Zó voorkom je koude voeten

koude voeten

Hele koude voeten is een soort van normaal in de herfst en winter. Of heb jij nooit last van koude voeten? Gisteren is de winter officieel begonnen en dat betekent dat de koude voeten er weer volop aanwezig zijn. In de huiskamer heb ik een stenen vloer en dat is best wel even wennen moet ik zeggen. De vloer is altijd koud en dat werkt niet heel erg mee als je net als ik vaak op blote voeten loopt. Gelukkig heb ik in mijn slaapkamer en op de trap wel vloerbedekking . Daar ben ik wel blij mee, want dan is het lekker warm als je uit bed stapt en sta je niet gelijk op die koude vloer. Leek me leuk om eens tip te geven hoe ik zelf koude voeten voorkom. Misschien heb je zelf andere tips en die mag je dan ook achterlaten in de reacties :)

Foto: Shutterstock

Met een warme kruik heb je geen koude voeten

Sinds een paar weken heb ik dus een kruik. Altijd had ik het idee dat het niets voor mij was en vond ik mensen een beetje aanstellerig als ze zeiden dat ze een kruik meenamen naar bed. Echt. Maar toen kwam ik bij een shop sessie laatst een kruik tegen waar een heel roze en harig ‘omhulsel’ omheen zat en die vond ik zo leuk en zacht dat ik hem meenam. Uiteraard heb ik die dezelfde avond nog gevuld met warm water en meegenomen naar bed en lekker bij m’n voetjes neergelegd. Heerlijk! En ik neem bij deze ook mijn eerdere woorden terug. Het is niet aanstellerig, het is heerlijk!

Sokken in bed?

Vroeger sliep ik weleens met sokken aan in bed, maar dat kan ik tegenwoordig niet meer. Het voelt op een of andere manier heel naar voor mij en ik kan daar ook niet van slapen. Dan heb ik liever koude voeten dan dat ik met sokken in bed lig. Mocht het een keer gebeuren dat ik sokken aan heb dan word ik sowieso midden in de nacht wakker en moet ik ze ook echt uittrekken anders slaap ik niet verder. Een ding is zeker: het helpt wel en je krijgt er lekker warme voeten van. Geloof dat je ook speciale bed sokken hebt!

Geitenwollensokken

Dit soort sokken zijn wel écht lekker warm. Hoe oudbollig het ook klinkt. Mijn oma is in 2004 overleden en daarvoor was zij altijd aan het breien. Ze breide ook sokken voor mijn vader en mijn vader droeg ook altijd echt die sokken die mijn oma maakte. Wij vonden dat altijd maar een beetje raar en stom, maar geloof me hij had wel gelijk. Die sokken zijn ook echt super lekker warm.

Dekentje op de bank natuurlijk

En een van mijn dagelijkse bezigheden is met een dekentje (op mijn nieuwe huge) bank ploffen. Ik heb echt tig dekentjes met verschillende kleuren en prints. Vaak koop ik ze omdat ik ze leuk vind staan in het interieur en niet eens zo zeer om lekker onder te zitten. Het is zelfs zo erg dat ik een deken op de bank zelf heb, daar zit ik op en dan nog een dekentje over mezelf heen. Eigenlijk dubbel zo warm en het helpt heel goed! Van mij mag het wel warmer, maar dit is wel mijn favoriete tijd van het jaar denk ik. En wat ik het allerliefste doe de laatste dagen is gewoon lekker mijn dekbed van m’n bed meenemen en daaronder gaan zitten op de bank. Doe je ook niet elke dag, maar is wel mijn favoriet :)

Lees ook:
Het begin van je dag – tag
Favoriete herfst/winter outfits
Truien bestelling bij Wehkamp (+ 1e outfit foto’s ever!)
7 manieren om warm te blijven met het koude weer

Hoe houd jij je voeten het beste warm? Gebruik jij een kruik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *