Fitbit Charge HR review

fitbit charge hr

Eerder maakte ik gebruik van een Jawbone Up Move tot ik de mogelijkheid kreeg om de Fitbit Charge HR te testen. Dat leek me heel erg leuk, omdat ik het sowieso leuk vind om mijn stappen bij te houden en wat andere dingetjes. De Jawbone Up Move was leuk, maar ik wilde wel iets wat uitgebreider was en waar ik meer op kon aflezen. Niet dat ik een fanatieke sporter ben, maar ik vind het zeker leuk om dingetjes bij te houden. Ik heb deze Fitbit Charge HR al enige maanden in mijn bezit dus ik kan er best wel veel over vertellen en zeggen wat ik ervan vind.

Lees ook: TIP: Prepaid creditcard

Fitbit Charge HR

fitbit charge hr

De Fitbit Charge HR is een sportarmband die je dag en nacht kunt dragen en houdt verschillende dingen bij. Zo telt hij (uiteraard) het aantal stappen, houdt hij de slaap bij en kun je hem ook nog als horloge gebruiken. Ook bevat deze Fitbit Charge HR een hartslagmeter. Heel erg handig dus als je fanatiek sport of als je gewoon benieuwd bent hoe je hartslag het doet in verschillende situaties. Buiten dat hij best een aantal leuke functies heeft, kun je ook zelf nog best het een en ander instellen én heb je een hele makkelijk app voor op je telefoon!

Fitbit app

fitbit charge hr

Op bovenstaande foto zie je eigenlijk het belangrijkste wat je in de Fitbit app ziet op de iPhone. Hoe dit er op een Android toestel uitziet durf ik niet te zeggen. Op eerste foto zie je een overzicht van de dag, direct als je de app opent. De 2e foto laat zien dat je zelf je dashboard kunt gaan instellen. Je kunt dus kiezen wat je wel en niet wilt zien. Gebruik je de hartslag en gewicht niet? Kun je deze weglaten bijvoorbeeld. Helemaal recht zie je een aantal opties die je hebt en wat je kunt instellen op je Fitbit.

fitbit charge hr

Hierboven nog een overzichtje met wat je met de app allemaal kunt instellen. Je kunt de display aanpassen met wat je wel en niet wilt zien. Zelf heb ik ervoor gekozen om de hartslag en de kilometers uit te schakelen. Dit is voor mij niet zo belangrijk en kan ik altijd nog lezen vanuit de app zelf. Ook kun je het hoofddoel instellen. Zelf heb ik dit ingesteld als aantal stappen. Bij de hartslagmeter kun je kiezen voor 3 opties; aan, uit en automatisch. Ik weet dat de batterij een stuk korter meegaat als je de hartslagmeter constant aan laat staan. Je kunt echt enorm besparen om dit op ‘auto’ te zetten of zoals ik, helemaal uit te zetten. Hij bespaart dan echt een of meerdere dagen zelfs!

fitbit charge hr

En hier een foto overzicht van de Fitbit Charge HR. De gesp van het bandje is heel erg stevig, net als het bandje zelf. Je kunt hem goed vastmaken en omdat er best wat gaatjes in het bandje zitten is hij zeker passend te maken. Ook zie je op de foto in het midden onderaan de hartslagmeter zitten die onderop zit. Deze komt dus op je pols als het ware. Het knopje zit aan de zijkant en als je daarop drukt krijg je de informatie te zien. Je klikt als het ware door van stappen, naar het aantal calorieën dat je hebt verbrand, het aantal trappen etc. Leuke functie die je kunt instellen; als je met je pols de beweging maakt dat je de tijd wilt zien, dan gaat de display automatisch aan en zie je de tijd.

Slaap tracking

fitbit charge hr

Ook houdt deze armband je slaap bij, als je dat wilt. Op zich ben ik daar wel over te spreken, maar er zit een kanttekening aan en die kun je zien op bovenstaand plaatje. Je ziet de begintijd van het slapen, de eindtijd en de tijden dat je wakker was. Als je kijkt naar ’today’ links dan zie je details rechts. Wat dus het punt is; ik sliep niet, ik lag op de bank. Als je op de bank ligt of bijvoorbeeld op bed tv kijkt dan pakt hij dat (vaak) op als slapen. Dat geeft wel een beetje een vertekend beeld omdat je dan zelf alsnog moet bijhouden of je wel de uren hebt geslapen die de armband aangeeft.

Deze activity tracker en andere sport accessoires zijn erg leuk om te gebruiken. Ook deze Fitbit Charge HR is heel erg fijn in gebruik vind ik. Deze Fitbit Charge HR kost zo’n €130,00 en is zeker een leuke gadget om te hebben!

PS: ook voor een leuke MacBook Pro 13 inch hoes kun je hier terecht ;)

Lees ook:
eBay close up filters spiegelreflex camera
Onmisbare plugins voor jouw Wordpress blog

Geverifieerd door MonsterInsights