Interesse in criminaliteit

chase 1188030 1280

Interesse in criminaliteit

Interesse in criminaliteit. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik heb dat wel. Dat dat ik zelf criminele praktijken aan de hand haal, maar ik vind het o zo interessant om te volgen. Zo is bijvoorbeeld Investigation Discovery mijn favoriete zender, al heb ik al heel veel afleveringen van al die programma’s gezien. Nu zijn daar talloze verschillende programma’s; van een rechter die rechtzaken naspeelt, tot vermissingen van mensen die nooit zijn teruggevonden in Disappeared. Vooral van dit laatste programma heb ik volgens mij alle afleveringen al wel minstens 5 keer gezien en toch blijf ik het kijken. Ik vind het allemaal zo ontzettend interessant ook. Het klinkt raar: “interesse in criminaliteit” alsof ik er zelf praktijken op na houd.

Drugs en bendes

Ook drugs en bendes vind ik op tv leuk om te zien. In het echte leven zou ik hier echt never nooit mee te maken willen krijgen en ben ik ook echt wel heel erg bang voor die wereld. Zo heb je op National Geographic America’s Hardest Prisons. Ik vind dat zo ontzettend interessant om te zien hoe het er in dat soort gevangenissen aan toe gaat. Hoe iedereen onder de tattoo’s van de bendes zitten, de verhalen waarom de gevangenen vastzitten en hoe ze moeten vechten om in leven te blijven. Dat niet alleen, want ook vind ik het nog steeds boeiend hoe men in een zwaar beveiligde gevangenis drugs kan dealen. Dat is toch ook apart? En dan van die traantjes die veel gevangenen als tattoo hebben. Stond dat niet voor het aantal mensen dat ze hebben omgelegd? Zoiets heb ik eens gehoord..

Ook heb je op National Geographic het programma Drugs inc. Toevallig zit ik dit te kijken op het moment dat ik dit typ. Van die jongens met capuchons op en maskers voor die dan vertellen hoe ze drugs dealen en hoeveel geld ze daarmee verdienen. Hoe ze het aanpakken, dat ze op hun hoeden zijn voor het gevaar en wat ze doen als mensen bijvoorbeeld niet betalen. Vind ik echt heel indrukwekkend wat er allemaal in die wereld omgaat.

Beveiliging op vliegvelden

Ook heb je van die programma’s waar ze laten zien hoe ze mensen aanhouden, de koffers onderzoeken en boetes geven omdat ze producten hebben die niet zijn aangegeven. Je ziet echt de meest uiteenlopende situaties en ook dit vind ik erg interessant. Gaat iemand naar een land om te werken, maar hebben ze geen werkvisum? Vervoeren ze drugs en weten ze dit ‘zogenaamd’ niet omdat iemand anders de koffer heeft ingepakt? Bolletjes slikken en vervoeren om je kind een beter leven te kunnen geven met het geld? Dat zijn van die dingen die je daar heel veel ziet. Ook weer die verhalen (of eigenlijk smoesjes) vind ik gewoon interessant om te kijken. Vraag me wel eens af wat mensen bezielt om dit te doen. Ze staren zich natuurlijk blind op het geld en vergeten de consequenties.

Moord en doodslag

Hoe cru het ook klinkt; dit vind ik ook interessant. Vooral van die documentaires over een bepaald persoon waarvan ze niet weten hoe degene is omgekomen. Waar ze dan mensen gaan onderzoeken, sporen zoeken en uiteindelijk misschien wel bij de dader komen. Zo vinden mijn zusje en ik bijvoorbeeld het verhaal over JonBénet Ramsey super interessant en hebben we er de laatste veel over opgezocht en gekeken. Hoe kan het nou zijn dat er geen verdachte(n) uitkomt bij deze moordzaak? Er zijn zoveel speculaties en er is zelfs sprake van corruptie bij de politie. De Ramseys hadden veel geld en het gaat in de rondte dat de politie is omgekocht om niet te verhullen dat zijzelf (de familie) de moord heeft gepleegd.
Wat Simoon en ik ook wel eens opzoeken op YouTube (lang leven de Smart tv’s) is van die echte crimescene plekken, hoe dat er dan echt uit ziet zonder dat er iets geblurred is. Nu kan ik wel tegen veel dingen en draait mijn maag niet zo snel om, dus dat is ook interessant. Dit soort dingen moet ik niet kijken voor ik naar bed ga, want dan droom ik erover ;)

Lees ook:
5 ongeschreven regels die van je worden verwacht in het leven
Videoland serie Echte Penoze
Waarom kreeg ik geen autoverzekering?
Maar ik ben 32 en heb geen kinderwens

Heb jij interesse in criminaliteit op deze manier?
Geverifieerd door MonsterInsights