4x leuke bullet journal

door Mariska

Sinds ik begonnen ben met het inlezen in handlettering en de creaties die ik daarmee maakte, ben ik ook benieuwd geraakt naar Bullet Journals. Het leek me nogal lastig om dan alles te tekenen en zelf in te vullen en vervolgens het ook nog als agenda bij te houden. Van mezelf ben ik erg chaotisch (zowel in mijn doen als in mijn hoofd) en dan wordt er juist aangeraden om dingen op te schrijven en to do lijstjes te maken. Het is bij mij zo erg dat ik nu een agenda kan kopen en deze netjes een week bijhoud om vervolgens na die week sowieso te vergeten dat ik überhaupt een agenda heb. Mensen lachen hierom, maar soms is dat voor mezelf heel frustrerend. Goed, ik ging op zoek naar een leuke Bullet Journal. Nu ik nog. Online zocht ik naar een leuke Bullet Journal maar is is ontzettend veel keuze! Lastig..

Foto: Shutterstock

Leuke Bullet Journal

bullet journal zwart
Bol.com
bullet journal kleur
Bol.com
leuchtturm1917 bullet journal
bol.com

Ook ontving ik het boek Bullet Journaling – zo doe je dat! waarmee je al veel kunt. Er zijn tal van leuke trackers, kleine tekeningetjes of inspiratie qua inrichting van je Bullet Journal.

Welke leuke Bullet Journal heb ik zelf?

notitieboekje hema kurk als leuke bullet journal

De ‘echte’ Bullet Journals hebben allemaal kleine puntjes op de bladzijden staan wat het makkelijker maakt om bijvoorbeeld lijnen te tekenen of te schrijven. Dit hoefde voor mij niet perse omdat ik het dan leuker vind om uit de losse hand te tekenen. Ik nam dus ook genoegen met een leuk notitieboek in A5 formaat met blanco papier. Bij Hema vond ik dit A5 notitieboekje van kruk met gouden accenten. Heel erg leuk! Wel vind ik het jammer dat ik de voorkant niet echt kan opvrolijken. Je kan niet tekenen op kurk natuurlijk 😉 Misschien is er nog een andere mogelijkheid.

Lees hier wat ik gebruik voor handlettering en dus voor mijn Bullet Journal

Qua indeling weet ik nog niet zo goed wat ik wil gaan doen. Ja, ik heb wel al een paar kleine ideetjes, maar moet het nog gaan uitwerken. Voor nu heb ik er nog niets ingeschreven, maar ga hier van het weekend wel even voor zitten. En vooral ook even op Pinterest inspiratie op doen 🙂 Ben ook echt benieuwd of ik het nu ga volhouden! Als ik hem heb gemaakt dan zal ik hem ook zeker laten zien 🙂 Al begin ik nu wel weer erg te twijfelen om een grotere te kopen, maar ik denk dat zo een die je overal mee naartoe kunt nemen veel handiger is.

Lees ook:
Mijn blog dagboek
TIP: Zakelijk schrijven voor dummies
Mijn bullet journal en wat ik allemaal gebruik
6 tips om een goede product review te schrijven

Heb jij een leuke Bullet Journal?

Gerelateerde artikelen

8 reacties

Romy 22 september 2017 - 20:45

Wat leuk dat je met een bullet journal aan de slag wilt gaan! Ik herken het wel van de agenda’s trouwens. Ik vergeet ook vaak dat ik er een heb, ook omdat ik de meeste afspraak gewoon zelf onthoud 😉 Toch heeft zo’n bullet journal ook wel wat! Ik ben benieuwd of je het volhoud en voor welke je gaat 🙂

Reageer
Mariska 23 september 2017 - 12:54

Ik heb dus dat boekje van Hema gekocht die ik zelf ga invullen! 🙂

Reageer
Manon 22 september 2017 - 16:41

Ik heb eigenlijk nog nooit iets met een bullet journal gedaan. Maar die van de hema ziet er wel leuk uit hoor. Ik zou het moeilijk vinden om een goede indeling te maken

Reageer
Mariska 23 september 2017 - 12:54

Ja dat is wel iets waar ik tegenop kijk om te doen, de indeling maken, maar aan de andere kant lijkt het me wel weer heel leuk om zo creatief bezig te zijn!

Reageer
Rebecca 22 september 2017 - 10:31

Ik vind het altijd wel boeiend om van andere hun bullet journal te zien. De tijd en zo die ze er in steken, maar zelf neem ik hier echt de tijd niet voor. Ik zou hier heel leuk de eerste drie dagen keihard aan werken en dan nooit meer haha

Reageer
Mariska 23 september 2017 - 12:55

Ben dus bang dat ik dat ook een beetje krijg, dat ik het daarna weer vergeet. Moet hem gewoon echt altijd meenemen denk ik om het niet te vergeten haha!

Reageer
Deb 22 september 2017 - 09:48

Voor mij zouden lijstjes/agenda’s ook goed werken, maar ik heb de discipline helaas niet om ze goed bij te houden. Enige keer dat ik echt lijstjes maak is wanneer ik met vakantie ga. Ik ben heel benieuwd hoe jij jouw bullet journal gaat inrichten en of je het inderdaad goed gaat bijhouden.

Reageer
Mariska 23 september 2017 - 12:56

Ben ik zelf ook benieuwd naar, denk dat ik wel wat ga laten zien 🙂

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.