DIY – 3D kaarten met Scrabble letters

3d scrabble wenskaart 8

Ik zocht een leuk, origineel beterschapskaartje maar kon in m’n kaartenlade geen geschikte kaart vinden en dus ging ik zelf aan de slag. Als je mijn blog volgt weet je misschien dat ik gek ben op knutselen met houten Scrabble letters . Ik heb al veel dingen gemaakt van oude spellen en dacht eigenlijk dat ik een beetje door mijn opties heen was. Tot vandaag! Ik toverde m’n zakje Scrabble-letters uit de knutseldoos en ging aan de slag. Het resultaat? Een vijftal 3D wenskaarten met Scrabble letters DIY.

Artikel en afbeeldingen door Priscilla

3d scrabble wenskaart 1
DIY - 3D kaarten met Scrabble letters

Scrabble letters DIY

I love Scrabble letters! Het is even zoeken voordat je mooie, oude houten Scrabble letters hebt gevonden maar als je ze eenmaal in je bezit hebt kun je er echt de meest fantastische dingen mee maken. In het verleden maakte ik al koelkast magneten en onderzetters met houten scrabble letters. Vrijwel altijd als ik een oud Scrabble spel (met rode doos) tegenkom neem ik hem mee. Meestal vind ik oude Scrabble spellen bij de kringloop of op vlooienmarkten maar onlangs zag ik ook spellen op verkoophoekjes op Facebook staan. Meestal betaal ik tussen de €2,00 en €5,00 voor een set Scrabble letters maar ik heb ook al eens een oud (incompleet) spel op de kop getikt voor slechts €0,50 cent. Het blijft een beetje geluk hebben als ’t gaat om oude Scrabble spellen.

Je hebt nodig

 • Wenskaarten (Action)
 • Scrabble letters (kringloop, marktplaats, vlooienmarkt)
 • Lijmpistool (Action)
 • Lijmpatronen (Action)
 • Placemat, oude krant of stuk karton
DIY - 3D kaarten met Scrabble letters
3d scrabble wenskaart 4
DIY - 3D kaarten met Scrabble letters
DIY - 3D kaarten met Scrabble letters
DIY - 3D kaarten met Scrabble letters
3d scrabble wenskaart 9

Zo maak je het

Je hoeft geen genie te zijn om te snappen dat ik de houten Scrabble letters op de lege wenskaarten heb gelijmd met ’t lijmpistool. Toch heb ik wel een aantal tips voor je voordat je enthousiast aan ’t lijmen gaat. Bedenk van de voren welke woorden je op de wenskaarten wilt lijmen. Verzamel de letters in groepjes voordat je alles vast lijmt, hiermee voorkomt dat je tijdens ’t lijmen ineens een letter te kort komt. Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien heb ik eerst alle woorden uitgelegd op tafel. Pas de woorden voordat je gaat lijmen ook op de kaart. Het woord ‘gefeliciteerd’ was te lang om op mijn lege wenskaarten te lijmen, ik kreeg de ‘d’ niet meer op de kaart. Ik heb daarom besloten die kaart niet te maken en die letters te bewaren voor een ander knutselproject(je).

Personaliseer!

Je kunt de kaartjes maken zoals je zelf mooi vindt. Ik heb twee kaartjes gemaakt met de letters strak naast elkaar, twee kaartjes waarbij ik de letters schots en scheef heb geplakt voor een speels effect en één kaart met een Scrabble-vibe waar de woorden elkaar kruisen. Ik koos voor de woorden ‘Beterschap’, ‘Hoera’, ‘Van Harte’, ‘Zomaar’ en ‘Sterkte’ maar in principe zou je ieder woord kunnen kiezen dat jij leuk en/of passend vindt. Deze woorden zou je ook kunnen gebruiken op je kaart:

 • Jarig
 • Gefeliciteerd
 • Huwelijk
 • Alsjeblieft
 • Bedankt
 • Dankjewel
 • Feest
3d scrabble wenskaart 10

Zelfgemaakt is leuker

Post ontvangen is leuker dan een Whatsappje of een e-mailbericht ontvangen. Zelf gemaakte post ontvangen is nóg leuker dan een gekochte kaart ontvangen. Deze kaarten zijn in een handomdraai gemaakt en toveren sowieso een grote glimlach op het gezicht van de ontvanger. De kaartjes zijn simpel, strak en passen in vrijwel ieder interieur. Grote kans dat de ontvanger jouw kaartje bewaard en aan zijn/haar wandrek hangt ter deco! Dat zou ik in ieder geval wel doen.

Lees ook:
Eindelijk mijn visitekaartjes
Zonder reclame code neem ik je niet serieus
Discussie: het verkopen van ontvangen spullen als blogger

Favorieten op dit moment (Garnier & Ted Baker!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *