Tragische dood Carlo Heuvelman in podcast

dood carlo heuvelman mallorca

Misdaadjournalist Joris Peters onderzoekt in de nieuwe podcastserie ‘Het geheim van Mallorca’ de tragische dood van de 27-jarige Carlo Heuvelman op Mallorca. Op 4 oktober verschijnen de eerste twee afleveringen van deze eerste true-crime podcast van NU.nl. Tijdens het onderzoek ontdekte Peters dat de politie over nieuw beeldmateriaal beschikt. De beelden zijn van kort na de mishandeling, uit de villa waar de verdachten verbleven. Dit is vanochtend op NU.nl gepubliceerd.

Dood Carlo Heuvelman Mallorca

dood carlo heuvelman mallorca podcast
Joris Peters, credits: NU.nl

In de podcast probeert Peters aan de hand van hoofdrolspelers en eigen onderzoek in kaart te brengen wat er is gebeurd op Mallorca en waarom nog steeds niet duidelijk is wie er verantwoordelijk is voor de dood van Heuvelman. De man uit Waddinxveen raakt in de nacht van 13 op 14 juli 2021 zo ernstig gewond na een mishandeling dat hij vier dagen later op 18 juli overlijdt in een ziekenhuis.

De naam van de podcast is een verwijzing naar het vermoeden van justitie dat een of mogelijk meerdere verdachten weten wat er met Heuvelman is gebeurd, maar dat ze hierover zwijgen. NU.nl wist eerder al te melden dat een vriend van verdachte Sanil B. in berichten aangeeft dat B. het meest betrokken was bij het dodelijke geweld.

De podcast bestaat uit in ieder geval zes afleveringen. Een mogelijk zevende deel zal na de uitspraak in de rechtszaak in november volgen. De strafzaak over de verdachten uit Hilversum en hun betrokkenheid bij de twee gevechten in Mallorca start op 4 oktober en zal ook behandeld worden in de podcast.

Op 4 oktober verschijnen de eerste twee afleveringen van Het geheim van Mallorca op NU.nl/podcast en in alle gangbare podcast-apps.

De podcast is geproduceerd door David achter de Molen van Het Podcastkantoor, met eindredactie van Frank Brinkhuis.