De intake voor een haarstuk + foto’s met haarstuk!

haarstuk alopecia

In een vorige blogpost had ik aangegeven dat ik zou gaan schrijven over mijn ervaring met een haarstuk, omdat ik zeer waarschijnlijk Alopecia heb. Dit werd min of meer ook bevestigd door de salon waar ik vandaag een intake had. Er werd besproken wat ik zou willen en er werd een sample haarstuk geplaatst. Ook werd uiteraard gesproken over de kosten maar ook over bijvoorbeeld welke verzekering wat vergoed. Al met al was het een zeer interessant gesprek en er gaat echt een deur voor me open. Het voelt wel erg spannend voor me en een beetje eng om ook de foto’s met het sample haarstuk te laten zien. Het is anders en ja, ik moet er rekening mee houden dat bekenden ook mijn blog lezen en dus te weten komen dat ik een haarstuk heb. Ik neem het voor lief omdat ik er alleen maar gelukkiger en meer zelfverzekerd door wordt. Maar, hoe ging het gesprek?

Een haarstuk; intake gesprek

Ondanks dat ik niet zenuwachtig was vond ik het wel heel spannend. Want zou mijn probleem wel erkend worden? Er zijn toch mensen die het veel erger hebben dan ik? Anyway, die gedachten waren nergens voor nodig. Al snel ging het gesprek over wat ik wilde, hoe je een haarstuk bevestigd, wat je ermee kunt, je verzekering en natuurlijk de kosten. Ik dacht namelijk dat er totaal geen vergoeding zou zijn en ik alles zelf moest betalen. Gelukkig is dat niet zo en kan je zelfs van de basisverzekering al een vergoeding krijgen op het moment dat je een haarstuk of pruik nodig hebt voor een medische aandoening. Voor nu ligt dat bedrag op, geloof ik, €436. Qua aanvullende verzekering kan het verschillen per verzekeraar.

Zo heb je bij Univé bij de meest uitgebreide aanvullende verzekering €500 terwijl je bij Interpolis €100 extra hebt bovenop de standaardvergoeding. Het is dus goed om je te oriënteren op welke verzekering je hebt, welke uitbreidingen mogelijk zijn bij je eigen verzekering en waar je het voordeligst mee uitkomt. Op dit moment kun je je verzekering nog niet aanpassen, maar ik weet dat ik voor het haarstuk het einde van het jaar wel moet doen.

Wat ik fijn vond aan dit gesprek is dat het in een kapsalon is maar in een aparte kamer achterin. Je hebt veel privacy en niemand hoort wat er gezegd wordt. Dat is wel erg fijn omdat ik wel een bepaald gevoel (ergens een beetje) van schaamte heb. Ik werd echt heel fijn, vriendelijk en begripvol geholpen.

Haarstuk; de tussenoplossing en kosten

Voor nu heb ik gekozen voor een tussenoplossing. Dat klinkt gek maar ik ga het uitleggen. Mijn verzekering is nu niet optimaal en ik zou erg veel zelf moeten betalen. Nu heb ik gekozen voor een ‘standaard haarstuk’ die snel geleverd wordt. Op die manier is mijn probleem snel (tijdelijk) opgelost voor minder kosten. Het kost evengoed een duit, maar voor nu betaalbaar. Op het moment dat mijn verzekering is aangepast ga ik een haarstuk op maat laten maken. Er wordt dan een mal gemaakt die echt precies op je hoofd aansluit.

Ik heb nu voor het haarstuk als tussenoplossing gekozen omdat ik er ook aan wil wennen. Het heeft speciale verzorging nodig en je moet het ook kunnen bedekken. De scheiding zit er bijvoorbeeld altijd in en wordt voor mij wel een dingetje. Normaal heb ik mijn haar altijd naar achteren en nooit in een scheiding. Nu zal ik dus wel moeten :) Maar ook daar wen ik (en de omgeving) om mij heen wel aan. Vaak zien mensen iets anders en is het een paar weken of dagen wennen en daarna is het normaal. De lengte is 40cm en dat is wat mijn haar nu ook ongeveer is. Gelukkig kan ik dus de lengte behouden. Het sample haarstuk dat ik draag op de foto is niet dezelfde kleur als dat ik krijg. Hij wordt aangepast op mijn eigen (geverfde) haarkleur dat donkerder is.

De kosten voor een op maat gemaakt haarstuk komen ongeveer op €1000 en dit haarstuk als tussenoplossing is ongeveer €499. Voor die prijs wordt het erop gezet, gestyled, geverfd waar nodig en krijg je tips en tricks natuurlijk. Het is veel geld, dat weet ik, maar ik weet zeker dat het mij enorm veel zelfverzekerdheid er voor terug gaat geven.

En nu verder?

Ook als ik mijn haarstuk heb ga ik hier verder over schrijven. Om anderen te helpen maar ook een beetje om de taboe te doorbreken. Mensen hebben nep nagels, opgespoten lippen, nep wimpers of nep borsten. Waarom zou een haarstuk dan zo gek zijn? Natuurlijk vind ik het heel eng en spannend als mensen het bij mij gaat opvallen als ik het haarstuk heb. Maar het gaat erom hoe het bij mezelf voelt en dat het mij een zelfverzekerd gevoel geeft in plaats van het dunne en doorzichtige haar van nu.

Ik laat dit doen bij Tanja’s Haarmode in Amsterdam. Als je op de link klikt krijg je ook meer informatie over het haarstuk dat bij mij geplaatst wordt.

Als je vragen hebt, vraag het gewoon!

Lees ook:

De mening van anderen, baseer jij je keuze daarop?
Spoken, geesten en een zesde zintuig
Rimmel wonder’full brow review

Geverifieerd door MonsterInsights