Lekkere recepten: Gezonde Courgette Zoete Aardappel Soep

by Mariska

Vandaag heb ik weer een lekker en makkelijk recept voor je. Namelijk een gezonde courgette zoete aardappel soep. Courgette is een van mijn favoriete groentes en ik ben dol op zelfgemaakte soepen. Daarom besloot ik deze twee te combineren in de recept post van vandaag.

Gezonde Courgette Zoete Aardappel Soep

Gezonde Courgette Zoete Aardappel Soep

Voor dit recept (voor vier à vijf kommen) heb je maar een paar ingrediënten nodig, namelijk:

  • 1,5 courgette
  • 1 medium ui
  • 1-2 zoete aardappelen, afhankelijk van de grootte en hoe dik je de soep wilt maken, ik gebruikte anderhalf.
  • 1 grote winterpeen of een aantal kleintjes
  • 1-2 bouillonblokjes
  • olijfolie
  • 1 liter water

Je kunt natuurlijk altijd variëren in de groentes die je gebruikt. Maar dit leek mij het lekkerst.

Gezonde Courgette Zoete Aardappel Soep

De hoeveelheden kun je zelf natuurlijk altijd naar smaak aanpassen. Ik gebruikte zelf bijvoorbeeld één bouillonblokje en zette een potje zout op tafel voor de anderen die wat meer zout toe wilden voegen. Ook vond ik anderhalve zoete aardappel genoeg. Maar als je je soep liever wat dikker (of juist vloeibaarder) hebt kun je ook deze hoeveelheden aanpassen.

De soep maak je door eerst alle groentes in stukjes te snijden. Fruit vervolgens eerst kort de ui aan in een pan met wat olijfolie en voeg daarna de andere groentes en aardappel toe. Bak deze nog ongeveer vijf minuten mee.

Nu voeg je het water en een bouillon blokje toe en laat je dit nog ongeveer tien minuten tot een kwartier op een laag vuur staan. Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer met een staafmixer alle groenten totdat deze helemaal fijn zijn. Nog even opdienen en smullen maar!

Gezonde Courgette Zoete Aardappel Soep

Met de hoeveelheden die ik heb vermeld maakte ik een pan soep waar ongeveer 5 kommen uit konden. Wat ik over had bewaarde ik (nadat het af was gekoeld) lekker in de koelkast voor de volgende dag. Super lekker als lunch maar ook bij het avondeten. Deze soep bevat per kom ongeveer 120 kcal en 90 gram groente.

Bedankt voor het lezen!

Lees ook:
5x diepvriesfruit variaties
Kip Spinazie Salade
Mini Monchou’s met Bastogne
Havermout Koekjes

Liefs, Talitha.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?