Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

Zo verbeter je de productfoto’s voor je blog

productfoto's verbeteren

Als blogger maken we talloze productfoto’s voor onze blogs en dan nog maar niet te spreken over alle andere Social Media die we gebruiken. Als je een aantal goede productfoto’s maakt dan maak je soms wel tientallen foto’s van 1 product en daar zoek je de juiste en de mooiste uit. Logisch! Laatst scrollde ik door mijn oude artikelen en daar zag ik een duidelijk verschil tussen de productfoto’s die ik toen maakte en de productfoto’s die ik nu maak. Ik wilde ook mijn productfoto’s verbeteren en dat is door de jaren heen goed gelukt denk ik. Dit doe ik door verschillende dingen uit te proberen. Zo gaf ik al tips voor de 5 mooiste marmer achtergronden en andere blogtips.

Foto: Africastudio/Shutterstock

Productfoto’s verbeteren voor je blog

Er zijn talloze manieren om productfoto’s te verbeteren. Ik loop al heel wat jaren mee in de blogwereld, heb heel veel blogs gelezen en nog veel meer foto’s gezien. Alleen maar leuk want op die manier kun je inspiratie op doen voor jouw fotografie. Het is veel leuker om een eigen stijl te bedenken dan iets te kopiëren van een andere blogger, maar hé, je kunt dingen wel overnemen en je eigen draai eraan geven. Het wiel is allang uitgevonden en niks is meer super origineel vandaag de dag. Lees mee!

Voeg accessoires toe

Accessoires toevoegen aan een foto is veel leuker dan een helemaal witte clean achtergrond waar je alleen het product ziet. Het product komt dan wel mooier uit maar het is wel een beetje saai. Kijk wat je in huis hebt leg dat naast het product of in de buurt en ga een aantal foto’s maken. Verwissel de accessoires van plek en kijk hoe het het beste uitpakt. Heel veel mogelijkheden heb je op deze manier. Ik ging afgelopen zondag naar de kringloopwinkel om te kijken of ik daar iets tegen kwam wat ik kon gebruiken om mijn foto’s een andere uitstraling te geven. Dat was leuk en ik was goed geslaagd. Daar kocht ik een klein wit rieten mandje, een andere rieten mandje en een bruin sjaaltje. Als je dat combineert kun je dat echt heel leuk maken.

Nabewerking

Nabewerking is ook altijd wel fijn. Niet dat de productfoto’s niet mooi genoeg zijn om online te zetten maar een beetje nabewerking kan zeker geen kwaad. Zelf gebruik ik Photoshop, maar er zijn ook veel gratis mogelijkheden waaronder Pixlr.com en BeFunky.com. Ik heb ze beide geprobeerd en kwam er goed mee uit de voeten. Beide programma’s zijn gratis, online en hebben heel veel mogelijkheden. Zeker iets om even te proberen.

Fotografie accessoires

Ook gebruik ik accessoires voor het verbeteren van mijn productfoto’s. Ik was wel klaar voor een stapje verder en heb weer een spiegelreflexcamera aangeschaft en daarbij ook een externe flitser en een 50mm F1.8 lens voor mooiere kwaliteit. Die helpt mij al enorm en voor de donkere dagen heb ik ook nog daglichtlampen. Vooral de laatste helpen enorm en geven je productfoto’s een goede boost. Je hebt bijvoorbeeld veel minder ruis en korrels in je foto’s, omdat je ze niet veel op hoeft te lichten in de bewerking. Echt een aanrader! Ze hoeven helemaal niet duur te zijn trouwens. Ik kocht deze set bij VidaXL.

Het hoeft allemaal echt niet duur te zijn om productfoto’s te verbeteren. Ik denk dat het belangrijkste is dat je foto’s niet overbelicht zijn en dat er voldoende licht beschikbaar is als je je foto’s maakt. Als je foto’s donker zijn is niet mooi en als je ze vervolgens licht wilt maken in een bewerkingsprogramma dan krijg je veel ruis. De achtergrond van het product wordt bijvoorbeeld heel erg pixel achtig en dat komt de kwaliteit niet ten goede. Een flitser of daglichtlampen kunnen daar dus bij helpen.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad en anders mag je het altijd vragen!

Lees ook:
Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?
Mijn werkplek in het nieuwe huis
Zó maak je je blog foto’s veel mooier, 15 ideeën!
9 dingen die je kunt doen om je blog te verbeteren

Hoe verbeter jij productfoto’s?

deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. 29 september 2018 / 14:38

  Goede belichting en de foto spannender maken werkt al heel erg goed inderdaad! je hebt fijne tips gedeeld met je volgers thanks
  Lees het laatste blogbericht van Rachel – Fashion | Struggles H&M, LOAVIESMy Profile

 2. 27 september 2018 / 12:20

  De zolder staat op de nominatie om omgetoverd te worden tot kantoor-ruimte. Ik ben me nog aan het bedenken om er ook een fotografie hoekje in te maken. En ik heb een iets oudere maar nog prima werkende spiegelreflex liggen die op de nominatie staat om verkocht te worden.
  Ik ben me dus nog even aan het bedenken welke knoop ik doorhak.
  Thnx voor de goeie tips!

 3. 25 september 2018 / 22:30

  Fijne tips! Jouw foto’s zijn altijd prachtig. Ik ben heel onhandig met het leuk neerleggen van producten, het ziet er al snel zo rommelig uit.
  Ik heb wel van die paraplu lampen maar niet de juiste gloeilampen erin. Ik heb even gekeken die jij hebt en die zien er perfect uit!

  • Mariska
   Auteur
   25 september 2018 / 19:02

   Ja en dat zeker met de herfst en winter. Werkt echt!

  • Mariska
   Auteur
   25 september 2018 / 19:02

   Nabewerken is ook wel goed om te doen, dan kan je de foto’s meer laten spreken 🙂

  • Mariska
   Auteur
   25 september 2018 / 19:01

   Sieraden staan leuk bij een beauty product, maar bloemen bijvoorbeeld ook of bijvoorbeeld rosé goud 🙂 ik noem maar iets!