5x to do op Ibiza

gekocht op Ibiza

In mei heb ik voor het eerst gevlogen en de reis ging naar Ibiza. Dat vond ik eigenlijk helemaal niet zo eng als dat ik had verwacht. Gelukkig maar, want ik kan me voorstellen dat als je echt bang bent je niet fijn zit in zo’n vliegtuig kilometers hoog in de lucht. Op Ibiza hebben wij wat leuke dingen gedaan die georganiseerd werden en we hadden een stukje vrije tijd dat we zelf konden besteden. Ik vind het leuk om eens te laten zien wat leuke dingen zijn op Ibiza die wij als groep hebben gedaan. Er zijn vast en zeker véél meer mogelijkheden, maar in een weekend heb je daar niet echt de tijd voor. Kijk mee!

To do op Ibiza – met een eend over het eiland

Bij aankomst op Ibiza werden we in 2 groepen verdeeld. De ene groep ging een tour over het eiland doen met eendjes en de anderen gingen op een jeep safari. Er was een tocht uitgestippeld die je meekreeg op papier en zo kwam je dus op allemaal leuke plekjes op Ibiza. Dit was heel erg leuk om te doen omdat je veel meer van het eiland ziet dan alleen het kleine gebied waar je verblijft. Je kwam door andere plaatsjes, we lunchten bij een heel mooi stukje strand en er was ook rekening gehouden met een stop bij een grote Hippiemarkt. Deze eiland tour met een eend is dus zeker heel erg leuk om te doen! Het zijn wel echt oude autootjes en het schakelen gaat niet op de ‘normale’ manier zoals we hier gewend zijn. Dat is dus best wel even wennen voor de gene die gaat rijden.

To do op Ibiza – Hippiemarkt

Een hippiemarkt is echt iets wat typisch Ibiza is. De mensen daar staan bekend om het vrije leven en de vrije geest en dat zie je ook wel terug in de accessoires, kleding die zij verkopen. Veel zijn typisch Ibiza style achtige items en heel erg leuk om te zien. Ook zag ik daar heel veel leuke spullen, zoals van die leuke laarsjes met franjes, maar ik vond ze nog best wel duur. Logisch, want de toeristen kopen dat vaak natuurlijk toch wel :) Toch is het heel erg leuk om daar eens overheen te lopen en te kijken naar de leuke kraampjes en spulletjes die ze hebben.

To do op Ibiza – USHUAÏA

Zelf ben ik niet in Ushuaïa geweest, maar een aantal anderen wel. Dit is een bekend hotel en een bekende plek waar wereldberoemde DJ’s vaak optreden. Als je op de foto’s kijkt dan zie je al dat het er prachtig uitziet. Ushuaïa zit trouwens ook een stuk in de film ‘Verliefd op Ibiza’ :) Ook zijn de prijzen hier best wel hoog voor het drinken bijvoorbeeld. Ze weten dat ze moeten leven van het toerisme op het eiland blijkbaar ;)

To do op Ibiza – met een catamaran naar Formentera

Wij gingen ook met een catamaran varen naar Formentera, een eiland daar in de buurt. Aan boord was er drinken, muziek en op de terugweg gingen wij daar ook eten. Het is prachtig om over een mooie heldere zee te varen naar een kleiner eiland. Het uitzicht is heel erg mooi, het water echt heel helder en op de terugweg konden we mooi de zonsondergang zien. Echt zeker weten de moeite waard als je op Ibiza bent om dit te doen.

To do op Ibiza – souvenirs

Uiteraard heb je op Ibiza ook talloze winkeltjes waar je van alles aan souvenirs kunt kopen. Ook ik kocht een aantal leuke dingen op Ibiza die je terug kunt zien in dit artikel. Zelf vond ik de houten bordjes heel erg leuk (een ervan zie je bovenaan dit artikel), de hangers met allemaal leuke houten items en de armbandjes. Zelf kocht ik een aantal armbandjes, een aantal houten bordjes (voor o.a. in mijn tuin) en nog wat leuke sleutelhangers voor mijn zusje en mezelf. Een houten bordje met een kleurrijk Volkswagen busje erop. Meer Ibiza en hippie kan je niet hebben ;)

Wij verbleven in Migjorn Ibiza Suites & Spa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *