Je tuin of balkon gezellig maken voor de lente en zomer doe je zo!

by Mariska

Gelukkig heb ik hier in mijn huis in Edam een leuk tuintje. Niet al te groot, maar ik denk als ik zo een blik werp dat het 4 bij 5 is ongeveer. Net een leuk formaat bij een kleine woning alleen de tuin ziet er nu niet echt mooi uit. Wel heb ik er vorig jaar een picknicktafel ingezet om lekker aan te zitten met het mooie weer. Dat was wel heel fijn, want ik kwam hier in mei 2018 wonen en dat was natuurlijk midden in de lente en vlak voor de zomer. We hebben er lekker vaak gezeten. Sierkussens vind ik nog wel heel leuk om toe te voegen op bijvoorbeeld een houten bankje die ik er nog wel bij wil. Maar, wat zijn nog meer leuke dingen om met je tuin te doen?

Foto: Shutterstock/Shahin Alkhazov

Je tuin gezellig maken is niet zo lastig!

  1. Lampjes. Vorig jaar kocht ik wat leuke lampjes voor in mijn tuin die op zonlicht opgeladen worden. In deze tijd van het jaar werken ze dus eigenlijk niet, maar het was in de zomer echt heel leuk. Ik had 2 van die draden met kleine lampionnetjes eraan en een snoer met kleine gekleurde lichtjes. Het stond echt super gezellig!
  2. Picknicktafel. Wat ik al aangaf is dat ik een picknicktafel heb neergezet in mijn tuin. Een hele tuinset vind ik heel erg mooi maar dat past helaas niet zo goed. Een picknicktafel staat leuk, je kunt er een parasol bij gebruiken en je hebt ruim voldoende zit plek.
  3. Schoonmaken. Ook staat het natuurlijk veel gezelliger als je je tuin een opknapbeurt geeft voor het echte mooie weer begint. Zelf heb ik bijvoorbeeld tegels die groene aanslag hebben door de coniferen en de nattigheid of mos wat ertussen groeit. Het staat allemaal net wat gezelliger als het schoon en netjes is.
  4. Nep plantjes. Zelf ben ik niet zo van de echte planten en mijn voorkeur gaat dan ook zeker uit naar nep plantjes. Aan de ene kant van mijn tuin heb ik een schutting die de tuin scheidt van de buurman. De schutting kun je leuke dingen meedoen zoals een hangplantje ophangen of de lichtjes eraan vast maken.
  5. Extra zit hoekje. Als je bijvoorbeeld vaak kinderen op bezoek krijgt (of je hebt zelf kinderen) dan is het ook leuk om een extra hoekje te maken. Op die manier kun je een tuin gezellig maken met extra Madison tuinkussens bijvoorbeeld. Een klein extra speelhoekje met een kleinere parasol erbij en het ziet er erg leuk uit!

Nu heb ik tips voor een tuin gezellig maken, maar een aantal van deze tips kun je natuurlijk ook gebruiken om je balkon gezellig te maken! Denk aan hangplantjes, het schoonmaken ervan en wat leuke lichtjes ophangen. Op die manier kun je het echt helemaal leuk maken. Oh, en je kunt natuurlijk kiezen voor bijvoorbeeld kunstgras om het nog meer zomers te laten lijken in plaats van de betonnen vloer :)

Lees ook:
Mijn stoere laarzen van Sendra en Pull & Bear
Mijn verhuis wishlist
Dit is de plek waar ik mijn blog foto’s maak!
Mijn interieur veranderen en raam decoratie uitkiezen

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?