Gevoelig voor een verslaving? Netflix? Energydrink? Roken?

red bull acai

In mijn omgeving ken ik best wat mensen die verslaafd zijn aan roken. Dan heb ik het niet over een het roken van een e-sigaret die je vult met E liquid maar gewoon shag of sigaretten. Een e-sigaret is minder schadelijk en is uiteindelijk een stuk goedkoper. Wellicht dat dit interessant is als je wilt stoppen met roken (18+!). En ik moet eerlijk toegeven dat ik vroeger ook weleens heb gerookt. Het was namelijk heel stoer om dat op de basisschool in groep 8 uit te proberen. Ook daarna heb ik nog weleens gerookt maar eigenlijk bijna nooit. Maar ben ik gevoelig voor een verslaving? Ik heb het mezelf weleens afgevraagd. Zelf houd ik namelijk wel van een blikje energydrink.

Gevoelig voor een verslaving en welke?

Telefoon

Dit is wel een verslaving voor mij en ik weet dat ik hiermee niet de enige ben. Constant zitten we op onze mobiele telefoon alle mogelijke social media in de gaten te houden, WhatsApp is niet meer weg te denken en alles moet gedeeld worden op Snapchat. Snapchat heb ik al een tijd niet meer, maar ik merk wel dat ik vaak mijn mail open en op Instagram zit. Oh, en vergeet niet de spelletjes die ik speel voor ik ga slapen. Farm heroes it is ;)

Energydrink?

Ja, ook hier denk ik wel dat ik een soort van verslaving aan heb. Eigenlijk drink ik altijd suikervrije energydrink maar goed is het natuurlijk niet echt. Op de bovenste foto zie je trouwens de paarse Red Bull in de smaak Acaï die ik in Duitsland kocht. Mijn gebeden zijn verhoord want sinds kort is deze dus ook in Nederland verkrijgbaar én nog suikervrij ook. Nu vind ik energydrink dus heel erg lekker, maar als ik het niet in huis heb is het geen probleem. Dan ga ik niet hals over kop naar de supermarkt om het te kopen bijvoorbeeld. Ik kan makkelijk zonder dus ik twijfel aan de andere kant dan of het wel een verslaving is? Anyway, het is niet gezond ;)

Tv en Netflix?

Hoewel ik veel mensen in mijn omgeving hoor die ‘verslaafd’ zijn aan Netflix heb ik dat dus totaal niet. Sterker nog; sinds ik mijn tv abonnement heb opgezegd kijk ik echt nog maar een paar keer per week tv. Of ik stream bijvoorbeeld een concert naar mijn tv, kijk Videoland of soms Netflix maar daar blijft het bij. In het begin toen mijn abonnement net was opgezegd vond ik het vreemd maar gelukkig wende ik er snel aan. Voor het nieuws hoef je je tv abonnement niet te houden, want alles lees je op social media terug ;)

Het stukje over de e-sigaret is gesponsord is dit artikel. Dit is minder schadelijk dan een echte sigaret, maar wellicht een middel dat kan helpen om te stoppen met roken. Uiteraard 18+!

Ben jij gevoelig voor een verslaving?

Lees ook:
Mijn Netflix story tot nu toe… wat kijk ik?
Tv kijken in mijn kantoor, zó doe ik dat!
6 tips om van je telefoonverslaving af te komen