3 meest simpele tips om geld te besparen

easyswitch

Mijn broertje en ik zijn nog niet zo heel erg lang verhuisd. We wonen nu namelijk zo’n maand (iets langer) in het nieuwe huis en het bevalt ons heel erg goed. Mij zeker, mijn broertje is bijna nooit thuis :)  Als je gaat verhuizen is het eigenlijk ook het ideale moment om al je verkeringen, abonnementen en energieleverancier onder de loep te nemen om te kijken of je hierop kan gaan besparen. Als je je er in verdiept, dan zul je zien dat je vaak goedkoper uit kunt zijn, dat er een hele fijne actie is of dat je wellicht overbodige verzekeringen hebt die je beter kunt afzeggen. Dit zijn echt de 3 meest simpele tips die ik kan aangeven en ik zal je uitleggen wat je kunt doen. Wil jij tips om geld te besparen?

Overstappen van energieleverancier

In ons oude huis hadden wij niet zelf een energieleverancier. Wij betaalden aan de huisbaas een vast bedrag per maand waar het gas en licht bij inbegrepen was. Op zich heel handig, maar op die manier heb je geen kijk op wat je nu daadwerkelijk verbruikt en kun je dus duurder uit zijn. Wij gingen energie vergelijken. TIP: vergelijk je energiecontract op Easyswitch.nl Je kunt daar heel gemakkelijk het aantal personen invullen waarmee je in een huis woont, de postcode, huisnummer en vaak ook wat voor soort huis het is. Op die manier wordt er een berekening gemaakt en zie je op een rij welke het goedkoopste is en het beste bij je past. Ga er eens een avond voor zitten en dan kom je er zeker weten uit! Op deze manier is het vergelijken van energiemaatschappijen namelijk enorm makkelijk en kun je het zelf ook gemakkelijk zelf afsluiten. Overstappen naar een andere energieleverancier is helemaal niet moeilijk en vaak word je ook nog geholpen door het bedrijf zelf!

Kijk je mobiele abonnement na

We hebben allemaal een mobiel abonnement en het gebeurt vaak dat je ergens voor betaalt wat je uiteindelijk niet gebruikt. Zo had ik bijvoorbeeld maandelijks meer dan 100 belminuten over en kon ik dat niet onbeperkt meenemen. Al zou ik het onbeperkt mee kunnen nemen, had ik het nog niet opgemaakt omdat het zich blijft opstapelen. Zet een op een rijtje wat je nu precies nodig hebt en daadwerkelijk gebruikt. Ik weet zeker dat je er op die manier achter komt dat je daarop kunt besparen. Hoort zeker tussen de tips om geld te besparen.

Check je verzekeringen

Niet geheel onbelangrijk; je verzekeringen nakijken als je gaat verhuizen. Zo dien je de gegevens van je inboedelverzekering aan te passen, zodat de verzekeringsmaatschappij weet in wat voor huis je nu woont. Heb je een verzekering voor iets in de tuin, maar heb je bij het nieuwe huis geen tuin? Dan kun je deze afzeggen en bespaar je toch weer wat geld per maand. Hetzelfde voor verzekeringen waar je teveel voor betaalt. Misschien kun je wel een stap naar beneden omdat je huis bijvoorbeeld goedkoper is. Het hoeft niet veel te zijn, maar elke euro die je bespaart is meegenomen! Dit is eigenlijk een hele simpele om geld te kunnen besparen.

Lees ook:
dingen waarvoor ik áltijd naar Action ga
Deze bijbaantjes heb jij ook gehad!
Ik kijk altijd eerst in de sale en aanbieding
Hoe ik aan het sparen ben voor het verhuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *