Lucky list #17 (bank voor een prikkie en 12 jaar ingeschreven!)

lucky list

Zo, een tijdje geleden alweer dat ik een Lucky List artikel online plaatste. In juli zelfs, wow, dat is bijna een half jaar geleden. In dat half jaar is er veel gebeurd. Heel veel! Positieve dingen, maar ook mindere leuke dingen. Maar de minder leuke dingen kunnen we helaas niets aan veranderen en heeft te maken met de gezondheid van onze vader onder andere. Hij zit nu anderhalf jaar in een verpleeghuis (hij is 60) en wordt steeds meer een beetje dement door zijn suikerziekte. Heel naar, maar dat is het ziektebeeld en dat is niet te genezen. Dat is alles wat ik er over wil zeggen. Nu door naar het happy lijstje waar ik de leuke dingen deel, zoals 12 jaar ingeschreven voor een huurwoning!

Eigen appartement

Jullie weten (tenminste, de meesten) dat ik sinds september in een nieuw appartement woon en helemaal alleen. Nouja, niet helemaal alleen wat m’n kleine zwarte viervoetertje is er natuurlijk ook. Ik woonde met mijn broertje, maar toen mijn zusje erbij kwam omdat haar verkering na ruim 5 jaar over was werd het mij teveel. Absoluut niet om mijn broertje of zusje zelf, maar ik wilde gewoon rust. Ik plaatste op Facebook een oproep, een kennis tagde een vriend van hem, ik belde, maakte een afspraak en kreeg sleutels. Binnen een week! Tot nu toe woon ik er nog steeds met heel erg veel plezier in de grote stad.

Bank voor een prikkie

goedkope hoekbank marktplaats
goedkope hoekbank marktplaats

Eigenlijk was ik niet echt perse op zoek naar een nieuwe bank, omdat er al een bank in het appartement stond. Niet een hele fijne dus op den duur wilde ik wel iets anders. Een paar dagen terug keek ik op Marktplaats en zag bovenstaande bank in een advertentie. Het model vond ik al gelijk leuk en ik keek naar de prijs.. €50,00!! Dit kon toch niet? Ik deed een bod van €25,00 onder het mom van ‘ik zie wel’ en kreeg direct een bericht terug met de vraag wanneer ik hem kwam halen. Dat heb ik vanavond gedaan (is nu donderdagavond). Oké er zit een hele grote scheur ik. Dat heb ik opgelost door het kleedje eroverheen te leggen zoals je op de foto ziet. Ik heb wel een mooier kleedje, haha! Niks meer van te zien en ik heb een goedkope joekel van een bank!

12 jaar ingeschreven!

Waar ik nu woon huur ik particulier en geloof me, dat is duur. Het is een heel leuk appartement, maar ik wil nu niet echt geld uitgeven om alles te verven en helemaal naar m’n zin te maken omdat ik weet dat ik hier toch weer weg ga. Hier woon ik om eigenlijk te overbruggen tot ik een eigen sociale huurwoning kan krijgen. In het dorp waar ik vandaan kom sta ik nu ruim 5 jaar ingeschreven, maar helaas moet ik nog even wachten. Per grote toeval kwam ik erachter dat ik in regio Waterland (Purmerend, Beemster en omstreken) al 12 jaar sta ingeschreven! 12 jaar! Niet dat ik naar Purmerend wil gaan verhuizen, maar de Beemster zou ik wel heel erg leuk vinden. Dus wie weet vind ik daar dan een leuke woning :) Het is echt een grote verrassing voor me, maar ben er wel heel erg blij mee.

Verzekeringen zijn belangrijk… zo blijkt

Met het verhuizen naar het appartement hielp m’n vriendin met mijn lieftallige zwarte katertje te vangen. Hij moest in zijn reismandje om met mij mee te gaan naar het nieuwe huis. Zelf kreeg ik hem niet te pakken dus ze bood aan me te helpen. Het is echt een lief beestje, beetje eenkennig, maar absoluut niet gemeen. Na hem bijna 3 keer in het reismandje te hebben gekregen was ik het zat. Ik ging het harder aanpakken en daar had ik het echt moeilijk mee. Stond echt met tranen in m’n ogen om hem in zijn nekvel te grijpen maar ik had geen keuze. Snel deed ik hem in het reismandje maar hij werd echt link en beet m’n vriendin diep in haar hand en mij in mijn vinger. Dieren kunnen natuurlijk allerlei bacteriën verspreiden dus we besloten om naar de huisartsenpost te gaan en kregen daar een injectie tegen tetanus.

Zit je dan met je goede gedrag op de huisartsenpost omdat je kat je gebeten heeft. Anyway, allebei kregen we een prik en we hadden nog geïnformeerd of het onder de verzekering viel. Ja was het antwoord. Een paar weken geleden kreeg ik van mijn vriendin een berichtje dat ze het dus zelf moest betalen. Shit. Vorige week kreeg ik dezelfde rekening.. Goed, hoe gingen we dit oplossen? Moest ik de rekening betalen omdat het mijn kat is? Of is het haar eigen risico? Gelukkig dekte mijn WA verzekering dit en worden haar medische kosten vergoed. Zo zie je maar weer dat je je gewoon goed moet verzekeren! Dus loop je verzekeringen na, je autoverzekering kun je misschien aanpassen, check of je een inboedelverzekering hebt (paar euro per maand en zo handig!) en dus een WA verzekering. Wellicht heeft Hema verzekeringen wat je zoekt.

Lees ook:
12 Redenen waarom Facebook ons leven verpest 
Hoe bevalt wonen in de grote stad?
Wat heb ik gekregen voor EPIC 4.0?
Zó voorkom je koude voeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *