Panasonic Lumix zoomcamera foto’s van Dierenpark Amersfoort

Panasonic Lumix zoomcamera foto’s van Dierenpark Amersfoort

Gisteren ben ik met mijn zusje naar Dierenpark Amersfoort geweest. Het was mooi weer en omdat we hier nog nooit geweest waren wilden we dit eens bekijken. Op de website had ik al bekeken welke dieren er in het park zijn en daar zag ik ook de zeldzame witte tijger. Deze leeft niet meer in het wild dus ik wilde deze hoe dan ook op de foto zetten. Met dieren is dat nogal lastig omdat je niet weet of ze zich wel laten zien natuurlijk. Met mijn Panasonic Lumix TZ80 (mijn nieuwe 30x zoom compactcamera) gingen we op pad en probeerde ik mooie foto’s te schieten. Uiteraard moest ik de instellingen nog even vinden maar ik geloof dat ze allemaal gemaakt zijn op de automatische stand. Ik ben er toch wel heel blij mee als ik kijk naar de kwaliteit en hoe dichtbij ik eigenlijk bij zo’n dier kan komen met zoveel zoom en de kwaliteit niet drastisch verminderd.

Foto’s Dierenpark Amersfoort

En dit mannetje, wow! Echt wow. En van zo dichtbij ook.

Deze foto vind ik zo mooi! Ik ben gek op leeuwen (ook mijn sterrenbeeld) en kan er geen genoeg van krijgen om er naar te kijken, haha.

dierenpark amersfoort
dierenpark amersfoort
dierenpark amersfoort
dierenpark amersfoort
dierenpark amersfoort witte tijger

Een dierentuin is natuurlijk bij uitstek de beste plek om een zoomcamera uit te proberen, denk ik. Veel dieren zitten op afstand, bijvoorbeeld deze witte tijger. De witte tijger was alleen in Dierenpark Amersfoort te vinden en is inmiddels helaas overleden zo ver ik begreep. Een prachtig dier! En die heb ik toch mooi vast kunnen leggen op de foto. Ik ben erg blij met het resultaat en daarom wilde ik dit graag delen op mijn blog.

Ben jij weleens in Dierenpark Amersfoort geweest?

Lees ook:
Mijn week in foto’s #8 (nieuwe gadget, pakketjes en t Gat van Nederland)
Dagje weg in december of rond Kerst, dit kun je doen
Tele lens met 8x zoom voor je mobiele telefoon
Zó bewerk ik mijn Instagram foto’s nu (+ mijn VSCO recipe!)

10 Reacties

 1. 31 maart 2019 / 19:40

  Mooie foto’s Mariska! Ik denk dat je nog heel veel plezier gaat hebben met je nieuwe camera. Ik heb een andere smartphone, momenteel ook van alles aan het uitproberen 🙂

 2. 26 maart 2019 / 11:35

  Dierenpark Amersfoort vind ik een heel leuk park. We zijn er vorig jaar december nog geweest en komen er best regelmatig. Ik vind je foto’s trouwens prachtig geworden en ook scherp en dichtbij. Prachtige foto van de flamingo’s.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – Leopard nails 2.0: zó maak ik ze nu!My Profile

 3. 26 maart 2019 / 07:27

  Mooie foto’s heb je gemaakt! De dierentuin is ook wel echt de perfecte plek om met een zoomcamera aan de slag te gaan 🙂 Fijn dat de camera zo goed bevalt!

 4. 26 maart 2019 / 06:41

  Zoals ik al zei, je hebt echt hele mooie foto’s gemaakt! <3

 5. 25 maart 2019 / 20:04

  Klinkt als een leuke dag 🙂 Mooie beessies zitten er

 6. 25 maart 2019 / 14:35

  Wat is een witte tijger toch een práchtig dier! ♥ Heerlijk, nieuw speelgoed. ? Nog veel plezier ermee, Mariska!

  • Mariska
   Auteur
   25 maart 2019 / 18:51

   Ja die is echt heel mooi, helaas alleen z’n kop gezien maar super vet 🙂

 7. 25 maart 2019 / 09:12

  Mooie foto’s. Zo te zien was het een gezellige dag

  • Mariska
   Auteur
   25 maart 2019 / 18:51

   Ja zeker en ik vind het leuk om dieren te zien 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.