Zorgverzekering voor 2020, wat ga je aanpassen?

Zorgverzekering voor 2020, wat ga je aanpassen?

Het is bijna weer tijd om je zorgverzekering onder de loep te nemen. Meestal komen de verzekeraars in het midden of eind van november met hun definitieve premies voor het volgende jaar en krijgen wij de mogelijkheid om het aan te passen als het nodig is. De zorgverzekering voor 2020 veranderd misschien wel helemaal niet heel erg, maar dat de kosten omhoog gaan is wel zeker. Dat is immers bijna elk jaar zo geweest.

Photo by Jacob Postuma on Unsplash

Eigen risico omhoog of omlaag?

Zelf heb ik er afgelopen jaar voor gekozen om een hoog eigen risico te nemen. Je betaalt dan minder premie in de maand, maar als je een dure rekening krijgt zul je die wel zelf moeten betalen. Ik dacht dat dit prima was voor mij, echter kreeg ik te maken met een haarstuk. Die moet ik nu (helaas) zelf vergoeden. Natuurlijk doe ik dat graag, maar het is wel goed om rekening mee te houden. Per maand ben je goedkoper uit, maar als je ineens een dure rekening krijgt is het wellicht balen. Dit geldt ook voor de aanvullende verzekeringen die je hebt afgesloten. Verwacht je bijvoorbeeld een grote ingreep bij de tandarts? Sluit dan die extra aanvullende tandartsverzekering af.

Welke zorg heb je nodig in je zorgverzekering voor 2020?

Ik weet dat ik voor de zorgverzekering voor 2020 ga kijken naar de beste en meeste vergoeding voor een haarstuk of pruik. Door mijn Alopecia weet ik dat ik een extra haarstuk nodig ga hebben of wellicht een groter haarstuk. Mijn keuze zal ik dus daar op baseren. Als jij veel fysiotherapie nodig hebt of je verwacht een kleintje, dan is het wellicht handig om je daarop te oriënteren en te kijken welke vergoedingen daar bijpassen. Je kunt het beste een aantal zorgverzekeringen vergelijken om te kijken welke het beste bij je past voor het komende jaar. Het is helemaal niet gek of raar om over te stappen! Zonde is het als je voor zorg betaalt die je niet nodig blijkt te hebben.

Het vergelijken kan beginnen!

Als je voor jezelf op een rijtje hebt welke zorg je nodig denkt te gaan hebben en wat betreft je eigen risico, dan kun je gaan vergelijken! Vanaf 12 november komen de zorgverzekeraars met de nieuwe premies. Een goed moment om te beginnen met zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind je de goedkoopste zorgverzekeraars 2020.

Ga jij je zorgverzekering voor 2020 aanpassen?

Lees ook:
Zó kom je NIET in de schulden
Door je vakantiedagen zó in te plannen, verdubbel je je vrije dagen in 2020!
3 meest simpele tips om geld te besparen

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

5 reacties op “Zorgverzekering voor 2020, wat ga je aanpassen?

  1. Vorig jaar ben ik gewisseld van zorgverzekering. Dit jaar ga ik ook weer even vergelijken. Ik ga sowieso niet voor het hoge eigen risico. Wel betaal ik alles in één keer zodat ik er vanaf ben en dan krijg je vaak ook een paar procent korting.

  2. Ik denk niet dat ik mijn zorgverzekering komend jaar ga aanpassen. Heb wel een hoog eigen risico, maar ik heb bijna nooit iets. Afgelopen jaar heb ik er wel voor gekozen om zes fysiobezoeken in mijn pakket te nemen. Dat houd ik erin!

    1. Dat dacht ik ook en toen kreeg ik conclusie Alopecia. Het is natuurlijk een keuze 🙂 Je betaalt wel echt wat minder met een hoog eigen risico en als je een eigen potje ergens hebt kun je het op die manier toch betalen als je wat hebt.

  3. Ik vind het eigen risico sowieso al erg hoog! Ik zou dat dan ook niet zo gauw aanpassen om op die manier korting te krijgen op de maandelijkse premie. Dat vind ik dus een te groot risico. Ik denk wel dat ik nog een en ander ga aanpassen aan mijn zorgverzekering voor volgend jaar.

    1. Ja ik vind het eigen risico ook best wel hoog, veel mensen zouden in de problemen kunnen komen hierdoor. Eigenlijk zou het zo moeten zijn des te beter je je verzekerd, dat je ook 0 eigen risico hebt. Dat heb je wel vaak bij andere verzekeringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.