Havermout Koekjes

havermout koekjes

Door Talitha – Vandaag heb ik weer een lekker en gemakkelijk recept voor je klaarstaan. Daar komt bij dat deze havermout koekjes ook nog eens een gezondere keuze zijn dan de meeste kant-en-klare koekjes uit de supermarkt. Ik ben zelf altijd op zoek naar gezonde en lekkere tussendoortjes en vandaar dus dat ik eens een gezonder koekje wilde maken. Ik vond ze erg geslaagd, dus besloot het recept vandaag met jullie te delen!

Havermout koekjes

havermout koekjes recept

De ingrediënten voor de havermout koekjes zijn (voor ongeveer 6 koekjes):

 • 100 gram havermout
 • 40 gram amandelschaafsel
 • handje rozijnen
 • 1 appel (friszuur)
 • 1 theelepel kaneel
 • scheutje vloeibaar bak- en braadvet

Het maken van het deeg duurt ongeveer 20 minuten, vervolgens moeten de koekjes nog 30 à 35 bakken. Je hebt voor dit recept alleen een oven, een rasp, een kom en een blender nodig, een staafmixer kan eventueel ook maar dit maakt het wel iets lastiger.

Hoe maak je deze koekjes dan precies?

 1. Verwarm de oven voor op 170 ℃.
 2. Je neemt de havermout en ongeveer de helft van het amandelschaafsel en maakt hier in de blender een meel van. Ik deed dit zelf dus met de staafmixer en dat ging verrassend genoeg eigenlijk erg goed! Je moet er dan wel even voor zorgen dat het onderste ronde gedeelte van de staafmixer goed onder het havermout en het amandelschaafsel zit want anders stuift alles de kom uit.
 3. Vervolgens rasp je de appel, of je snijd deze in hele kleine blokjes (wat ik zelf deed). Deze voeg je bij het haver- en amandelmeel.
 4. Voeg hier ook de rozijnen en het kaneel bij en blend het heel even kort in de blender zodat het deeg iets vochtiger en kneedbaarder wordt, maar dat je nog wel textuur hebt. Ik gebruikte hiervoor ook de staafmixer wat wel een stuk lastiger is, dus als je een blender hebt raad ik aan om deze ook gewoon te gebruiken.
 5. Kneed het deeg nog even met je handen en maak er zes balletjes van. Druk deze vervolgens plat en strooi er nog wat amandelschaafsel overheen.
 6. Bak de koekjes zon 30 à 35 minuten en draai ze halverwege even om, zodat beide kanten mooi bruin worden.
havermout koekjes recept

Houd er wel rekening mee dat deze koekjes aan de buitenkant wel krokant worden maar van binnen nog redelijk zacht blijven. Ook zijn ze door de verse ingrediënten maar beperkt houdbaar.

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Talitha

Lees ook:

5x diepvriesfruit variaties

Paprika Quiche

Gezonde Courgette Zoete Aardappel Soep

Gezonde Aardbeien Kwarktaart

Courgette Pizza’s met Pesto en Champignons

Appel-Pecan Muffins

Bananenbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *