Catrice EYEconista mascara voor 180% meer volume review

catrice eyeconista mascara

In mijn dagboek heb je kunnen lezen dat ik in Duitsland was en daar kwam ik de Catrice EYEconista mascara tegen die 180% meer volume belooft. Ik was er niet perse naar op zoek maar wilde hem zo graag uitproberen. Mascara’s testen vind ik heel leuk omdat ik nogal specifiek op zoek ben naar een hele goede mascara die precies doet wat ik wil; volume, lengte en dikkere wimpers die niet aan elkaar plakken. Veel beloven dat maar komen de beloften niet na. Dus de Catrice EYEconista mascara vroeg gewoon om een review. (Er is nu ook de Catrice EYEconista waterproof versie waar ik een review over schreef.)

Catrice Eyeconista mascara voor superveel volume

catrice eyeconista mascara review

De Catrice EYEconista mascara is er alleen in de kleur 010 The Best Or Nothing en zit in een licht bronzen huls met zilveren letters erop. Ik vind het er persoonlijk wel mooi uitzien omdat ik hou van deze kleurencombinatie. Alles wat roze is.. is vaak goed, haha. De huls is qua vorm niet heel speciaal maar gewoon recht toe recht aan. Op de huls zelf kun je wat informatie vinden maar bijvoorbeeld niet de ingrediënten. Wat er wel staat:

Volume, length and definition in one iconic mascara. The special millionizer brush conjures optically multiplied lashes in seconds. No clumping. Opthalmologically tested.

Dus volume, lengte en je zult dikkere wimpers krijgen als je deze Catrice EYEconista gebruikt. Dus je begrijpt dat ik niet kon wachten šŸ˜‰ En dan is het nog maar een beetje afwachten wat voor borsteltje erin zit omdat ik niet elk borsteltje even fijn vind werken.

catrice eyeconista mascara borstel

En dit is het borsteltje van de Catrice mascara. Het is een wat kleiner borsteltje met een ronde kant en een rechte kant die harde plastic tandjes heeft. Niet mijn favoriet maar ik weet wel dat dit vaak wel heel fijn werkt bij mascara’s om volume te krijgen. En ik moet zeggen dat ik deze ook wel fijn in gebruik vind omdat je wat preciezer kunt werken omdat hij dus wat kleiner is. De bolle kant vind ik zelf het fijnste om te gebruiken. En dan nu natuurlijk het resultaat met één laagje.

catrice eyeconista mascara swatch

En dit is de Catrice EYEconista mascara met een enkele laag op mijn wimpers. Ik moet zeggen dat ik tevreden ben met het resultaat en dat zonder wimperkruller te gebruiken. Ik vind dat de mascara goed separeert al had het op de foto nog wel iets beter gekund. De mascara is wel goed op te bouwen als de eerste laag goed is opgedroogd. Ik kamde het vanaf de wimperrand weer naar boven en dat werkt perfect. Ook lijkt het op de foto ietwat te klonteren maar dat is niet zo. In mijn ogen doet de Catrice EYEconista mascara dus wat hij belooft te doen.

Deze Catrice mascara is vanaf april in Nederland verkrijgbaar en ik scoorde hem al in Duitsland afgelopen week. Daar kostte hij €3,99 dus de prijs zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als in Nederland.

Lees ook:
Catrice Rock Couture extreme volume mascara waterproof
Lidl waterproof mascara van Cien
Hema B.A.E. 3D effect waterproof mascara review
LORÉAL Paradise Extatic mascara waterproof review

6 Reacties

 1. 2 april 2019 / 08:56

  Op de foto lijkt het inderdaad alsof hij klontert en je wimpers niet goed separeert. Fijn te lezen dat dat niet zo is! Ik gebruik momenteel de Perversion Mascara van Urban Decay, maar hoop binnenkort weer ergens eentje van Tarte te kunnen scoren. ?

 2. 1 april 2019 / 08:55

  Indrukwekkend! Ik ga straks gelijk bij de Kruidvat kijken. Ben erg onder de indruk van hoe goed deze mascara is.
  Lees het laatste blogbericht van Tessa – Vintage beauty: nagellakMy Profile

 3. 1 april 2019 / 08:25

  Staat je prachtig! Moet binnenkort weer nieuwe makeup in slaan (want ik wil toch weer makeup gaan dragen) dus houd deze zeker in gedachten.
  Lees het laatste blogbericht van Carolien – Waarom maken we 1 april grappen?My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.