De leukste powerbanks die ik heb

by Mariska

Powerbanks zijn natuurlijk echt ontzettend handig voor onderweg. Je kunt je telefoon er vaak meerdere keren nog mee opladen, je iPad, iPod en nog meer elektrische apparaten en gadgets die dit ondersteunen. Zelf heb ik er ook een aantal en een paar daarvan ga ik laten zien in dit artikel. Ook geef ik je wat tips waar je op kunt letten als je zo’n powerbank koopt. Zoals wat mAh betekent. Niet iedereen weet dit wellicht en die maken het kiezen wel een stukje makkelijker :) Ik ga ze laten zien!

Mooiste powerbanks – Catrice powerbank*

powerbanks catrice

Deze powerbank van Cartrice is helaas niet te koop! Ik kreeg hem in een goodiebag op het Catrice en Essence event die vorig jaar werd gehouden. Het is in de vorm van een lipstick en je kunt ook echt zoals bij een lipstick de dop eraf halen aan de bovenkant. Daar komt dan je USB poort tevoorschijn en een mini USB poort om hem weer op te laden. Deze oplader heeft 2600mAh aan vermogen.

Fab powerbank*

fab powerbanks
fab powerbanks
Fab powerbank – 6000mAh – €24,95

Deze super leuke Fab powerbank kreeg ik opgestuurd van Smartphonehoesjes. Ik had een tijdje een samenwerking met dit bedrijf en als bedankje kreeg ik deze erachteraan. Hij is echt super leuk! Hij is stevig, heeft best wel wat gewicht en ziet er met de quote “I love you but I’ve chosen disco” in glitter gedrukt heel erg leuk uit. Nog leuker is dat wanneer je hem openklapt (zoals je op de foto kunt zien) er een spiegel tevoorschijn komt. Wat mij betreft écht een plaatje en handig om mee te nemen. Multifunctioneel, haha!

Een simpele Action powerbank

action powerbank

Ook heb ik deze roze powerbank van Action, een hele simpele. Bij Action heb je tegenwoordig heel veel van dit soort gadgets en powerbanks heb je er in veel soorten en maten. Dit was een van de eerste goede die ik kocht. In kocht een roze (verrassend!) en deze heeft 4400mAh. Bij Action kosten ze meestal rond een tientje, dat ligt eraan hoeveel vermogen ze hebben. Hoe minder vermogen hoe goedkoper en andersom.

Wat betekent mAh

Mah is een afkorting voor milliampère-uur. Dit getal drukt uit hoe lang (in uren) de powerbank een bepaalde stroom (mA) kan geven (hour x mA). Een standaard adapter voor in het stopcontact heeft een output van 1000 mA. Als je je telefoon 1 uur oplaad heb je 1000 mAh aan stroom overgebracht. Als je smartphone aan een powerbank van 12.000 mAh aansluit kun je je telefoon voor 12 uur opladen! Bron.

Eigenlijk is het dus wel belangrijk om te weten wat de capaciteit is van de batterij van je telefoon. Ik heb bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 Edge en deze heeft een capaciteit van 3600mAh. Je kunt eigenlijk heel gemakkelijk uitrekenen hoe vaak je je batterij kunt opladen met een bepaalde powerbank. Als voorbeeld: al heb ik een powerbank van 7200mAh, dan zou ik mijn telefoon ongeveer twee keer volledig kunnen opladen. Al zou ik de Fab powerbank gebruiken van 6000mAh, dan kan ik mijn telefoon net niet geheel twee keer opladen. Zo kun je dat dus uitrekenen: het aantal mAh van de powerbank delen tot het aantal mAh dat je telefoon als vermogen heeft.

Lees ook:

AliExpress iPhone oplader rosé goud
Fitbit Charge HR review
Heb jij een telefoon bij je abonnement? Lees dit even!
Favoriete webwinkels (en fysieke winkels) + de gouden tip!

Gebruiken jullie vaak een mobiele powerbank om je telefoon op te laden?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?