelijk ben je veel duurder uit. En die BKR registratie hoeft voor mij ook niet inderdaad.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – essie gelcouture Sunrush Metals collectieMy Profile

 3. 25 juli 2019 / 21:25

  ik heb ook een sim only. vooral vanwege de kosten en het feit dat ik niet geef om de nieuwste telefoon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.