TIP: Zakelijk schrijven voor dummies

by Mariska

Laatst ontving ik een boek ‘Zakelijk schrijven voor dummies‘, een boek waarin heel veel gesproken wordt over de verschillende manier van zakelijk schrijven. Dit is niet alleen handig voor bloggers met een eigen bedrijf, maar natuurlijk ook voor de bloggers zonder eigen bedrijf. Er zijn heel veel boeken in de ‘voor dummies’ reeks en zakelijk schrijven is daar een van. Ik heb het boek doorgelezen lekker warm onder een dekentje op de bank en lekker in een warm bad. Misschien gelijk een tip om lekker te ontspannen, haha! In dit artikel laat ik je weten wat ik van dit boek vind en of het de moeite waard is om het aan te schaffen.

Boordevol slimme tips voor het schrijven van allerlei zakelijke teksten. Leer korter en effectiever schrijven. Laat jouw teksten opvallen bij de juiste doelgroep. Onmisbaar voor iedereen die schrijft op het werk.

Zakelijk schrijven voor dummies

zakelijk schrijven voor dummies

Zakelijk schrijven voor dummies is dus een boek die je goed kunt gebruiken als je zakelijk gebruik maakt van verschillende platformen, zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Dus zoals de naam al zegt lijkt het wel echt een musthave te zijn als je op de zakelijk markt actief bent bijvoorbeeld je blog.  In het boek worden onder andere de succesfactoren besproken. Welke eigenschappen moet je tekst hebben om succesvol te zijn. Op de volgende foto’s zie je een gedeelte van de inhoudsopgave. Je kunt zien dat er veel delen zijn die weer zijn opgedeeld in kleinere stukjes. Dit maakt het heel overzichtelijk.

zakelijk schrijven voor dummies
zakelijk schrijven voor dummies
zakelijk schrijven voor dummies

Als je naar de inhoudsopgave kijkt krijg je een goede indruk van wat er wordt besproken in Zakelijk schrijven voor dummies. Zo worden er tips gegeven over de berichten die je het beste voor je Facebookpagina kunt schrijven, goed nadenken welke functie je tekst heeft en hoe je verschillende soorten artikelen schrijft. Dus hoe je bijvoorbeeld een nieuwsbericht schrijft, een interview, maar ook een persbericht. Ooit schreef ik over goed zakelijk mail contact en ik denk dat dit boek je daar nog meer bij kan helpen als verlengde van het artikel. Maar ook een goede; hoe houd je de aandacht van een lezer vast? Het is echt enorm breed en je zult hier heel veel tips & tricks uithalen die je helpen bij het verbeteren van jezelf en je bedrijf.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Het is helaas niet mogelijk (en ook niet toegestaan) om alles te bespreken wat er in het boek staat, maar dat ik enthousiast ben is zeker. Zakelijk schrijven voor dummies is enorm breed en ook staan er echt goede tips in voor bloggers. Als blogger krijg je natuurlijk te maken met het schrijven van advertorials en webteksten. De prijs kan best een dingetje zijn omdat het niet goedkoop is, maar als je echt professioneel bezig bent (of gaat zijn), dan is dit wel een goede investering. Doordat het zo breed is kun je er veel kanten mee op en kun je van de verschillende kanten ook veel opsteken.

Je kunt ‘Zakelijk schrijven voor dummies’ kopen bij bol.com  voor €29,99.

Lees ook:
Favoriete webwinkels (en fysieke winkels) + de gouden tip!
4x leuke bullet journal
Handlettering, mijn kunsten en wat gebruik ik?
doormariska.nl vanaf vandaag mijn bedrijf

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?