Tips om meer water te drinken

tips om meer water te drinken

Tips om meer water te drinken! Een van de meest voorkomende goede voornemens is denk ik wel het drinken van meer water. De meeste mensen weten wel dat het belangrijk is om voldoende te drinken, echter wordt dit nog lang niet door iedereen gedaan. Vandaag wil ik je in deze blogpost dus een aantal tips geven die kunnen helpen om toch wat meer water te gaan drinken!

tips om meer water te drinken

tips om meer water te drinken

Een handige tip om meer water te drinken is het kopen van een leuk herbruikbaar flesje. Bijna iedereen kent denk ik wel de bekende Doppers. Maar bijvoorbeeld Tupperware heeft ook verschillende leuke kleurrijke flesjes. Voor het sporten gebruik ik zelf een bidon van Nike. Nu zijn deze varianten wat duurder maar ook bijvoorbeeld bij Action of Xenos kun je leuke en betaalbare flesjes kopen. Deze tip is niet alleen goed voor jezelf, maar het is ook nog eens beter voor het milieu! Doordat je een leuke fles hebt zul je deze willen gebruiken en dus meer water drinken.

Wat ik daarnaast zo handig vind aan een flesje wat je gedurende de dag vaker vult is dat je er constant aan herinnerd wordt om meer te drinken. Ik probeer zelf minstens drie keer op een dag mijn flesje leeg te drinken, dus al zo’n anderhalve liter. Zo drink ik in de ochtend, middag en avond een flesje water leeg. Drink daarnaast bijvoorbeeld nog twee koppen thee en je hebt al weer twee liter gedronken op een dag! Een kan of karaf met water heeft ongeveer hetzelfde effect. Zet een kan water van één liter op je bureau of tafel en je wordt er constant aan herinnerd om meer te drinken.

tips om meer water te drinken

Ik ken genoeg mensen die naar eigen zeggen geen water ‘lusten’ of het wat saai vinden. Dan kan het helpen om eens wat leuks met je water te doen. Mariska plaatste onlangs al een post over water met citroen. Ook is het lekker om eens wat aardbeien of frambozen aan je water toe te voegen. Dit kan natuurlijk ook gewoon diepvriesfruit zijn. Ook lekker is bijvoorbeeld water met watermeloen en munt.

tips om meer water te drinken

Soms kan het ook helpen om eens wat leuks te doen met je glas water, maar er gewoon een mini-feestje voor jezelf van! Zo kun je bijvoorbeeld leuke glazen kopen. Ik heb een aantal mason jars van Xenos waar ik regelmatig water met fruit uit drink. Of koop eens leuke rietjes of versiersels voor in je glas. Dit is natuurlijk ook leuk voor een feestje.

tips om meer water te drinken

Daarnaast zijn er ook verschillende apps waarin je kunt bijhouden hoeveel glazen water je al gedronken hebt die dag. Je telefoon heb je toch al bijna altijd bij, dus waarom zou je er ook niet op bijhouden hoeveel water je al gedronken hebt die dag? Een voorbeeld van een app waarin je dit kunt bijhouden is bijvoorbeeld aqualert: water herinnering. Maar ook in bijvoorbeeld MyFitnessPall kun je naast je voeding bijhouden hoeveel je al gedronken hebt die dag. Ook zijn er leuke stickers voor in je agenda te koop waar je de glazen op kunt afstrepen, voor als je papier fijner vind werken dan op je telefoon.

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt gehad en bedankt voor het lezen van mijn maandelijkse post!

Lees ook:
Water munt citroen
Pickwick Tea Topics #7 (favoriete ijssmaak en avondmens?)
Tuin of balkon, wat zou jij kiezen?

Liefs, Talitha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *