Samsung Galaxy J7 (2017) review

samsung galaxy j7 2017 gold

Zoals je wellicht weet had ik eerst een Samsung Galaxy S7 Edge in rosé goud. Helaas is die een aantal maanden geleden kapot gevallen en had ik tussendoor een refurbished, goedkoper toestel gekocht. Deze was ook kleiner en langzamer en kon daar niet zo goed aan wennen. Afgelopen weekend ben ik naar de Mediamarkt gegaan en heb ik een Samsung Galaxy J7 (2017) gekocht. Uiteraard wel na goed toestellen vergeleken te hebben. Mijn vorige was de Samsung Galaxy S7 edge en degene die ik tijdelijk had was de Samsung Galaxy A3 2016 . De eerste was mooi, groot scherm en snel en de tijdelijke klein(er), langzaam en gewoon minder dan ik gewend was. Ik heb beide toestellen naast elkaar gezet qua specificaties en ben daar tussenin gaan zitten om het ook betaalbaar te houden. Goed, ik ga je mijn mening geven over de Samsung Galaxy J7 (2017)

Samsung Galaxy J7 (2017) in goud

samsung galaxy j7 2017 gold
samsung galaxy j7 2017 gold
samsung galaxy j7 2017 gold
samsung galaxy j7 2017 gold

De Samsung Galaxy J7 (2047) is er alleen in het zwart en in het goud. Eerlijk gezegd vind ik zwart niet meer echt een mooie kleur en goud is ook niet echt mijn kleur. Geef mij maar een witte. Die is er niet, dus moest ik een keuze maken en koos ik voor de gouden variant. Echter vind ik de kleur niet heel erg goud, maar meer een beetje beige en soms zelfs wat zilver. Gelukkig voor mij ;) Een mooi hoesje eromheen maakt het ook weer een stukje mooier. Dan lijkt het me nu tijd om te gaan vertellen, in mijn eigen woorden, wat ik er fijn aan vind. Alle specificaties kun je lezen op de link onderaan dit artikel. Wel zo fijn als het ook in begrijpbare taal wordt uitgelegd ;)

Samsung Galaxy J7 (2017) pluspunten

Het scherm is 5.5 inch wat ik een fijne grootte vind. Op die manier kun je veel op een scherm zien en kun je ook goed overzicht krijgen. Dat vind ik altijd belangrijk, dat ik zoveel mogelijk van een Whatsapp gesprek in beeld heb of zoveel mogelijke favoriete apps op het eerste startscherm heb staan. Ook is hij snel. Snel als in de apps als Whatsapp, Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat die supersnel reageren en heel erg snel openen. Dat gebruik ik heel vaak, dus voor mij belangrijk dat dit ook snel opent. Wat ik ook belangrijk vind is dat het toestel mooie foto’s maakt. En dat kan deze Samsung Galaxy J7 (2017)! Hij heeft achter een 13 megapixel camera waar ik super tevreden over ben en als klap op de vuurpijl is de camera op de voorkant dus ook 13 megapixel! Dat had ik nog niet eerder gezien, maar werkt super mooi. Hele mooie scherpe foto’s maak je daar ook mee. Allermooiste is dat er dus ook een flitser op de voorzijde zit waardoor de foto’s met de frontcamera nog mooier kunnen worden.

– Camera én frontcamera beide 13 megapixels
– Frontcamera heeft een eigen flitser
– Snel toestel waarbij je moeiteloos spelletjes als Candy Crush en HayDay speelt
– 5.5 inch scherm
– 3600 mAh batterij wat dus lang is en met gewoon gebruik (regelmatig social media en genoemde spellen) gaat hij soms wel 24 uur of langer mee

En eerlijk is eerlijk; minpunten heb ik tot nu toe nog niet kunnen ontdekken. Wel vind ik het fijner om er een hoesje omheen te hebben (nu de achterkant), omdat je hem hier net iets fijner mee vasthoudt en hij niet snel uit je handen glijdt. De voorkant is uiteraard glas maar verder is het toestel van staal. De prijs vind ik ook fijn, hoewel het natuurlijk niet goedkoop is. Hiervoor had ik een veel duurder toestel (de Galaxy S7 edge), maar eigenlijk merk ik qua gebruik niet veel verschil met deze Samsung J7 (2017). Niet ieder zijn of haar gebruik is hetzelfde natuurlijk, dus ik baseer het op mijn eigen gebruik :)

Ik heb dus best wel mazzel gehad. Op het moment dat ik in de Mediamarkt stond was hij afgeprijsd van €309 naar €254 en op Samsung.com is hij zelfs €339 (via deze link vind je ook alle specificaties). Dus eigenlijk heb ik hem bijna €100 goedkoper :) Ik was dus op het juiste moment op de juiste plaats, haha.

Lees ook:
Refurbished iPhone 6 is zóveel goedkoper!
Mijn blog gadgets en apparatuur juni 2017
Mijn week in foto’s #3 Alkmaar en nieuwe schoenen
Merk Tommy Hilfiger + WIN!

Welke mobiele telefoon heb jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *