Waarom ik mijn bril élke dag moet dragen

bril elke dag dragen

Er gingen jaren voorbij dat ik mijn bril niet droeg. Ik had wel een bril, maar uiteindelijk bleek die ook niet meer toereikend te zijn. Een mooie zwarte bril met grote glazen droeg ik altijd bij me en zette hem maar af en toe op. Als ik hoofdpijn had of begon te knijpen met mijn ogen. Een bril elke dag dragen stond niet op mijn wensenlijstje ;) Toch zette ik de stap om een nieuw bril aan te meten en dat is een wereld van verschil!

Waarom ik mijn bril elke dag moet dragen

Ik had een mooie Armani bril die ik rond 2012 had uitgekozen. Mijn ogen waren opnieuw getest en er kwam uit dat ik aan beide ogen een klein min had met een cilinderafwijking. Die cilinderafwijking zou voornamelijk zorgen voor de hoofdpijn als ik mijn bril niet elke dag zou dragen. In 2019 liet ik mijn ogen opnieuw testen en kocht alvast een bril via Charlie Temple. Ik had wel een nieuwe nodig, want uit de test kwam ineens dat ik een kleine plus had in plaats van een kleine min.

Autorijden

We gaan regelmatig naar concerten en die zijn eigenlijk altijd in Duitsland. Al snel merkte ik dat ik erg moe werd tijdens het autorijden en dat is niet handig. Vanuit Duitsland is het nog best een eind rijden naar Edam dus af en toe moest ik ook echt stoppen. Mijn ogen werden heel moe waardoor ik soms tegen het knikkebollen aanzat. Niet heel veilig. Met nu mijn bril elke dag dragen heb ik daar geen last meer van. Ik kan met gemak een lang stuk autorijden en heb geen last meer van vermoeide ogen en bijna knikkebollen.

Computerscherm en het blauwe licht filter

Aangezien ik wist dat ik mijn bril elke dag ging dragen, wilde ik er ook een blauw licht filter in laten zetten. Op het moment van aanmeten werkte ik nog op kantoor en ook thuis zat ik vaak achter mijn laptop. Blauw licht maakte mijn ogen ook heel vermoeid. Ik merk echt een heel groot verschil nu ik een goede bril heb aan laten meten én een blauw licht filter. Met dit filter wordt het blauwe licht eruit gefilterd als het ware, waardoor je ogen ook minder snel moe worden. Hier heb ik zelf erg baat bij en het werkt echt heel erg goed. Naar mijn telefoon, televisie én computerscherm kan ik gewoon weer normaal kijken zonder hoofdpijn en knijpende ogen.

En dan het laatste..

De cilinderafwijking zorgt er ook voor dat ik niet meer zonder mijn bril kan. Met een bril elke dag dragen had ik in het begin wel moeite. Ik vond het heel irritant om steeds tegen een montuur aan te kijken en voor mijn gevoel kon ik niet alles zien wat er om mij heen gebeurde. Het was dus even wennen toen ik mijn bril opzette, maar inmiddels wil ik niet meer zonder. Zonder bril autorijden trek ik niet meer (behalve kleine afstanden) en zonder bril tv kijken is ook niet echt meer een optie. Vaak zodra ik mijn bril afzet heb ik direct binnen een minuut of 10 hoofdpijn. Nu ik mijn bril elke dag draag ben ik over het algemeen minder snel vermoeid en kan ik dingen nét iets beter lezen en zien. Zo zie je maar dat je ogen je heel erg moe kunnen maken.

Lees ook:
Mijn week in foto’s #17 (Valentino tasje & PR event met een lekker drankje)
Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren
Watervallen en stroomversnellingen fotograferen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *