YSL Manifesto eau de parfum

ysl manifesto

New in: YSL Manifesto eau de parfum! Mijn favoriete geur aller tijden is helaas alweer een tijdje op. Dit is namelijk Aliën van Thierry Mugler. Het is een echt een heerlijke geur maar helaas ook best wel aan de prijs. Nu vond ik het, na alle goedkopere parfums, wel tijd om weer eens een echte en duurdere aan te schaffen. Hoeft natuurlijk niet perse maar de meest lekkere zijn ook altijd het duurste lijkt wel. Zo eens in de zoveel tijd mag ik dat van mijzelf. Na veel ruiken en hulp van het personeel van Douglas ben ik op Yves Saint Laurent Manifesto eau de parfum uitgekomen.. en ik maar denken dat Aliën van Thierry Mugler het lekkerste was…

Lees ook: Yves Saint Laurent Libre eau de parfum

YSL Manifesto eau de parfum

ysl manifesto 1

Manifesto van Yves Saint Laurent is een oriëntaalse bloemige geur voor dames. Het parfum werd uitgebracht in 2012 en is ontworpen door de parfumeurs Anne Flipo en Loc Dong.
De topnoten van Manifesto zijn bergamot, groene noten en zwarte bes. De hartnoten zijn Arabische jasmijn (sambac) en lelietje-van-dalen. De basisnoten zijn ceder, sandelhout, tonkaboon en vanille.

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik deze geur lekker zou vinden, maar niets is minder waar. Ik liep de Douglas binnen en er kwam direct een medewerkster naar mij toe om te vragen of ze mij ergens mee kon helpen. Ik gaf aan dat ik op zoek was naar een geur, die wat zwaarder is en goed blijft hangen en in het rijtje van Thierry Mugler Aliën past. Ze gaf me verschillende geuren waaronder deze YSL Manifesto.

Kiezen is sowieso nooit mijn sterkste punt, dus dat was uiteindelijk wel lastig, maar ik wist dat deze zeker een van mijn keuzes zou zijn. En dat was ook zo. Na tientallen keren ruiken aan van die witte stukjes karton met allerlei soorten geuren was ik eruit. Deze werd het, maar…. werd het nu de eau de parfum of de eau de toilette. Moeilijke keuzes hoor! ;) De eau de toilette was namelijk net iets frisser dan de eau de parfum die ik uiteindelijk kocht. Ik koos voor de eau de parfum.

ysl manifesto 2
ysl eau de parfum
ysl eau de parfum
ysl manifesto 5
ysl eau de parfum review

Natuurlijk kon ik het niet laten om te proberen er mooie foto’s van te maken. En ik zeg heel eerlijk dat ik echt best trots ben op deze foto’s. Vind ze erg mooi geworden!

Mijn mening

Persoonlijk vind ik dit, net als Aliën, een vrij mysterieuze geur. Hij is wat zwaarder en blijft lang hangen en dat is iets wat ik zoek in een geur. Hij mag dan wat zwaarder zijn maar het is niet perse een geur die lekker is voor in de winter of de herfst. Hij kan eigenlijk altijd wel gedragen worden. Denk dat dit best een van mijn favoriete geuren is voor op de lange termijn. Af en toe mag je jezelf best wel verwennen :) Voor nu zal ik hem zeker meedragen in mijn tas iedere dag zodat ik hem eventueel iets bij kan spuiten mocht dat nodig zijn. Al verwacht ik dat niet.

Prijs en verkrijgbaarheid

YSL Manifesto eau de parfum bevat 50ml en kocht ik bij Douglas voor €69,00 omdat hij in de aanbieding was. Normaal is deze bij Douglas €83,70 voor 50ml en 30ml voor €60,30. Het is best wel wat geld, maar ik had het er voor deze keer zeker voor over. Het is immers niet iets wat ik mij altijd kan veroorloven en daarom voelt het best als luxe.

----------

Verkrijgbaar bij:

deloox.nl (€102,49)
beautycos.nl (€113,95)
bol.com (€115,89)
iciparisxl.nl (€140,00)
Laatst bijgewerkt op : 5 april 2024 - 18:42

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *