Passief inkomen: een Etsy shop openen

by Mariska

Een Etsy shop openen voor passief inkomen! Er zijn talloze manieren om een passief inkomen te creëren. Daar schreef ik eerder al een blogpost over met daarin 5 ideeën om een passief inkomen te krijgen. Je moet er in het begin (of misschien later nog een paar uur per week) iets voor doen, maar omdat het ‘passief’ is, hoef je er weinig meer voor te doen voor het geld gewoon automatisch binnenkomt. Nu ben ik begonnen aan een nieuw hoofdstuk: een Etsy shop openen en optimaliseren. Dit doe ik met behulp van de Etsy Academy van Rowena Rousseau en de Etsy Follow Along, die je als bonus krijgt bij haar boek Happily Rich. Alleen dán krijg je die bonus!

*dit zijn mijn eigen ervaringen en ik ga niets kopiëren of delen uit het membership van Rowena.

Wat is een Etsy shop?

Je hebt vast wel gehoord van Etsy. Een webshop die praktisch iedereen kan open via Etsy.com. Je vindt daar heel veel soorten webshops van overal over de wereld. De downloadbare producten ga ik het nu over hebben in deze blogpost, maar je daar ook handgemaakte producten verkopen. Dit zie je ook heel vaak terug.

Het voordeel van Etsy is dat je niet zelf een website hoeft te hebben met een ingewikkeld webshop systeem. Je hebt ook geen abonnementskosten. Uiteraard moet je wel iets betalen, omdat het een systeem is dat je gebruikt van Etsy en eigenlijk dus zelf weinig meer hoeft te doen. Je betaalt namelijk per product als je die in je shop zet. Dit is echter maar centenwerk.

Wat kan je verkopen op Etsy?

Als je eenmaal besloten hebt dat een shop openen op Etsy is wat je wilt, dan kan je mega veel verkopen. Als jij bijvoorbeeld handgemaakte armbandjes maakt, babynestjes maakt of je verkoopt e-books en planners; het kan allemaal. Dat is juist het leuke van Etsy en daarom is het ook toegankelijk voor iedereen.

Ga eens brainstormen met wat je kan en wat je wil! Als je fysieke producten verkoopt is het natuurlijk niet helemaal passief, want je moet nog wel de producten verzenden die verkocht worden in je Etsy shop. Ben je goed in Excel? Verkoop dan bijvoorbeeld budget trackers of een soort agenda/planner.

Een tip die ik met je wil delen: bij Rowena kun je ook toegang krijgen voor de PLR Library waar kant-en-klare digitale producten klaar staan die je kunt verkopen. Je hoeft alleen de uitstraling zoals lettertypen en kleuren aan te passen.

Waarom kan een Etsy shop openen passief inkomen creëren?

etsy shop openen passief inkomen
Photo by Corinne Kutz on Unsplash

Een passief inkomen genereer je op het moment dat je niets tot weinig meer hoeft te doen en er toch inkomen bij je binnenkomt. Etsy is dus een heel goed voorbeeld! En waarom dan? Als je begint met het verkopen van digitale producten en deze upload in je Etsy shop. Ze zijn dus niet dagenlang zichtbaar, maar jarenlang zichtbaar op Etsy, waardoor mensen ze jarenlang kunnen downloaden (en betalen!) en jij dus een passief inkomen genereerd op die manier.

Maar denk verder dan de onderwerpen die jou aanspreken. Als je ergens goed in bent, bijvoorbeeld Canva, Excel of Notion, dan kan je daar allerlei digitale producten voor maken en verkopen in je Etsy shop. Maar een ontwerp in Canva, een planner in Excel of een Notion dashboard zijn brede termen. Ben jij een fan van katten? Maak dan een planner wanneer je hond uitgelaten moet worden. Denk breed :)

Overige vragen

Wat kost een Etsy shop?

Een shop openen is gratis, je betaalt alleen per ‘listing’, dus producten die je aanbiedt.

Heb je voor Etsy een KVK nodig?

Nee, dit is niet nodig. Als particulier kun je ook je producten verkopen.

Kan iedereen verkopen op Etsy?

Ja, je kunt op Etsy verkopen als particulier, maar ook als ondernemer.

Kun je geld verdienen met Etsy?

Etsy is juist een goede manier om geld te verdienen en dus ook een passief inkomen te genereren.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?