Op onze nieuwsbrief abonneren

Interesse in criminaliteit

Interesse in criminaliteit

Interesse in criminaliteit

Interesse in criminaliteit. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik heb dat wel. Dat dat ik zelf criminele praktijken aan de hand haal, maar ik vind het o zo interessant om te volgen. Zo is bijvoorbeeld Investigation Discovery mijn favoriete zender, al heb ik al heel veel afleveringen van al die programma’s gezien. Nu zijn daar talloze verschillende programma’s; van een rechter die rechtzaken naspeelt, tot vermissingen van mensen die nooit zijn teruggevonden in Disappeared. Vooral van dit laatste programma heb ik volgens mij alle afleveringen al wel minstens 5 keer gezien en toch blijf ik het kijken. Ik vind het allemaal zo ontzettend interessant ook. Het klinkt raar: “interesse in criminaliteit” alsof ik er zelf praktijken op na houd.

Drugs en bendes

Ook drugs en bendes vind ik op tv leuk om te zien. In het echte leven zou ik hier echt never nooit mee te maken willen krijgen en ben ik ook echt wel heel erg bang voor die wereld. Zo heb je op National Geographic America’s Hardest Prisons. Ik vind dat zo ontzettend interessant om te zien hoe het er in dat soort gevangenissen aan toe gaat. Hoe iedereen onder de tattoo’s van de bendes zitten, de verhalen waarom de gevangenen vastzitten en hoe ze moeten vechten om in leven te blijven. Dat niet alleen, want ook vind ik het nog steeds boeiend hoe men in een zwaar beveiligde gevangenis drugs kan dealen. Dat is toch ook apart? En dan van die traantjes die veel gevangenen als tattoo hebben. Stond dat niet voor het aantal mensen dat ze hebben omgelegd? Zoiets heb ik eens gehoord..

Ook heb je op National Geographic het programma Drugs inc. Toevallig zit ik dit te kijken op het moment dat ik dit typ. Van die jongens met capuchons op en maskers voor die dan vertellen hoe ze drugs dealen en hoeveel geld ze daarmee verdienen. Hoe ze het aanpakken, dat ze op hun hoeden zijn voor het gevaar en wat ze doen als mensen bijvoorbeeld niet betalen. Vind ik echt heel indrukwekkend wat er allemaal in die wereld omgaat.

Beveiliging op vliegvelden

Ook heb je van die programma’s waar ze laten zien hoe ze mensen aanhouden, de koffers onderzoeken en boetes geven omdat ze producten hebben die niet zijn aangegeven. Je ziet echt de meest uiteenlopende situaties en ook dit vind ik erg interessant. Gaat iemand naar een land om te werken, maar hebben ze geen werkvisum? Vervoeren ze drugs en weten ze dit ‘zogenaamd’ niet omdat iemand anders de koffer heeft ingepakt? Bolletjes slikken en vervoeren om je kind een beter leven te kunnen geven met het geld? Dat zijn van die dingen die je daar heel veel ziet. Ook weer die verhalen (of eigenlijk smoesjes) vind ik gewoon interessant om te kijken. Vraag me wel eens af wat mensen bezielt om dit te doen. Ze staren zich natuurlijk blind op het geld en vergeten de consequenties.

Moord en doodslag

Hoe cru het ook klinkt; dit vind ik ook interessant. Vooral van die documentaires over een bepaald persoon waarvan ze niet weten hoe degene is omgekomen. Waar ze dan mensen gaan onderzoeken, sporen zoeken en uiteindelijk misschien wel bij de dader komen. Zo vinden mijn zusje en ik bijvoorbeeld het verhaal over JonBénet Ramsey super interessant en hebben we er de laatste veel over opgezocht en gekeken. Hoe kan het nou zijn dat er geen verdachte(n) uitkomt bij deze moordzaak? Er zijn zoveel speculaties en er is zelfs sprake van corruptie bij de politie. De Ramseys hadden veel geld en het gaat in de rondte dat de politie is omgekocht om niet te verhullen dat zijzelf (de familie) de moord heeft gepleegd.
Wat Simoon en ik ook wel eens opzoeken op YouTube (lang leven de Smart tv’s) is van die echte crimescene plekken, hoe dat er dan echt uit ziet zonder dat er iets geblurred is. Nu kan ik wel tegen veel dingen en draait mijn maag niet zo snel om, dus dat is ook interessant. Dit soort dingen moet ik niet kijken voor ik naar bed ga, want dan droom ik erover ­čśë

Lees ook:
5 ongeschreven regels die van je worden verwacht in het leven
Videoland serie Echte Penoze
Waarom kreeg ik geen autoverzekering?
Maar ik ben 32 en heb geen kinderwens

Heb jij interesse in criminaliteit op deze manier?
close

12 Reacties

 1. 15 januari 2017 / 16:57

  Nou ik lees wel veel detectives enzo, maar die true crime dingen op tv vind ik niet zo interessant. Gevangenissen dan weer wel. haha

  • Mariska
   15 januari 2017 / 17:59

   Ja gevangenissen vind ik ook altijd erg boeiend. Net als bijvoorbeeld Buch buiten de bajes nu, ook zoiets wat ik erg interessant vind.

 2. 15 januari 2017 / 14:44

  Ja die zender kijk ik ook regelmatig en CI ook heel interessant hoe ze dan zaken hebben weten op te lossen.

 3. 15 januari 2017 / 10:04

  Ik zit ook altijd voor Investigation Discovery, ik vind het altijd interessant wat er is gebeurd. Al die waargebeurde verhalen.. dat lijkt mij zo vreselijk. Series over de tweede wereldoorlog zie ik ook altijd, puur omdat ik niet snap hoe mensen zo diep kunnen zinken.

  • Mariska
   15 januari 2017 / 11:19

   De tweede wereldoorlog heb ik minder mee, maar dat vind m’n zusje dan weer super interessant. Die kijkt daar ook heel veel over.

 4. 15 januari 2017 / 09:26

  Zeer herkenbaar dit. Mijn fascinatie voor Investigation Discovery heeft er dan ook voor gezorgd dat ik Criminologische Wetenschappen ben gaan studeren! Ik vind het zeer fascinerend om alles rond criminaliteit te onderzoeken. Waar komt het vandaan? Wat kunnen we eraan doen om het aan te pakken? Word je geboren met bepaalde kenmerken of ontstaat het pas op latere leeftijd? Ik begrijp je dus goed!
  Lees het laatste blogbericht van Amy – Dit gaat uit het assortiment bij EssenceMy Profile

  • Mariska
   15 januari 2017 / 11:18

   Wat vet dat je dat bent gaan studeren, lijkt me inderdaad super interessant ook. Gewoon dingen uitzoeken, sporen zoeken en dat soort dingen.

  • Nina
   17 januari 2017 / 19:35

   Wat leuk! Ik ga komend jaar ook criminologie studeren! Maar ik wist niet dat criminologische wetenschappen bestond, wat is dat dan? ­čÖé

 5. 15 januari 2017 / 08:35

  Oeh ja leuk!! Heerlijk om te kijken! Wat ik ook graag kijk is als ze drugs/Iets gesmokkeld hebben en dan in een buitenlandse gevangenis komen. Wat ze dan allemaal meemaken etc. Volgens mij kwam dat altijd op ID tv. Weet het alleen niet meer zeker.

 6. 15 januari 2017 / 07:59

  Ik heb een fascinatie voor seriemoordenaars. Of dat nou films zijn of echte gevallen. Wat er in zo’n hoofd van zo’n mens afspeelt vind ik mateloos interessant. Ook lees ik veel over oude moordzaken in Nederland. Dat komt ook omdat er in 2005 een kennis van me vermoord is en ze de dader nog steeds niet te pakken hebben. Die zaak is afgelopen week weer in het nieuws geweest, omdat ze hebben opgeroepen om onder de gevangenen te gaan klikken.
  Lees het laatste blogbericht van Tamara TS – Hoera! Hondje Bundy is 1 jaar!!!My Profile

  • Mariska
   15 januari 2017 / 11:16

   Oh wow, dat klinkt wel heel heftig inderdaad als het zo dichtbij komt. Heb inderdaad wel die kalender gezien, bedoel je die? Die ze in de gevangenis uit gaan delen om te kijken of iemand iets zegt?

   • 15 januari 2017 / 11:24

    Dat klopt inderdaad, dat is hem. Ik ben heel benieuwd of er iets uit gaat komen. Het zou eens tijd worden. We zijn toen inderdaad allemaal geschrokken, zaten regelmatig met hem aan de bar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.