Videoland serie Echte Penoze

videoland serie echte penoze

Al even heb ik Videoland maar ik vergeet vaak te kijken. Wel vind ik de documentaires echte series over echte verhalen heel interessant altijd. Zoals Videoland serie Echte Penoze. Dit heb ik geloof ik weleens gezien op tv toentertijd of misschien zelfs een paar afleveringen. Nu, op deze mooie zondag, heb ik de hele serie aangezet om alle afleveringen te kunnen kijken. Videoland zegt zelf over Videoland serie Echte Penoze:

Realityprogramma waarin iemand wordt geportretteerd die ooit bewust voor de criminaliteit heeft gekozen. Deze voormalige zware jongens speelden een belangrijke rol in de onderwereld en begingen misdaden zoals moord en handel in drugs. Ze verdienden bakken met geld maar zijn alles inmiddels weer kwijt. De ex-criminelen hebben hun straf uitgezeten, hun ouders en kinderen jarenlang moeten missen en hebben veelal torenhoge schulden. Inmiddels zijn ze weer op het rechte pad en vertellen nu hun verhaal in openhartige en persoonlijke interviews, waarin duidelijk wordt dat misdaad niet loont.

https://www.youtube.com/watch?v=yHxPNCVxLyY

Eerder schreef ik al een artikel over mijn interesse in criminaliteit. Vaak kijk ik ID (Investigation Discovery), maar Nederlandse series en docu’s vind ik toch net iets leuker om te kijken. Jammer genoeg hebben we dat niet heel vaak. Nu kijk ik dus alle afleveringen van Videoland serie Echte Penoze. Maar wat vind ik ervan? Aan het woord komen Hugo Broers, Jan van Hensbergen, Eef Hoos, Nico van Empel, Ad Haverkamp, Rodney Geijsen.

Videoland serie Echte Penoze – wat vind ik ervan?

Zelf kijk ik op het moment van schrijven de tweede aflevering en ik kan wel zeggen dat ik het heel erg interessant vind. Er wordt ingegaan op de misdaden die de ex criminelen hebben begaan en tussendoor zie je in scene gezette stukjes van een dezelfde soort misdaad om je een beeld te geven hoe het er ongeveer aan toe ging. Ook zie je stukjes van de ex crimineel die dan op dezelfde plekken op straat loopt, wordt gefilmd en vertelt over wat er op die betreffende plek is gebeurd. Dat vind ik dus super interessant. Het grootste gedeelte zit de ex crimineel die vertelt in een soort van studiootje die er een beetje koud en donker uitziet. Het past wel bij de verhalen moet ik zeggen. Het geeft wel echt een realistisch beeld van wat er die tijd een beetje heeft afgespeeld.

De ex criminelen vertellen ronduit en best wel veel, maar je merkt ook wel (begrijpelijk!) dat ze sommige dingen niet vertellen. Zo vertellen ze uiteraard vaak geen namen en draaien ze om sommige dingen heen. Als de presentator een vraag stelt bijvoorbeeld van “heb je hem gedood?” dan geven ze natuurlijk geen “ja” als het wel echt zo is. Ze geven dan een beetje een vlak antwoord waar je niks mee kunt. Of ze zeggen er helemaal niets over. Op zich natuurlijk vrij logisch want in die wereld verlink je niet iemand anders en je vertelt ook niet precies in alle details wat je hebt gedaan omdat je op die manier óf jezelf verdacht maakt óf dat je daar dan alsnog de gevolgen van kunt ondervinden.

Videoland serie Echte Penoze – aanrader?

Als je net als ik dit soort dingen als de onderwereld erg interessant vind dan raad ik hem zeker aan. Het is ooit dus wel op tv geweest dus wellicht heb je het ook al gezien. Het gaat echt over criminaliteit en is ook volledig in het Nederlands. Deze serie ‘Echte Penoze’ heeft 6 afleveringen van ongeveer 45 minuten per aflevering.

Lees ook:
Netflix 13 Reasons Why
Mijn Netflix story tot nu toe… wat kijk ik?
Series die ik volg in de herfst op dit moment
Wat vind ik van Fuller House op Netflix?

Ken jij deze serie Echte Penoze? r

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *