4 tips tegen een winterdepressie

Op dit moment is het nog herfst, maar de winter staat toch al vrij snel weer voor de deur. Ik denk sneller als dat ik hoopte.. als ik nu in de ochtend naar mijn werk fiets krijg ik toch een partij koude handen. Op dit moment heb ik geen handschoenen, dus je snapt dat dit best wel heel erg koud is. Mijn telefoon hoef ik niet uit mijn jaszak te pakken, want dan vriezen mijn handen eraf. Ook weten we natuurlijk dat het de afgelopen nachten een paar graden heeft gevroren. Nog een teken dat de winter wel in aantocht is. Een winterdepressie ligt voor veel mensen ook weer op de loer. Een winterdepressie kun je wel de kop indrukken en ik heb een aantal tips voor je.

Voldoende daglicht

Het is belangrijk dat je op de korte dagen ook genoeg daglicht ziet. Daar zijn natuurlijk verschillende manieren om genoeg daglicht te krijgen. Zo kun je gaan sporten in de buitenlucht, lekker een groot stuk wandelen en er bestaat zelfs een soort lichttherapie die je kunt gaan doen. Wat ik ook wel eens heb gehoord is dat mensen daglichtlampen gebruiken om aan voldoende daglicht te komen. En je kunt natuurlijk vaker de fiets pakken overdag in plaats van de auto ;) Simpele oplossing maar werkt zeker!

Ga vaker overdag naar buiten

Zoals ik al zei in de alinea hierboven kun je natuurlijk vaker naar buiten gaan. Dit kun je oplossen door de fiets te pakken in plaats van de auto, maar je kunt ook zoveel mogelijk lopend doen. Ik heb mazzel dat ik zo’n 2 minuten lopen van mijn huis een winkelcentrum heb. Daar ga ik graag naartoe. Lees: Hema , Trekpleister met Catrice en Essence en gewoon lekker naar de supermarkt. Het is misschien wel koud in de herfst en de winter, maar niets is zo lekker als even een frisse neus halen. Een frisse neus halen helpt trouwens ook heel goed tegen de ochtend na het borrelen ;)

Vitamine D

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Het lichaam kan onder invloed van zonlicht in de huid vitamine D zelf aanmaken. Vitamine D zit ook in eten: vooral in vette vis, en met wat lagere gehaltes in vlees en eieren. Vitamine D wordt toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten. (bron: voedingscentrum.nl). Dit hoef je natuurlijk niet perse te doen, maar het is zeker waar een goede aanvulling. Zelf zit ik hier echt aan te denken om dit zelf ook te gaan proberen. Ben namelijk erg benieuwd of het bij mij ook goed zal werken. Meer informatie over Vitamine D vind je op de site van het voedingscentrum.

Ga op vakantie naar een zonnig oord

Uiteraard kun je ook natuurlijk een reisje boeken naar een heerlijk warm oord. Vaak is het natuurlijk zonnig in een warm oord en dat heb je nodig, zonlicht! Je kunt dan nog natuurlijk overdag even zomerse kleding gaan shoppen, nee inderdaad, niet online. Ga naar buiten ;) Zoek een aantal leuke strandjurkjes, paar slippers, leuke korte jeans en een mooie zonnebril en ga! Bij Chilla.nl kun je nog meer van dit soort superleuke zomerse kleding en accessoires vinden. Zoek een leuke en niet al te dure vakantie en doe het gewoon. Desnoods alleen. Ik durf te wedden dat je weer helemaal opgeladen thuis komt en de rest van de herfst en winter aankunt.

Lees ook:
Vitamine D tegen winterdip
De herfst begint bijna.. ga voor herfst proof!
Essence Winter Dreamin’ oogschaduw palette + blush & highlighter
4 leuke winterjassen


Wat doe jij om een winterdepressie te voorkomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *