Waarom en waarin mijn blog is veranderd

Waarom en waarin mijn blog is veranderd

Voor doormariska.nl heb ik al meerdere domeinnamen gehad. Van Engelse (dat wilde ik proberen, grootste faal ooit) tot Nederlandse, nietszeggende namen als sexy-smile.net. Daar begon ik mee rond 2007/2008 geloof ik, wat ik me ervan kan herinneren. Eigenlijk was ik ook steeds aan het doorklikken bij verschillende blogs en zo kwam ik bij de Nederlandse blogs terecht. Die begon ik te volgen, al wist ik nog niet precies wat ik ervan moest vinden. Er was veel beauty en nooit ben ik echt een heel erg beauty meisje geweest, om het zo maar te verwoorden. Ik kocht wel nagellak en wilde de beste mascara ooit vinden, maar dat was het op zich wel. Toch begon ik blogs te volgen, te lezen en startte ik een blog. Ik maakte nagellak swatches met mijn Blackberry en volgens mij was dat het wel zo’n beetje. Google Ads? Nooit van gehoord. De goede oude tijd. Mijn blog is veranderd, en hoe?

Foto: Shutterstock

In het begin deed ik maar wat

Dat deed ik zeker. Ik las andere blogs en liet mij inspireren. Volgens mij heb ik nooit daadwerkelijk iets zomaar gekopieerd en geplakt op mijn eigen blog, alhoewel een foto wel eens gejat zou kunnen zijn. Ik durf het niet zeker te zeggen, maar het verbaast me ook niet als ik dat wel heb gedaan. Al sinds ik mij kan herinneren ben ik wel dol op het internet geweest, knutselen, Photoshoppen en dat soort dingen. Een blog beginnen vond ik spannend, maar wel enorm leuk om te doen. Daar kon ik lekker mijn creativiteit kwijt. En ja, ook ik nam betaalde artikelen aan van €25,00 en zette er niet bij dat het gesponsord was. Ook ik benaderde bedrijven om te kijken of ik producten mocht ontvangen voor een review en bedacht tags waarvan ik hoopte dat grotere bloggers hem invulde. Dat met een tag gebeurde geloof ik wel en daar was ik enorm trots op. Mijn domeinnaam was ik snel zat en zonder te blikken of te blozen kocht ik gewoon een andere. Ik wiste gewoon mijn gehele andere blog en begon opnieuw. Niets Google kan je niet meer vinden, de SEO en dat soort dingen. Dat is nu wel heel anders! Het ging toentertijd bij mij vaak over nagellak, volgens mij. En tags invullen vond ik ook heel leuk om te doen.

Wat ik nu doe

Allereerst jat ik geen foto’s meer én hou ik mij gewoon aan de reclame code. Dat is iets wat voor mij heel belangrijk is; zowel op mijn eigen blog als de blogs die ik lees. In het begin kocht ik wel heel veel nagellak, maar ik merk toch dat die liefde een beetje is verdwenen. Ook omdat ik veel nagellak heb en het eigenlijk nooit draag. Dus conclusie is dat ik het puur voor mijn blog kocht en dat vind ik nu erg zonde. Mascara daarentegen vind ik wel weer enorm leuk om te testen! Ben op zoek naar budget mascara’s die het enorm goed doen, zoals de Catrice Rock Couture mascara. De laatste tijd probeer ik mijn persoonlijkheid ook meer online te gooien, wat wil ik en wie ben ik? Persoonlijke stukken vind ik leuk om te lezen bij anderen en het blijkt ook nog goed te werken. Mensen lezen je blog nu eenmaal eerder als ze een klik met je voelen, dat is gewoon zo. Ik heb nog tal van ideetjes die ik nog wel online ga zetten, maar even kijken hoe ik dit het beste kan uitwerken en kan verwoorden. Je wilt natuurlijk ook niet teveel online zetten. De laatste tijd lijk ik wel een beetje vast te zitten qua inspiratie en daar baal ik van, maar dat wordt vast en zeker weer beter. Dit zal wel een bepaalde periode zijn.

Wat ik wil gaan doen

Ik liet het natuurlijk al een beetje doorschemeren. Het liefst zou ik wat meer persoonlijke dingen online gooien, maar toch is er een soort van drempel. Een drempel in de zin van ‘dan weet iedereen dat van me’ en ‘wil ik dat wel?’. Er zijn dingen die iedereen in mijn omgeving wel weet, maar waar ik nooit online uitgebreid over heb gepraat. Misschien eens op een rijtje zetten wat dat is en er dan over gaan schrijven. Als iemand in mijn omgeving dat leest, dan is dat in ieder geval niets nieuws. Ook probeer ik meer ervaringen te delen over het bloggen en hier en daar tips te geven. Blogtips vind ik niet meer zo leuk klinken, iedereen heeft namelijk een andere bedoeling, indeling en idee bij zijn of haar blogs. Ik noem het gewoon lekker ervaring. Er zullen vast en zeker nog wel wat reviews online komen over producten waar ik écht enthousiast over ben, maar ik merk dat reviews mij soms niet zo liggen. Ik vind het leuk om te testen, maar dingen die ik ook echt gebruik. Een oogschaduw, blush of highlighter vind ik lastig. Wat moet ik erover zeggen als ik het niet dagelijks gebruik? Een mascara, dagcrème, shampoo en conditioner vind ik wel leuk bijvoorbeeld. Oh en de douchegels. Op dit moment ben ik dus nog een beetje aan het kijken hoe ik alles ga vormgeven en ga doen, maar probeer minder stiltes te hebben tussendoor.

Lees ook:
7 redenen waarom ik een blog niet ga volgen
World Letter Writing Day – groot pakket van Viking
Voor het eerst in mijn leven vliegen naar … Ibiza
Primark Amsterdam shoplog juni 2019

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook