Binnen verven met matte verf

muur mat verven moosefarg

Het najaar is begonnen! Dat betekent heerlijk binnen zijn. Misschien valt het je nu ineens op dat je muren al wel heel lang dezelfde, saaie kleur hebben. Grijp dit najaar aan om een schilderklus binnenshuis te doen met matte verf.

Waarom matte verf?

Wat matte verf zo mooi maakt is dat het heel rustig oogt. Je geeft je woon- of slaapkamer een heel prettige uitstraling door te werken met matte verf. Matte verf weerspiegelt namelijk geen licht, waardoor je heerlijk tot rust kunt komen thuis. Oneffenheden in je muur vallen door het matte karakter ook minder op in vergelijking met een glansverf. Een ander voordeel is dat je het in delen aan kunt brengen. Wil je later verdergaan of nog plaatselijk bijwerken? Geen probleem, kwaststreken volledig weg in een matte verf.

Kleur bepalen

matte verf

Als je dan toch aan de slag gaat, kun je maar beter verandering zien. Hou je van kleur? Voorzie dan meerdere muren van een mooie kleur. Als je het liever wat rustiger houdt, kun je op één wand een mooie kleur aanbrengen en de rest rustig houden. Moose Färg verf werkt ideaal op zowel houten, gestucte en betonnen wanden en heeft een prachtig mat kleurenpalet dat gebaseerd is op het Zweedse landschap. Van deze kleuren word je instant vrolijk wanneer je thuiskomt tijdens de donkere dagen. Twijfel je nog over de kleur? Bij veel verfaanbieders kun je een kleurenkaart of proefpotje aanvragen. Zo kun je de verf beoordelen in verschillend daglicht.

Kies voor aangename verf

Wanneer je binnen aan de slag gaat is het prettig om voor een matte verf te kiezen die aangenaam ruikt en veilig is om binnen te gebruiken. Je wilt in deze tijden je ramen niet al te lang open te hoeven zetten. Kies in ieder geval voor een watergedragen verf. Het liefst eentje die zo weinig mogelijk oplosmiddelen bevat en geen vervelende verfgeur achterlaat. Zo kun je het veilig gebruiken in je slaap- of kinderkamer.

Geverifieerd door MonsterInsights