Airfryer recepten: dit zijn mijn favorieten

door Mariska

Sinds een paar maanden heb ik een airfryer en ben er serieus zo ontzettend blij mee. Dat had ik natuurlijk veel eerdere moeten doen. Dus op de dag dat mijn airfryer binnen kwam ben ik gelijk inkopen gaan doen met producten voor in de airfryer en gaan kijken naar airfryer recepten. En niet alleen de airfryer recepten maar ook airfryer snacks natuurlijk. Ik wil wel zo nu en dan lekker een broodje kroket of patatjes eten 🙂 Goed, ik heb mijn favorieten op een rij gezet!

Foto: Shutterstock/Beer5020

Airfryer recepten en airfryer snacks: mijn favorieten

Loempia voor in de airfryer

Laat ik beginnen met mijn allergrootste favoriet en dat is de loempia. Zelf doe ik altijd boodschappen bij Deen (is niet overal in Nederland) en daar heb je loempia’s van het huismerk. Deze neem ik dan mee in de ham/kip variant en die vind ik echt super lekker. Hij is goed verwarmd en is ook lekker knapperig aan de buitenkant als hij klaar is. Gewoon echt goddelijk! Vaak zorg ik er ook wel voor dat ik er 1 of 2 op voorraad heb voor.. je weet maar nooit.

Voor bij de groenten

Al jaren (echt sinds mijn kindertijd) eet ik geen gekookte aardappelen. Ik vind dat gewoon niet zo lekker, maar in een stamppot eet ik het weer wel. Goed, als ik dus kook dan eet ik vaak groenten en een stukje vlees. Speklapjes of een cordon bleu vind ik heel erg lekker dus ik ging natuurlijk op Google zoeken of dat kon en wat de baktijd is. Gevonden en gelijk aan de slag gegaan. De cordon bleu is heel lekker, maar de buitenkant is natuurlijk niet zo bruin als dat je het in de koekenpan zou bakken. Op zich niet heel erg want de smaak is goed en goed warm. De speklapjes zijn ook erg lekker, maar ik vind het heel vervelend dat het zo extra veel schoonmaakwerk kost. Er druipt heel veel vet in de bak en ook ruik je ze enorm als je de gekruide versie opwarmt. Dus qua airfryer recepten vind ik dit heel erg lekker.

Patatjes, kaassoufflé, kroketten en frikandellen

Dit vind ik soms nog wel een beetje een uitdaging. Patat vond ik wel lekker, maar was niet zo lekker doorbakken als dat je het uit de frituur eet. Het is wel te doen, maar ik denk dat ik uit de frituur toch net iets lekkerder vind. Net als kroketten. Ik volg precies de aanwijzing op de verpakking, maar ze zijn altijd nog wat koud van binnen en een beetje slap. Terwijl op de verpakking staat dat ze lekker knapperig zijn als je ze nog een paar minuten laat liggen als ze klaar zijn. Dat werkt dus niet helemaal helaas. Frikandellen en een kaassoufflé zijn wel echt prima!

Airfryer recepten die ik nog wil proberen

Nu heb je kunnen lezen wat ik het liefst eet uit de airfryer, maar ik heb ook nog wel airfryer recepten die ik graag wil proberen. Je kunt er echt alles in maken als ik het zo op internet lees. Cupcakes, brownies, cake en dat soort dingen. Ook koekjes trouwens. Vooral koekjes wil ik weleens proberen te maken. Niet alleen de heerlijke geur dat in huis wordt verspreid, maar zelfgemaakte koekjes zijn natuurlijk nog wel altijd het lekkerste 🙂 Als je op Google zoekt naar airfryer recepten of airfryer snacks dan kom je zo ontzettend veel tegen! Wat mij betreft is een airfryer echt een hele goede investering. Ik vind het makkelijker en fijner om dingen mee te maken, maar het is ook een stukje gezonder 🙂

Heb jij een airfryer en wat is jouw favoriete airfryer snack?

Lees ook:
Mijn onzekerheid: gewicht en postuur
Wortel courgettesoep, een veganistisch lunchrecept
Ontbijtrecept: Vegan yoghurt bowl met aardbeien
Courgette Pizza’s met Pesto en Champignons

Gerelateerde artikelen

15 reacties

Giovanna Jansen 18 maart 2019 - 20:20

Wij hebben geen airfryer, maar ik hoor er steeds vaker hele positieve dingen over, dat ik er steeds meer aan zit te denken er ook een aan te schaffen.

Reageer
bychristiana 17 maart 2019 - 08:45

Wij hebben zelf geen airfryer, maar we hebben laatst eens snackjes bij iemand gegeten uit de airfryer en dat was bijzonder lekker. Vooral zo fijn natuurlijk dat je niet met die ‘vette lucht’ in huis zit!

Reageer
Sonja Van de Sande 16 maart 2019 - 09:22

Ja, inmiddels het derde merk! Hihihi…. toen ik geen oven had gebruikte ik de airfryer ook voor Pizza! Je moet creatief zijn met ovenschalen en bakvormen!

Reageer
Bianca 15 maart 2019 - 12:47

Wij gebruiken de Airfryer momenteel alleen voor aardappels, frietjes of snacks. Ik wil er nog andere recepten mee proberen, maar ben daar nog niet aan toe gekomen x

Reageer
Simone 14 maart 2019 - 19:06

Stiekem krijg ik hier honger van! Ik gebruik mijn airfryer zo weinig omdat ik het best wel erg vind stinken 🙁

Reageer
Petra 14 maart 2019 - 15:39

Ik heb er sinds kort ook eentje en vind die superhandig. Gebruik hem echt voor vanalles. Frietjes, loempia’s, kaaskroketten, vegetarische vleesvervangers maar ook groenten zoals courgette, asperges, …
Ik wil dolgraag er ook eens cake in bakken, zou moeten lukken.

Reageer
Jessica J. 14 maart 2019 - 12:05

Ik weiger een airfryer te kopen omdat ik bang ben dat ik kan kilo’s frituursnacks naar binnen ga duwen, hahaha! ? Nu bakken we af en toe frietjes of iets dergelijks in de oven, ook zonder olie.

Reageer
Marina 13 maart 2019 - 23:06

Ik ben ook heeel blij met mijn Airfryer. Ikzelf heb app gedownload “airfryer baktijden” en echt alles komt er superlekker uit. Bak er zelfs mijn vlees in. Hoop dat jullie wat aan deze tip hebben!! Eet smakelijk ..

Reageer
Mariska 14 maart 2019 - 07:39

Ja klopt, ik doe ook mijn vlees erin sinds ik hem heb. Bak het nooit meer! En die app ga ik zoeken, dank je wel!

Reageer
Marloes 13 maart 2019 - 20:10

Ik ben zo benieuwd naar de airfryer. Lijkt me echt ideaal!

Reageer
Nathalie 13 maart 2019 - 17:09

750 gram gehakt
2 eieren
1 zakje Franse uiensoep van honig.
Alles mengen. Ballen of balletjes van maken.
Heerlijke snack gehaktballetjes of gehaktballen voor de maaltijd

Reageer
Mariska 13 maart 2019 - 17:10

Thanks! 🙂

Reageer
allaboutbertina 13 maart 2019 - 15:07

Oeh klinkt heel lekker allemaal, helaas hebben wij geen airfryer maar een frituurpan. Denk dat wij hem vooral zouden gebruiken voor patat.

Reageer
Edith-Sofia 13 maart 2019 - 12:55

Lekker zeg! Ik heb zelf geen airfryer, maar ging laatst oppassen en had toen patatjes gemaakt, smaakte erg lekker.

Reageer
Vera 13 maart 2019 - 12:04

Wij hebben ook een airfryer en I love it! Favorieten hier zijn toch wel de verse frietjes, zoete aardappel frietjes, drumsticks. Zie ook mensen broodjes en eieren erin koken wat prima gaat, dat moet ik toch eens gaan proberen!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.