Wat is mijn ultieme katervoer na een avond uit?

Wat is mijn ultieme katervoer na een avond uit?

Op Twitter liet ik het al doorschemeren afgelopen week; ik kan niet meer zo goed tegen een avondje stappen. Zeker tot een paar jaar geleden lukte het me prima om een heel weekend naar de Zwarte Cross te gaan (lees: van donderdag t/m zondag), elke dag lekker aan de cocktails en wijntjes te zitten én oncomfortabel in een tent slapen. Dat red ik echt niet meer nu. Ik heb een leeftijd van 32 jaar bereikt vorig jaar augustus, maar één avondje uit trek ik al heel slecht. Hoewel dit een onderwerp is waar maar weinig over geschreven wordt, wil ik wel laten weten wat bij mij helpt als ik een avondje heb doorgezakt. Wat heb ik altijd in huis als ik een kater heb en wat eet en drink ik? Wat is voor mij het ultieme katervoer?

Foto: Shutterstock

Raket en Calippo ijsjes

Iedereen heeft natuurlijk wel een koelkast in huis, logisch. Eigenlijk zorg ik altijd dat ik in mijn koelkast waterijs heb liggen. Mijn favoriete zijn raketjes en Calippo ijsjes. Op een of andere manier vraagt mijn lichaam daar om. En dan eet ik er niet 1, nee hup minstens 2. Erg eigenlijk! Van alcohol droog je uit, dus je moet altijd zorgen dat je genoeg vocht binnenkrijgt zodat je lichaam zich kan herstellen.

Fruit

Dit is wel een beetje in strijd met de raket en Calippo ijsjes die ik net noemde, maar ook snak ik erg naar fruit the day after. Dat terwijl ik echt dagen lang geen fruit kan eten. Nee, niet heel erg goed, dat weet ik. Anyway, na een avond stappen vraagt mijn lichaam dus om fruit. Het liefst eet ik dan bananen, appels of mandarijntjes. Dat heb ik niet altijd in huis helaas, dus dan kom ik uiteindelijk weer bij de ijsjes uit 😉 Ook een goede is komkommer. Dat vind ik heel erg lekker, maar werkt ook heel goed om weer vocht binnen te krijgen.

Milkshakes en Mac Donalds

En dan nog zo een die ik eigenlijk altijd op zoek als ik te diep in het glaasje heb gekeken. Dat zijn de milkshakes. Ik vind het heerlijk om gewoon hele grote slokken te nemen en het rietje eruit te trekken. In de smaak aardbei. Je kunt op verschillende plekken milkshakes kopen, maar voor mij is het meest voor de hand liggende de grote gele M. Daar woon ik namelijk dichtbij en je hoeft je auto niet uit. Als je al op een punt bent dat je een kater hebt, dan zit je echt niet te springen om een overvol restaurant in te gaan waar iedereen praat en kinderen met ballonnen lopen te zwaaien. Maar soms is een milkshake niet genoeg. Je hebt er ook gekoelde vitrines met groente, eitjes en sla om een eigen salade samen te stellen. Het lukt mij meestal niet om zover te komen, omdat ik meestal kies voor het fast food gedeelte.

Lees ook:
Bikini’s en badpakken in plus size
5x diepvriesfruit variaties
Mijn onzekerheid: gewicht en postuur
Heerlijk Valentijnscadeau last minute bezorgd, tips!

Wat is jouw favoriete katervoer?

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

11 reacties op “Wat is mijn ultieme katervoer na een avond uit?

  1. Haha dit had je afgelopen zondag moeten plaatsen toen had ik echt een kater sinds echt jaren geleden ofzo. Maar afgelopen zondag sliep ik eigenlijk veel en had zin in chips hahaha

  2. Hahaha zo herkenbaar Mariska! Ik kan er tegenwoordig ook slecht tegen (bijna 30…) maar vroeger was ik ook al niet zo’n held. Toen ging ik nog wel een weekendje door want waarom niet? Maar nu ik werk en weinig vrije tijd heb, ben ik liever niet meer brak. Maar ALS het gebeurt! Dan heb ik chips nodig, en kaas, en chocoladekoekjes. Het liefst ook nog friet of pizza als avondeten 😉 als het maar vet is haha! Leuk dat je hierover schrijft, er wordt inderdaad weinig over geschreven.

    1. Haha ja vond ik ook en vond dit wel leuk om te delen! En pizza eten in de avond inderdaad, heerlijk is dat. Maar natuurlijk ’s nachts als je thuis komt eerst tosti’s! 😛

  3. Haha wat heeeerlijk om te lezen! Zelf heb ik nog nooit een kater gehad, omdat ik niet drink. Maar ik denk dat ik dan ook echt behoefte heb aan fruit!

  4. Ik weet dat je met een kater best gezond kan eten, maar grijp toch altijd naar vet, vetter, vetst. :’) Vaak bestellen mijn vriend en ik dan ’s avonds Chinees, haha. Dat hoort er om de een of andere reden ook bij.

  5. Haha, leuk om te lezen. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk nooit echt een kater heb gehad. Ik stopte altijd op het juiste moment. En nu als moeder komt het zelden voor dat ik een drankje drink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.