Yves Saint Laurent Libre eau de parfum

yves saint laurent libre eau de parfum

Een omschrijving waar ik normaal gesproken niet heel warm van zou lopen, maar Yves Saint Laurent Libre had wel een beetje mijn hart gestolen toen ik het rook. En niet alleen de geur, ook het flesje. Hoewel ik parfum genoeg heb (check mijn parfumrek maar) wilde ik hem bestellen en zeker toen er een korting was. Vandaag de review van dit parfum!

LIBRE, het vrouwelijke parfum van Yves Saint Laurent Beauté, de vrijheid om alles tot het uiterste te beleven. De spanning tussen de brandende sensualiteit van oranjebloesem uit Marokko en een gedurfde, nieuwe interpretatie van Franse lavendel maakt LIBRE een unieke, vrouwelijke geur.

Yves Saint Laurent Libre

yves saint laurent libre

Over de geur:
Geurtype: Bloemig
Belangrijkste geurnoten: Lavendel en oranjebloesem
De geur van vrijheid

Over de flacon:
Een couturestatement getwist met luxueus oversized accessoires.
De cassandre, het iconische logo van YSL, verwerkt in het glas zoals een juweel.
Gouden metalen ketting rondom de hals zoals de iconische couturetassen.

Kijk nou even deze fles jongens, dat is toch een plaatje? Sowieso vind ik de flesjes van Yves Saint Laurent altijd wel mooi, net als Manifesto die ik al meerdere keren heb aangeschaft. De geur zou niet een zijn waar ik gelijk op af zou stappen. Ik hou zeker van zwaardere geuren als Alien en Alien essence Absolue, maar deze is anders.

Hij ruikt inderdaad heel bloemig en dat ben ik eerlijk gezegd niet heel erg gewend omdat ik dit soort geuren niet draag. Oranjebloesem ben ik wel groot fan van maar lavendel helemaal niet. Gelukkig ruik ik dit niet erg in de geur wat het een stuk aangenamer maakt.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

yves saint laurent libre

Eigenlijk moest ik stiekem wel wennen aan het parfum. Hij is namelijk wel erg bloemig terwijl ik normaal kies voor de iets mysterieuze geuren die wat houterigs qua geur bevatten. Ondanks dat vind ik hem wel erg lekker en is hij ook fris en een tikkeltje kruidig. Dat is mijn idee 😉 Het is nogal lastig om geuren te beschrijven zo via een scherm.

Ik vind dat hij goed blijft hangen en dat verwacht ik ook wel van een eau de parfum in deze prijsklasse van zo’n merk. Soms heb ik hem wel iets bij gespoten om de geur weer op te laten leven maar dat is natuurlijk persoonlijk. In principe heb je aan 2 sprays voldoende voor de hele dag. Zelf vind ik dat ik aan het einde van de dag de frisse geur ruik met een ietwat kruidige tintje.

Op de foto heb ik de kleinste versie, namelijk 30ml. Yves Saint Laurent Libre eau de parfum is o.a. verkrijgbaar bij ICI Paris XL en Douglas in verschillende formaten. Prijs vanaf €74,15

Lees ook:
10x beauty adventskalenders uit Nederlandse webshops
Yves Rocher volume shampoo en conditioner
Parfum cadeautips voor de vrouw voor de feestdagen

7 Reacties

 1. 1 november 2019 / 15:02

  Wauw hij ziet er geweldig uit, en je hebt een mooie review geschreven

 2. 1 november 2019 / 09:38

  Ah, ik zag hem al voorbij komen bij Bianca. Deze geur lijkt me erg lekker. Normaal kies ik ook niet snel voor een geur met lavendel. Niet omdat ik er niet van hou, maar ik vind het gewoon niet een heel ‘bijzondere’ geur. Deze combinatie van geurnoten spreekt me echter zeker aan. En de flacon is beeldig;-)
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – Het loslaten van spullen, zó doe je dat!My Profile

 3. 1 november 2019 / 09:08

  Op het moment is dit wel echt mijn favoriete parfum x

 4. 31 oktober 2019 / 12:13

  Wat een super mooie flacon! Ik vind bloemige geuren wel erg lekker. Ik vind het ook altijd moeilijk om een geur te omschrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.