Wat is mijn ultieme katervoer na een avond uit?

by Mariska

Op Twitter liet ik het al doorschemeren afgelopen week; ik kan niet meer zo goed tegen een avondje stappen. Zeker tot een paar jaar geleden lukte het me prima om een heel weekend naar de Zwarte Cross te gaan (lees: van donderdag t/m zondag), elke dag lekker aan de cocktails en wijntjes te zitten én oncomfortabel in een tent slapen. Dat red ik echt niet meer nu. Ik heb een leeftijd van 32 jaar bereikt vorig jaar augustus, maar één avondje uit trek ik al heel slecht. Hoewel dit een onderwerp is waar maar weinig over geschreven wordt, wil ik wel laten weten wat bij mij helpt als ik een avondje heb doorgezakt. Wat heb ik altijd in huis als ik een kater heb en wat eet en drink ik? Wat is voor mij het ultieme katervoer?

Foto: Shutterstock

Raket en Calippo ijsjes

Iedereen heeft natuurlijk wel een koelkast in huis, logisch. Eigenlijk zorg ik altijd dat ik in mijn koelkast waterijs heb liggen. Mijn favoriete zijn raketjes en Calippo ijsjes. Op een of andere manier vraagt mijn lichaam daar om. En dan eet ik er niet 1, nee hup minstens 2. Erg eigenlijk! Van alcohol droog je uit, dus je moet altijd zorgen dat je genoeg vocht binnenkrijgt zodat je lichaam zich kan herstellen.

Fruit

Dit is wel een beetje in strijd met de raket en Calippo ijsjes die ik net noemde, maar ook snak ik erg naar fruit the day after. Dat terwijl ik echt dagen lang geen fruit kan eten. Nee, niet heel erg goed, dat weet ik. Anyway, na een avond stappen vraagt mijn lichaam dus om fruit. Het liefst eet ik dan bananen, appels of mandarijntjes. Dat heb ik niet altijd in huis helaas, dus dan kom ik uiteindelijk weer bij de ijsjes uit ;) Ook een goede is komkommer. Dat vind ik heel erg lekker, maar werkt ook heel goed om weer vocht binnen te krijgen.

Milkshakes en Mac Donalds

En dan nog zo een die ik eigenlijk altijd op zoek als ik te diep in het glaasje heb gekeken. Dat zijn de milkshakes. Ik vind het heerlijk om gewoon hele grote slokken te nemen en het rietje eruit te trekken. In de smaak aardbei. Je kunt op verschillende plekken milkshakes kopen, maar voor mij is het meest voor de hand liggende de grote gele M. Daar woon ik namelijk dichtbij en je hoeft je auto niet uit. Als je al op een punt bent dat je een kater hebt, dan zit je echt niet te springen om een overvol restaurant in te gaan waar iedereen praat en kinderen met ballonnen lopen te zwaaien. Maar soms is een milkshake niet genoeg. Je hebt er ook gekoelde vitrines met groente, eitjes en sla om een eigen salade samen te stellen. Het lukt mij meestal niet om zover te komen, omdat ik meestal kies voor het fast food gedeelte.

Lees ook:
Bikini’s en badpakken in plus size
5x diepvriesfruit variaties
Mijn onzekerheid: gewicht en postuur
Heerlijk Valentijnscadeau last minute bezorgd, tips!

Wat is jouw favoriete katervoer?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?