Catrice Eyeconista waterproof mascara, volume en waterproof?

catrice eyeconista waterproof mascara review

Al tijden gebruik ik de Catrice Eyeconista mascara in de niet waterproof versie. Op het moment dat ik die kocht en ging testen was de waterproof versie er namelijk nog niet. Nu is de Catrice Eyeconista waterproof mascara er eindelijk. Deze ontving ik  en ben ik natuurlijk gelijk gaan testen. Waterproof moet je wel liggen, want het is lastiger om dit van je ogen af te krijgen. Wat ik wel een voordeel vind van waterproof mascara is dat het je wimpers (althans de mijne) mooie gekruld houdt gedurende de dag. Mijn ervaring en indruk vind je in deze review.

Catrice Eyeconista waterproof mascara

catrice eyeconista waterproof mascara review pinterest

De ‘gewone’ Eyeconista mascara komt in een roze zalmkleurige verpakking en deze komt in een lichtblauwe metallic verpakking. Je ziet eigenlijk wel direct dat het om een Catrice Eyeconista mascara waterproof versie gaat. Volgens mij gebruiken merken vaak een blauwe verpakking of blauwe opdruk om de waterproof versie kenbaar te maken. De rest is allemaal hetzelfde gebleven qua lettertype en omschrijving. Hij ziet er gewoon leuk uit!

catrice eyeconista waterproof mascara borstel

Het borsteltje van de Catrice Eyeconista waterproof mascara is exact hetzelfde als de niet-waterproof versie. Het is een kunststof borsteltje met kleine kunststof haartjes op een ietwat gebogen borsteltje. Zelf vind ik het een heel prettig borsteltje die de mascara goed verdeelt. Je moet alleen wel oppassen dat je niet teveel mascara op de eerste laag gebruikt. Als je het borsteltje uit de tube trekt zit er nogal veel mascara op namelijk. Je kunt er beter een beetje van terug ‘smeren’ aan de tube. Anders heb je al snel een overvloed aan mascara en plakt de hele boel uit elkaar.

Het resultaat

catrice eyeconista waterproof mascara review swatch

En dit is het resultaat op mijn wimpers. Normaal houd ik natuurlijk van wat goede aangezette wimpers, maar ik heb hier 2 laagjes gebruikt. Zoals ik zei is het beter om uit te kijken en wat terug in de tube te doen dan alles op je wimpers aan te brengen. Links ziet er nog oké uit maar rechts zie je wel wat ophopingen.

Een waterproof test doe ik altijd onder de douche en deze mascara haalt dat niet. Sterker nog; alles is er in 2 vegen zo af te halen. In mijn ogen is dat helaas niet zo waterproof, alleen hoe vaak loop je met mascara in zulke stromende regen? ;) Met een beetje water en zweet haalt hij het makkelijk en blijft hij wel zitten. Mijn wimpers blijven mooi gekruld gedurende de dag en worden niet keihard. Sommige waterproof mascara’s hebben de neiging om heel erg hard te worden zodat je wimpers amper kunnen buigen, maar deze gelukkig niet. Al met al dus een redelijke mascara, maar geen absolute musthave in mijn ogen. Het verschil tussen de ‘gewone’ en waterproof versie is in mijn ogen minimaal.

Deze Catrice Eyeconista waterproof mascara is o.a. bij Kruidvat te koop voor €4,99.

Lees ook:

Action waterproof make-up remover (Alvira 2 Phase)
Catrice Glitterholic limited edition lipstick, highlighter & eyeshadow
Wet n Wild Renegade mascara review voor veel volume en volle wimpers

Geverifieerd door MonsterInsights