Ontbijtrecept: Vegan yoghurt bowl met aardbeien

by Mariska

De zomervakantie is officieel begonnen! Dat betekent voor veel mensen lang uitslapen en uitgebreid ontbijten, in ieder geval voor mij. Ik heb sinds enkele maanden het voornemen om ‘gezonder’ te leven en heb mijn voedingspatroon daar op aangepast. Waar ik voorheen het ontbijt de meest stomme maaltijd van de dag vond – ik sloeg ontbijten zelfs vaak over – bereid ik tegenwoordig met liefde een ontbijtje voor mijzelf (en anderen). Het ontbijt is de meest essentiële maaltijd van de dag en er is ontzettend veel variatie mogelijk qua gerechten. Vandaag deel ik één van mijn favoriete ontbijtjes dat uitermate geschikt is voor warme zomerdagen: Vegan yoghurt bowl.

vegan ontbijt yoghurt bowl 1
yoghurt bowl aardbeien

Yoghurt bowl met aardbeien

Een yoghurt bowl (ook wel een schaaltje yoghurt) als ontbijt is natuurlijk al zo oud als de weg naar Rome. Eigenlijk is dit recept ook niet zo heel erg spannend. Ik weet niet eens of ik het wel een recept mag noemen. Maar… een yoghurt bowl is wel héél erg lekker en snel bereid en daarom deel ik dit artikel. Ik deel vandaag de vegan variant van een yoghurt bowl maar uiteraard hoef je dit ontbijtje niet veganistisch te maken. Je kunt ook uitstekend gewone yoghurt gebruiken. Oke, op naar de ingrediënten.

Je hebt nodig

  • 250 gram soja yoghurt (ik gebruik Alpro Nature)
  • 6 (grote) aardbeien
  • 1 eetlepel gepofte quinoa
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1 theelepel cacao nibs
  • 1 theelepel maple syrup
yoghurt bowl aardbeien

Zo maak je het

Eigenlijk is het een kwestie van alle ingrediënten samen in een schaaltje doen en voilá! Moeilijker hoeft het niet te zijn. Ik kies er zelf altijd voor om de aardbeien te wassen, ontkronen en in plakjes of partjes te snijden omdat dat makkelijker eet. Oh, en verder is het handig om te weten dat de ingrediënten in dit artikel voor een ontbijt van één persoon zijn. Als je met meer mensen wilt genieten van een vegan yoghurt bowl verdubbel je gewoon de hoeveelheden.

Lees ook:
Bananenbrood
Vegan en dierproefvrije waxmelts van Secretsbynature
Kneipp kruidenthee Goede Stoelgang
Wat is mijn ultieme katervoer na een avond uit?

Variatietips

Je kunt met deze vegan yoghurt bowl met aardbeien eindeloos variëren en in principe alles toevoegen wat jij lekker vindt. Zo is dit ontbijt ook heel erg lekker met plakjes banaan in plaats van aardbei, met havermout in plaats van quinoa en met honing in plaats van maple syrup. Laat je creativiteit (en lekkere trek) de vrije loop gaan en stel je eigen yoghurt bowl samen. Soms is het even zoeken naar de perfecte combinatie maar als je die eenmaal gevonden hebt wil je geen ander ontbijt meer, geloof me!

yoghurt bowl aardbeien

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?