Je tuin of balkon gezellig maken voor de lente en zomer doe je zo!

tuin gezellig maken

Gelukkig heb ik hier in mijn huis in Edam een leuk tuintje. Niet al te groot, maar ik denk als ik zo een blik werp dat het 4 bij 5 is ongeveer. Net een leuk formaat bij een kleine woning alleen de tuin ziet er nu niet echt mooi uit. Wel heb ik er vorig jaar een picknicktafel ingezet om lekker aan te zitten met het mooie weer. Dat was wel heel fijn, want ik kwam hier in mei 2018 wonen en dat was natuurlijk midden in de lente en vlak voor de zomer. We hebben er lekker vaak gezeten. Sierkussens vind ik nog wel heel leuk om toe te voegen op bijvoorbeeld een houten bankje die ik er nog wel bij wil. Maar, wat zijn nog meer leuke dingen om met je tuin te doen?

Foto: Shutterstock/Shahin Alkhazov

Je tuin gezellig maken

 1. Lampjes. Vorig jaar kocht ik wat leuke lampjes voor in mijn tuin die op zonlicht opgeladen worden. In deze tijd van het jaar werken ze dus eigenlijk niet, maar het was in de zomer echt heel leuk. Ik had 2 van die draden met kleine lampionnetjes eraan en een snoer met kleine gekleurde lichtjes. Het stond echt super gezellig!
 2. Picknicktafel. Wat ik al aangaf is dat ik een picknicktafel heb neergezet in mijn tuin. Een hele tuinset vind ik heel erg mooi maar dat past helaas niet zo goed. Een picknicktafel staat leuk, je kunt er een parasol bij gebruiken en je hebt ruim voldoende zit plek.
 3. Schoonmaken. Ook staat het natuurlijk veel gezelliger als je je tuin een opknapbeurt geeft voor het echte mooie weer begint. Zelf heb ik bijvoorbeeld tegels die groene aanslag hebben door de coniferen en de nattigheid of mos wat ertussen groeit. Het staat allemaal net wat gezelliger als het schoon en netjes is.
 4. Nep plantjes. Zelf ben ik niet zo van de echte planten en mijn voorkeur gaat dan ook zeker uit naar nep plantjes. Aan de ene kant van mijn tuin heb ik een schutting die de tuin scheidt van de buurman. De schutting kun je leuke dingen meedoen zoals een hangplantje ophangen of de lichtjes eraan vast maken.
 5. Extra zit hoekje. Als je bijvoorbeeld vaak kinderen op bezoek krijgt (of je hebt zelf kinderen) dan is het ook leuk om een extra hoekje te maken. Op die manier kun je een tuin gezellig maken met extra Madison tuinkussens bijvoorbeeld. Een klein extra speelhoekje met een kleinere parasol erbij en het ziet er erg leuk uit!

Nu heb ik tips voor een tuin gezellig maken, maar een aantal van deze tips kun je natuurlijk ook gebruiken om je balkon gezellig te maken! Denk aan hangplantjes, het schoonmaken ervan en wat leuke lichtjes ophangen. Op die manier kun je het echt helemaal leuk maken. Oh, en je kunt natuurlijk kiezen voor bijvoorbeeld kunstgras om het nog meer zomers te laten lijken in plaats van de betonnen vloer 🙂

Lees ook:
Mijn stoere laarzen van Sendra en Pull & Bear
Mijn verhuis wishlist
Dit is de plek waar ik mijn blog foto’s maak!
Mijn interieur veranderen en raam decoratie uitkiezen

 

14 Reacties

 1. 17 maart 2019 / 20:17

  Leuke tips! Dit jaar wil ik ook eens kijken voor leuke lampjes voor in de tuin of ik laat de kerstverlichting gewoon hangen, hangt er nu nog hihi (alleen staat niet meer aan).

 2. 12 maart 2019 / 07:17

  Nou, deze tips kan ik ook wel gebruiken. Wij hebben op zich een heel grote tuin, maar reuze ongezellig. Op een kerkhof ziet het er nog gezelliger uit:-( Maar ik geef dan ook altijd ons interieur prioriteit;-)
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – Zó heb je langer plezier van je geurkaarsMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   12 maart 2019 / 07:58

   Dan is het niet erg gezellig, haha! Het zijn echt de kleine dingen die het ‘m doen om het leuk te maken 🙂 En lampjes en een paar leuke bloempotten bijvoorbeeld geven al zo’n groot verschil.

 3. 11 maart 2019 / 18:16

  Ahhh ik wil zo graag een balkonnetje. Ik heb helemaal geen buiten en baal daar echt van. Ik heb vorig jaar helemaal weg zitten zwijmelen bij de balkon make-over van Jennie from the Blog. Die had het ook zo leuk opgeknapt!
  Lees het laatste blogbericht van Simone – Adventures: Lissabon voorbereidingenMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   12 maart 2019 / 07:57

   Ja klopt die van Jennie heb ik ook gezien! Zag er inderdaad super leuk uit 🙂 Jammer dat je geen ‘buiten’ hebt, dat heb ik ook eens gehad en vond dat wel vervelend.

 4. 11 maart 2019 / 15:38

  Oooh ik heb zoveel zin ik het mooie weer! De tuin weer gezellig maken. Ik vind lampjes ook altijd super gezellig staan! Heb lampjes aan mijn schutting hangen, super cute!
  Lees het laatste blogbericht van Edith-Sofia – REVIEW | RITUALS BURGUNDY NAILPOLISHMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   12 maart 2019 / 07:57

   Ja dat had ik met die lampionnetjes die van de Action komen 🙂 staat zo leuk!

 5. 11 maart 2019 / 15:12

  Ja, het is toch altijd gezelliger als het wat meer is aangekleed en proper ligt. Ik kan niet wachten tot de lente.

 6. 11 maart 2019 / 14:45

  Handige tips ! Zelf heb ik een mini balkon ( maatje 1 persoons luchtbed ) en heb daar een inklapbaar tafeltjes staan, 1 stoel & een dienblad met zelfgekweekte kruiden.

  • Mariska
   Auteur
   12 maart 2019 / 07:56

   Dat is dan evengoed toch wel gezellig als je dat hebt, ook al is het wat klein 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.