PR producten ontvangen, 5 voor- en nadelen

kruidat originals lip balm en lip scrub

Laat ik vooropstellen dat ik dit artikel niet schrijf om merken of bedrijven naar beneden te halen of ondankbaar over wil komen. Dat wil en ben ik absoluut niet, maar ik denk dat er bloggers of Instagrammers zijn die denken dat het de hemel op aarde is, want dat is PR producten ontvangen niet perse.

Nadelen van PR producten ontvangen

Vaak niet uniek. Een nadeel van PR producten ontvangen vind ik dat het vaak niet uniek is. PR bureaus sturen vaak een persmailing uit naar verschillende bloggers, Instagrammers of andere bekende personen en dat zijn dus altijd dezelfde producten. Als jij enthousiast bent over een product en je schrijft een review op je blog dan zie je de review van dat product, of die producten, ook vaak op andere blogs terug waardoor het niet uniek is.

Er wordt vaak iets terug verwacht. Hier vind ik wel 2 kanten aanzitten. Dat er iets terug wordt verwacht als je PR producten hebt ontvangen snap ik, maar persoonlijk vind ik dat bureaus en merken dit niet kunnen eisen als ze iets uit eigen beweging opsturen. Als je zelf een product aanvraagt is het natuurlijk wel zo netjes om er daadwerkelijk iets mee te doen en dat moet je dan ook doen.

Voordelen van PR producten ontvangen

Je ontdekt nieuwe producten en merken. Een van de voordelen is dat je nieuwe producten en nieuwe merken kunt ontdekken via PR mailings. Regelmatig ontvang je op die manier ook producten die nog niet gelanceerd zijn, maar die je dan al wel kunt uitproberen en kunt reviewen. Dat zorg weer voor veel mensen op je blog die de reviews gaan zoeken.

Inspiratie voor content. PR producten ontvangen inspireert mij altijd wel en ik vind het dan ook leuk om mijn ervaringen met producten te delen. Een nadeel is dat veel PR producten overeen komen en op verschillende blogs te zien zijn, maar een review is uniek. Een dagcrème kan op mijn huid bijvoorbeeld enorm prikken omdat ik een gevoelige huid heb, maar bij iemand anders top werken. Elke mens en lichaam is uniek en zo ook de reviews, grotendeels.

Soms leuke bijkomstigheden. Als je een leuk PR bureau hebt gevonden waarbij je ingeschreven staat en soms leuke producten ontvangt, komen er soms ook andere leuke dingen bij kijken. Sinds dit jaar sta ik ingeschreven bij een PR bureau waar ik me zo ontzettend welkom voel! Het gaat me niet om de producten (nouja, misschien een beetje omdat het toffe merken zijn), maar ook op de borrels en andere evenementen voel ik me enorm welkom. Dat is echt een fijn gevoel en dit is zeker niet bij elk PR bureau het geval.

Zelf producten kopen

PR producten ontvangen vind ik zeker leuk en het voelt ook echt als een cadeau elke keer weer. Ik weet dat dit cliché klinkt maar het is ook echt zo. Dat merken met hun naam op jouw socials en blog genoemd willen worden is een fijn idee. Toch een soort bevestiging dat je het goed doet. Zelf vind ik het ook heel fijn om zelf producten te kopen. Producten en merken die je niet zo vaak ergens anders voorbij ziet komen en die goed bij je passen.

Dit deed ik bijvoorbeeld met het Nabla Cutie palette en het Nabla Dreamy 2 palette. Een merk en producten waar ik echt heel benieuwd naar was en die nu favoriet zijn! Je kunt ook op daarna op zoek gaan naar het PR bureau dat het merk vertegenwoordigd en dan vragen of er een plekje vrij is op de perslijst. Op die manier blijf je op de hoogte van lanceringen van je favoriete merken :)

Ik hoop dat ik het artikel zo volledig mogelijk heb gemaakt en vragen kun je altijd stellen.

Lees ook:
DIY – 3D kaarten met Scrabble letters
Geld verdienen met affiliate links (+ lijst webshop en aanbieders!)
Le Volume De Chanel mascara review

Geverifieerd door MonsterInsights