Ontbijtrecept: Vegan yoghurt bowl met aardbeien

Ontbijtrecept: Vegan yoghurt bowl met aardbeien

– Afbeeldingen en artikel door: Priscilla

De zomervakantie is officieel begonnen! Dat betekent voor veel mensen lang uitslapen en uitgebreid ontbijten, in ieder geval voor mij. Ik heb sinds enkele maanden het voornemen om ‘gezonder’ te leven en heb mijn voedingspatroon daar op aangepast. Waar ik voorheen het ontbijt de meest stomme maaltijd van de dag vond – ik sloeg ontbijten zelfs vaak over – bereid ik tegenwoordig met liefde een ontbijtje voor mijzelf (en anderen). Het ontbijt is de meest essentiële maaltijd van de dag en er is ontzettend veel variatie mogelijk qua gerechten. Vandaag deel ik één van mijn favoriete ontbijtjes dat uitermate geschikt is voor warme zomerdagen: Vegan yoghurt bowl.

Yoghurt bowl

Een yoghurt bowl (ook wel een schaaltje yoghurt) als ontbijt is natuurlijk al zo oud als de weg naar Rome. Eigenlijk is dit recept ook niet zo heel erg spannend. Ik weet niet eens of ik het wel een recept mag noemen. Maar… een yoghurt bowl is wel héél erg lekker en snel bereid en daarom deel ik dit artikel. Ik deel vandaag de vegan variant van een yoghurt bowl maar uiteraard hoef je dit ontbijtje niet veganistisch te maken. Je kunt ook uitstekend gewone yoghurt gebruiken. Oke, op naar de ingrediënten.

Je hebt nodig

 • 250 gram soja yoghurt (ik gebruik Alpro Nature)
 • 6 (grote) aardbeien
 • 1 eetlepel gepofte quinoa
 • 1 theelepel chiazaad
 • 1 theelepel cacao nibs
 • 1 theelepel maple syrup

Zo maak je het

Eigenlijk is het een kwestie van alle ingrediënten samen in een schaaltje doen en voilá! Moeilijker hoeft het niet te zijn. Ik kies er zelf altijd voor om de aardbeien te wassen, ontkronen en in plakjes of partjes te snijden omdat dat makkelijker eet. Oh, en verder is het handig om te weten dat de ingrediënten in dit artikel voor een ontbijt van één persoon zijn. Als je met meer mensen wilt genieten van een vegan yoghurt bowl verdubbel je gewoon de hoeveelheden.

Lees ook:
Bananenbrood
Vegan en dierproefvrije waxmelts van Secretsbynature
Kneipp kruidenthee Goede Stoelgang
Wat is mijn ultieme katervoer na een avond uit?

Variatietips

Je kunt met deze vegan yoghurt bowl eindeloos variëren en in principe alles toevoegen wat jij lekker vindt. Zo is dit ontbijt ook heel erg lekker met plakjes banaan in plaats van aardbei, met havermout in plaats van quinoa en met honing in plaats van maple syrup. Laat je creativiteit (en lekkere trek) de vrije loop gaan en stel je eigen yoghurt bowl samen. Soms is het even zoeken naar de perfecte combinatie maar als je die eenmaal gevonden hebt wil je geen ander ontbijt meer, geloof me!

19 Reacties

 1. 21 juli 2017 / 10:47

  Het ziet er echt lekker uit. Alleen lust ik zelf al die zaadjes niet, zo jammer!

  • Priscilla
   21 juli 2017 / 11:22

   Je kunt die zaadjes natuurlijk ook vervangen voor iets anders, of gewoon weglaten 🙂

 2. 20 juli 2017 / 21:53

  De foto’s zijn prachtig! De yoghurt bowl ziet er ontzettend smakelijk uit. Ik heb nog nooit een bowl gemaakt maar wil dit wel heel snel doen.

 3. 20 juli 2017 / 19:16

  Dit ziet er heerlijk uit! Ik voeg ook graag gepofte quinoa toe aan m’n ontbijtjes 🙂

 4. 20 juli 2017 / 18:14

  Is gepofte quinoa ook echt lekker of proef je er niet zo veel van? Het ziet er in ieder geval goed uit! Prima ontbijtje 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Joanne – Outfit | Floral crop topMy Profile

  • Priscilla
   20 juli 2017 / 18:20

   Ik vind dat gepofte quinoa een beetje naar gepoft mais (popcorn) smaakt. Deze quinoa is niet gesuikerd of gezouten dus de smaak is vrij neutraal maar ik vind een beetje bite in m’n yoghurt wel lekker.

 5. 20 juli 2017 / 14:50

  Hmm, naast heel gezond ziet dit er ook nog eens heel lekker uit!! <3 Super leuke blog heb je Mariska <3

 6. Manon
  20 juli 2017 / 12:39

  Dit ziet er wel heel erg lekker uit

 7. Joyce - LemonyLifeNL
  20 juli 2017 / 12:15

  hmm dit lijkt me heerlijk!

  • Priscilla
   20 juli 2017 / 12:32

   Ik koop gepofte quinoa in bij de Duitse drogist DM maar in Nederland is het ook gewoon verkrijgbaar. Sommige supermarkten verkopen het zelfs en anders kun je de Tuinen, Ecoplaza of de reformwinkel bij jou in de buurt proberen.

   • 20 juli 2017 / 12:45

    Super bedankt voor je antwoord. Ik ga inderdaad even bij de Tuinen kijken

    • Priscilla
     20 juli 2017 / 13:09

     Graag gedaan. Ik vind de gepofte quinoa echt een aanrader. Ik vind ‘t een beetje lijken op popcorn. Alsof je een kleine snack door je yoghurt hebt. Succes met je zoektocht 🙂

 8. thebeautyblognl
  20 juli 2017 / 07:57

  Dit zier er zoooo lekker uit! Ik hou van ontbijten en dit is weer een leuke variatie :)! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.