Volume boost: haarstyling geheimen onthuld

volume boost voor je haar

Iedereen verlangt naar weeldering, volumineus haar. In dit blog gaan we dieper in op de geheimen achter volume en delen we waardevolle tips & tricks om je lokken naar nieuwe hoogtes te tillen. Voor het creëren van volume in het haar zijn namelijk talloze hacks en tricks. Of je nu fijn haar hebt dat een boost nodig heeft of dik haar dat extra textuur kan gebruiken, we got you!

Voorbereiding & volumineus haar 

Bij het creëren van volumineus haar is de voorbereiding een belangrijke stap. Zo hebben de producten die je gebruikt voor het wassen en verzorgen van je haar invloed op hoe makkelijk je haar te stylen is. De ingrediënten formule van een product kan ervoor zorgen dat je haar er slap en futloos uitziet. Een shampoo of conditioner met verzwarende ingrediënten zoals shea butter of kokosolie is heel voedend, maar zorgt ervoor dat je haar er futloos en slap bij hangt. Als je je haar een volumeboost wil geven, kun je het best gaan voor lichtgewicht formules. Dus gebruik verzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld om je haar een volumeboost te geven.  

Een aantal verzwarende ingrediënten: 

  • Shea butter 
  • Kokosvet
  • Siliconen
  • Plantaardige wassen: Natuurlijke wassen, zoals bijenwas en carnaubawas, worden soms gebruikt in stylingproducten. Deze wassen kunnen zich ophopen op het haar en het verzwaren

Volumepoeder voor meer volume

Vaarwel futloos haar, hallo prachtig volume! Volumepoeder is een absolute favoriet in de categorie ‘volumeproducten’. De magie van volumepoeder geeft je haar een volumineuze transformatie. Volumepoeder voegt niet alleen textuur toe, maar creëert ook een betoverend volume met een elegante matte finish. Enn het is super easy om aan te brengen, binnen 30 seconden doet volumepoeder z’n werk. 

Droogshampoo 

Droogshampoo is your best friend! Droogshampoo is in eerste instantie het fantastische product om vet haar tegen te gaan. Maar daarnaast is droogshampoo een super fijn product dat textuur en volume toevoegt aan de aanzet van je haar. Droogshampoo lift je haar vanaf de aanzet, waardoor je haar een klein beetje omhoog gaat staan en gedurende de dag makkelijker te stylen is. 

Het behouden van volume gedurende de dag 

Vermijd overmatig borstelen en het gebruik van zware haarproducten. Probeer je haar gedurende de dag zo min mogelijk aan te raken en gebruik droogshampoo om het volume op te frissen indien nodig. Kies voor losse kapsels en vermijd het dragen van strakke paardenstaarten of knotjes. Daarnaast raden wij aan een zijden of satijnen kussensloop te gebruiken om wrijving te verminderen en klitten te voorkomen tijdens het slapen. Met deze eenvoudige tips heb je de hele dag volume in je haar.

3 Veelgemaakte fouten bij volume creëren 

We hebben drie veelgemaakte fouten voor je op een rijtje gezet:

  • Te heet föhnen: Door je haar te föhnen op te hoge temperaturen, vergroot je het risico op futloos haar. Kies daarom altijd voor een lauwwarme stand en houd de föhn niet te dicht bij je hoofdhuid.
  • Te veel producten: Vermijd het gebruik van te veel haarproducten tegelijkertijd. Een overvloed aan mousse, spray en olie (vooral olie) is bijvoorbeeld geen slimme combinatie. 
  • Veel borstelen: Te veel borstelen kan het volume in je haar verminderen, vooral bij fijn haar. Borstel het haar voorzichtig om klitten te verwijderen zonder het volume te verminderen.