Courgette Pizza’s met Pesto en Champignons

Courgette Pizzas met Pesto en Champignons1

Door Talitha – Vandaag heb ik weer een nieuw lekker en gezond recept. ‘S avonds heb ik vaak zin in een hartige snack zoals bijvoorbeeld, maar dat is natuurlijk zo gezond. Ik was op zoek naar wat gezonders en besloot mini pizza’s te maken van courgette. In deze blogpost wil ik een nieuwe variant van deze courgette pizza’s aan je laten zien. Heerlijke mini courgette pizza’s met pesto en champignons.

Courgette Pizzas met Pesto en Champignons

Ingrediënten voor Courgette Pizza’s met Pesto en Champignons

Voor ongeveer 13 mini pizza’s

  • 1 gele courgette
  • 3 à 4 normale champignons
  • Pesto alla Genovese (groene pesto)
  • Een grote hand geraspte kaas, het liefst 30+ want deze bevat minder vet dan 45+
  • Italiaanse kruidenmix, of andere kruiden naar eigen smaak

Je kunt natuurlijk altijd de ingrediënten aanpassen. Er kan namelijk ook gewoon een groene courgette gebruikt worden in plaats van een gele. En ook de champignons kunnen vervangen worden of aangevuld worden met andere groentes die je lekker vindt.

Courgette Pizzas met Pesto en Champignons2

Bereidingswijze

  1. Je begint met het voorverwarmen van de oven op 180 Cº.
  2. Was de courgette goed en snijd deze vervolgens in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Borstel de champignons schoon of was ze even. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Dit is nodig omdat ze anders niet op de pizza passen. Je kunt hier dus ook andere groentes toevoegen.
  4. Besmeer de courgette plakjes aan een kant met de pesto. Beleg de pizza’s met de gesneden champignons (of andere groentes) en strooi er wat kaas overheen. Tot slot strooi je er nog een klein beetje Italiaanse kruidenmix overheen.
  5. Zet de courgette pizza’s 15 minuten in de oven.

Zelf vind ik het altijd erg lekker om deze pizza’s als avondeten te eten samen met een kom pompoen- of tomatensoep. Lekker veel groente en laag in caloriën. Maar deze pizza’s zijn ook geschikt om ’s avonds op de bank als gezonde snack te eten.

Op mijn eigen blog, BeautyByTalitha, heb ik een vergelijkbaar recept geplaats voor courgette pizza’s met groene courgette en rode paprika, die minstens net zo lekker zijn!

Bedankt voor het lezen! Liefs, Talitha ♥

Lees ook:

Gezonde Aardbeien Kwarktaart

Paprika Quiche

Havermout Koekjes

Geverifieerd door MonsterInsights