Paprika Quiche

paprika quiche

Door Talitha – Afgelopen weekend maakte ik voor het eerst zelf een paprika quiche en deze lukte eigenlijk zo goed dat ik besloot om het recept vandaag met jullie te delen! Ik ben de laatste tijd veel bezig met vegetarisch koken en daarom is ook dit recept weer vegetarisch. Zelfs mijn vriend (die dol is op vlees) vond dit erg lekker! Met dit recept is ook heel gemakkelijk te variëren in groentes en er kan eventueel ook vlees aan toe gevoegd worden als je dat graag zou willen.

Paprika Quiche

De ingrediënten voor de paprika quiche zijn (voor ongeveer twee personen) uit de oven:

 • Rode paprika
 • Gele paprika
 • Halve courgette
 • Twee eieren
 • 100 ml crème fraîche
 • Bladerdeeg (hoeveelheid is afhankelijk van de vorm die je gebruikt, ik gebruikte een kleine vierkante vorm, dus waren vier vellen bladerdeeg genoeg)
 • Zout en peper
 • Een zakje geraspte kaas ( ik gebruikte 30+ kaas)

Ik gebruikte in dit recept dus geen vlees omdat ik het ook lekker vind om eens een keer zonder vlees of vervanging daarvan te koken. Mocht je nu toch wel graag iets van vlees (of vis) willen toevoegen dan raad ik je aan om bijvoorbeeld gebakken gehakt, ham blokjes of gerookte zalm te gebruiken.  Zoals eigenlijk bij al mijn recept posts kun je voor de groenten andere variaties kiezen.

Paprika-Quiche

Een quiche maken lijkt veel ingewikkelder dan dat het eigenlijk is. Ik zal je in de volgende stappen precies vertellen hoe dat je het nu eigenlijk maakt.

Stappenplan voor de paprika quiche

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
 2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries zodat deze al een beetje ontdooid zijn voordat je ze gaat gebruiken. Ze hoeven niet heel lang van te voren uit de diepvries gehaald te worden, voordat je begint met het snijden van de groenten is lang genoeg.
 3. Snijd de paprika’s en de courgette in kleine blokjes.
 4. Meng de eieren in een aparte kom met de crème fraîche totdat er een glad geheel ontstaat. Doe hier vervolgens de groente bij en mix dit door elkaar met wat peper en zout.
 5. Beleg je quiche-vorm of taartvorm met de plakjes bladerdeeg en giet het mengsel van de groenten met het ei hier bovenop.
 6. Strooi vervolgens de kaas er overheen en bak de quiche zo’n 35-40 minuten.
Paprika Quiche

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Talitha

Lees ook:

Courgette Pizza’s met Pesto en Champignons

Bananenbrood
5x diepvriesfruit variaties

Geverifieerd door MonsterInsights