Door je vakantiedagen zó in te plannen, verdubbel je je vrije dagen in 2020!

by Mariska
vakantiedagen 2020

banner passief inkomen membership rowena rousseau

De zomervakantie is voorbij en de regenachtige dagen komen er weer aan. Voor velen tijd om weer na te denken over de volgende vakantie. Wie zijn vakantiedagen rondom de verplichte vrije dagen plant, kan het aantal vakantiedagen in 2020 verdubbelen van 27 naar maar liefst 54 vrije dagen! TravelHunter zocht uit op welke dagen je het beste vrij kunt nemen.

Foto: Shutterstock/Maridav

In Nederland heb je wettelijk gezien recht op 20 vakantiedagen als je fulltime werkt. De meeste werkgevers zetten daar nog een aantal dagen bovenop. Als je 27 vakantiedagen hebt, kun je in 2020 in principe 54 dagen op vakantie als je de feestdagen en de weekenden meerekent.

je vakantiedagen verdubbelen in 2020
je vakantiedagen verdubbelen 2020 1 » DoorMariska

In april en mei is het meeste voordeel te behalen. Tweede Paasdag valt komend jaar op 13 april. Vraag je die dinsdag daarna tot en met vrijdag vrij, dan heb je maar liefst 9 dagen achter elkaar vrij. Doe je datzelfde rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag, dan heb je 11 dagen vrij voor slechts 5 vakantiedagen.

Bevrijdingsdag is eens in de 5 jaar een vrije dag en zo ook in 2020. Doe er je voordeel mee! En dezelfde truc kun je ook gebruiken rondom Hemelvaartsdag en Pinksteren én eind van het jaar met Kerst en Nieuwjaarsdag.

Wie langer op vakantie wil, kan het beste van 11 april tot en met 10 mei vrij nemen. Met 17 vakantiedagen heb je dan maar liefst 30 dagen vrij.

Dit is voor fulltime, als je bijvoorbeeld 32 uur werkt zul je minder vrije dagen hebben maar kan het alsnog heel goed uitpakken 🙂

Wanneer neem jij je vakantiedagen op in 2020?

Lees ook:

Maar jij maakt dus vooral keuzes op je gevoel?
Mijn week in foto’s #10 (Daim, BECCA, rijbewijs)
Hoe ik mijn rust vind de komende periode

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.