Dingen die je blij maken, zeker nu je thuis blijft

door Mariska

De afgelopen week had ik het niet zo geweldig. Ik merkte dat de eenzaamheid toch wel toesloeg en dat ik me ook snel verveelde. Op een of andere manier genoot ik er niet meer van om thuis te zijn en voelde me erg neerslachtig. Ik was zelfs blij dat ik uit huis ‘mocht’ om te gaan werken. Het gevoel van neerslachtig zijn wilde ik zo snel mogelijk laten varen, dus ik ging nadenken wat mij blij zou maken. Dingen die je blij maken, ik heb ze op een rij gezet om je te inspireren.

Dingen die je blij maken in huis, nu meteen

Als ik denk aan dingen die je blij maken in huis op dit moment, dan moet het gezelliger worden. Je moet het fijn vinden om thuis te zijn en er een fijn plekje van maken. Een aantal van deze dingen heb ik zelf al gedaan, eigenlijk direct toen ik eraan dacht.

Je tuin aanpakken, het wordt mooi weer!

Mijn tuin is op dit moment echt een slagveld. Er staat een oude bank, afgezaagde stompjes van bomen, geen schutting en allemaal onkruid. Menig ongedierte vind het nu een paradijs. Aangezien het mooi weer wordt heb ik eindelijk na een jaar een schutting besteld en ga ik van het weekend opruimen. Van een tuin vol onkruid en troep wordt niemand blij, ik ook niet. Een picknicktafel heb ik al, dus dat is fijn 🙂

Kaarsjes en waxmelts

Onder het kopje ‘dingen die je blij maken’ valt bij mij ook zeker de geur en gezelligheid van kaarsjes en waxmelts. In de winter en herfst vind ik het heerlijk, maar een wat frissere geur is nu ook zeker welkom. Als de zon naar binnen schijnt en dan de geur van een bos bijvoorbeeld of een fruitige geur. Daar voel ik me ook direct wel beter door als ik dat brand. Op dit moment heb ik een heerlijke geurkaars van Rituals, Precious Amber. Ze hebben natuurlijk vele heerlijke geurstokjes en kaarsen.

Opgeruimd huis geeft rust

Een opgeruimd huis geeft rust. Eerder als mensen dat tegen mij zeiden dacht ‘whateverrrr’, maar het is dus zo. En het geeft niet alleen rust, het maakt het binnen in huis ook gelijk een stukje gezelliger als het gewoon netjes is. Als je aan mij zou vragen: “wat zijn de dingen die je blij maken?” dan zou ik zeker geen “opruimen!” hebben gezegd. Nog steeds niet maar ik merk wel dat het goed is voor mijn gemoedstoestand.

Bloemetjes en plantjes

Ik heb zelf alleen maar kunstbloemen in huis omdat ik geen groene vingers heb. En dat niet alleen, want ik heb ook mijn lieve kleine kattenvriendje die weleens aan dingen knaagt. Natuurlijk zou ik het mezelf niet vergeven als hij aan iets heeft geknaagd wat giftig voor katten blijkt te zijn. En kunstbloemen en planten blijven gewoon heel erg lang mooi. Je betaalt iets meer maar hebt er zeker langer plezier van.

Gezelligheid van muziek

Muziek maakt het voor mij de laatste dagen ook wel gezelliger. Eerder luisterde ik vooral via mijn tv, maar mijn tv abonnement heb ik opgezegd en een DAB+ radio gekocht die ook een Bluetooth functie heeft. Zo kan ik gemakkelijk Spotify aanzetten of een van de vele radiozenders die via DAB+ te luisteren zijn. The Kelly’s hebben ook net een nieuwe cd uitgebracht vandaag, 25 Years later live, dus ja, hij komt goed van pas! 🙂

Dit zijn volgens mij goede dingen die je blij maken in deze tijd waar van ons verwacht wordt dat we zoveel mogelijk thuis blijven. Hopelijk heb je wat aan deze inspiratie of maak je gebruik van mijn affiliate linkjes om mij te steunen. Op die manier betaal jij niets extra’s, maar ontvang ik een klein percentage over de koop die je hebt gedaan 🙂

Lees ook:
Zó krijg ik veel bezoekers door Pinterest
Thuisquarantaine, wat te doen? Simpele en haalbare dingen!
Je huis opruimen doe je op deze simpele manieren

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Suzanne 6 april 2020 - 13:43

Ik heb eindelijk tijd over om te lezen, klusjes te doen die ik al langere tijd wilde doen en dat voelt heel erg goed!

Reageer
Maaike 4 april 2020 - 23:10

Goede tips, ik hou van structuur en dat alles opgeruimd is. Gelukkig heb ik een kat, die geeft me veel gezelschap. En muziek is ook altijd fijn <3

Reageer
bychristiana 4 april 2020 - 09:22

Ik vind een opgeruimd huis ook altijd heel fijn! Zeker nu we praktisch de hele dag thuis zijn. In de ochtend na het ontbijt doe ik dan altijd iets in huis, dat geeft een voldaan gevoel.

Reageer
Deb 4 april 2020 - 09:18

Eigenlijk heb ik alleen wat tijd over in het weekend en op mijn vrije dag, de rest van de week ben ik druk aan het werk. Mijn werk kan ik volledig vanuit huis doen en het is super druk. In mijn vrije tijd houd ik wat tijd over omdat je niet echt weg kan (buiten naar e supermarkt gaan en een stukje hardlopen) en heb ik maar weer eens de ramen gelapt en wat in de tuin gedaan. Dat zijn van die dingen waar ik anders niet echt aan toe kom.

Reageer
Geke 4 april 2020 - 09:10

Ik ga ook aan de slag in de tuin dit weekend. Tijd om de meubels en terrassen schoon te maken. Wel labeur maar erna wel weer zo genieten als alles terug staat. Maakt de tuin eens zo gezellig.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.