Mijn Netflix story tot nu toe… wat kijk ik?

netflix

Netflix.. tja, wie heeft het niet tegenwoordig? Ik heb er best lang overgedaan voor ik eindelijk het abonnement aanschafte. Eerst zo’n proefmaand die ik maar gewoon voorbij liet gaan. Daarna keek ik er tijden niet meer naar om en ineens was het weer daar; ik meldde mezelf weer aan zodat ik weer kon gaan kijken. Hup, invullen en klaar. Goed, gedaan en dan? Wat ga ik kijken? Eigenlijk ben ik niet zo’n film kijker van mezelf. Er zijn eigenlijk meer genres die ik niet leuk vind dan die ik wel leuk vind. Mocht jij wel een echte Netflix kijker zijn, dan hoor ik graag wat tips wat past bij mijn voorbeelden 😉

Walk the line

Laat ik beginnen met Walk the Line. Dit is een film waarin Joaquin Phoenix de rol van Johnny Cash speelt. Johnny Cash is een van de artiesten waar ik graag naar luister. De nummers vind ik mooi en vooral ook die rauwe stem van die man. In deze film krijg je een soort van blik op het leven van Johnny Cash, een deel uit zijn leven. Zijn eerste vrouw die niet de vrouw was dat hij hoopte, hoe zijn muziek carrière begon en hoe hij June Carter (zijn tweede vrouw) ontmoette. Zij was ook zangeres. Ook zie je in Walk the Line stukjes van Elvis Presley en Jerry Lee Lewis voorbij komen. Niet heel gek, want die mensen leefden natuurlijk allemaal rond die periode. Deze film heb ik denk ik wel 10 keer gekeken toen ik erachter kwam. Ik kan hem nog niet helemaal zin voor zin meepraten, maar het scheelt niet veel 😉 Een super mooie film! En oh, Reese Witherspoon speelt June Carter! 🙂

All stars 2 (Old stars)

Vroeger had je natuurlijk de serie All Stars en die keek ik altijd samen met mijn broertje en zusje. We vonden het zo super leuk! Sowieso houden wij alle drie wel van Nederlandse films, dus All Stars 2 past hier dan ook precies tussen. Wat ik leuk vind aan deze film is dat de spelers die in All Stars 1 zaten hier ook weer in spelen. Er mist er natuurlijk eentje.. en dat is Antonie Kamerling. Tijdens de opnames van de film (of net daarvoor) is hij overleden en in de film herdenken zij hem ook. Dat is een beetje op het einde en is echt een stuk waar ik kippenvel van kreeg. Zo mooi dat ze dit hebben gedaan! De film is echt hilarisch, zit vol stukken waarbij we dubbel lagen van het lachen en ook serieuze stukken. Hij is al oud, maar ik vond het leuk om hem laatst weer te kijken.

Orange is the new black

Orange is the new Black is natuurlijk een hele hype (geweest). Ik weet dat mijn zusje dit wel vaak keek, maar eigenlijk besteedde ik er niet zoveel aandacht aan. Op een gegeven moment was ik aan het zoeken naar iets nieuws wat ik kon gaan kijken en kwam dus op deze serie. Allemaal vrouwen in een gevangenis met hier en daar een verhaal eromheen. Ik heb nu pas de tweede aflevering gezien (maak er niet echt tijd voor..) maar de indruk die ik heb is wel heel leuk. Doet me een beetje denken aan de Nederlandse Celblok H. Er gebeuren natuurlijk allerlei dingen en tot nu toe ben ik er al achter dat er ook heel verschillende persoonlijkheden in de serie zitten. Ben zo benieuwd hoe dit verder afloopt!

Fuller House

Over Fuller House op Netflix schreef ik al een artikel. Deze serie heb ik bijvoorbeeld wel in een fractie van een paar dagen helemaal uitgekeken. Hier was ik erg benieuwd naar omdat wij deze serie, toen Full House, ook altijd keken. En die Uncle Jesse… oh wow.. Ja, deze serie vond ik ook enorm leuk om te kijken! Een tweede seizoen is er op dit moment nog niet, maar ik kan echt niet wachten tot die er wel is. Niet helemaal wat ik ervan had verwacht maar ik heb zeker veel plezier gehad met het kijken ernaar.

Lees ook:
Series die ik volg in de herfst op dit moment
Videoland serie Echte Penoze
Netflix: 13 Reasons why

Wat kijken jullie op Netflix en is/zijn je favoriet(en)? Heb je aanraders?

14 Reacties

 1. 13 april 2016 / 14:26

  Orange is the new black blijkt inderdaad ook helemaal geweldig te zijn maar deze serie trekt mij niet zo op de een of andere manier. Verder wacht ik nog op veel series tot het nieuwe seizoen er is. Pretty Little Liars, The Vampire Diaries, The Originals, Arrow, Homeland en nog een aantal haha heel irritant.

 2. 12 april 2016 / 10:06

  Niet echt mijn soort series hihi. Ik ben nu bezig met The Fall en heb ondertussen The Killing, The Bridge en Fringe gezien. Top series<3
  Lees het laatste blogbericht van Sas – Afgelopen weekend…My Profile

  • Mariska
   Auteur
   12 april 2016 / 09:01

   Nee, dat ken ik eigenlijk ook niet 🙂 ga eens kijken, dankjewel!

 3. 11 april 2016 / 22:18

  Leuk lijstje! Ik ben net klaar met het kijken van Prison Break en Gossip Girl (voor de 3e keer). Verder kijk ik ook The vampire diaries, The originals, PLL en house of cards. xoxo

  • Mariska
   Auteur
   12 april 2016 / 09:01

   How to get away with murder, die wil ik ook nog zien inderdaad! Goeie van je, haha!

  • Mariska
   Auteur
   11 april 2016 / 19:54

   Ah dat klinkt leuk, Sons of Anarchy! ik hou wel van verhalen over motorclubs 🙂 dank je wel!

 4. Northflix
  11 april 2016 / 13:59

  Alles wat jij noemt heb ik gekeken, ik heb volgens mij ook al bijna 2 jaar een abonnement, alleen Fuller House vond ik persoonlijk écht tenenkrommend. Wel leuk om ze allemaal weer even te zien, maar niet iets waarvan ik dacht “Leuk! Ik wil meer!”.
  Op dit moment kijk ik House of Cards en hierna wil ik het 2e seizoen van Daredevil kijken.
  Lees het laatste blogbericht van Northflix – Over betaald adverteren op Facebook en het besef dat volgers échte mensen zijnMy Profile

 5. 11 april 2016 / 11:31

  Leuk lijstje! Ik kijk momenteel naar het laatste seizoen van The Killing, zo’n spannende serie! Ik heb ook al een paar afleveringen van Orange Is The New Black bekeken, maar om de één of andere reden is dat even stil gevallen. Fuller House staat ook nog op mijn lijstje om te kijken. Ben benieuwd hoe de personages er na al die jaren uitzien. Uncle Jesse, ahaaa! 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Vanessa – Alle trends voor lente en zomer 2016My Profile

  • Mariska
   Auteur
   11 april 2016 / 19:55

   Jaaaa, Uncle Jesse is nog steeds net zo leuk als vroeger, haha! Knappe kerel!

 6. 11 april 2016 / 07:10

  Leuk lijstje! Ik ben fan van de series PLL, Bates Motel, Nashville, en OITNB. Ik heb al erg veel series gezien op Netflix.
  Lees het laatste blogbericht van carolien – Primark shoplog!My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.