Geld: 5 passief inkomen voorbeelden: zo verdien je echt geld online!

by Mariska

Je hebt vast wel gehoord van de term ‘passief inkomen ‘ de laatste tijd. Wil jij passief inkomen voorbeelden? Het is iets wat helemaal hot is op dit moment, zo lijkt het. In dit artikel ga ik je wat meer informatie geven en vertellen wat een passief inkomen nu precies is. Want hartstikke leuk dat online geld verdienen, waar je weinig voor hoeft te doen. Maar werkt het ook zo? Ja en nee. Ik ben wel van mening dat iedereen het kán, dus ook al je niet zoveel kennis hebt van online geld verdienen. Kom, we gaan verder!

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is een inkomen dat je binnenkrijgt, maar waarvoor je op dat moment niets meer doet. Uiteraard moet je wel zorgen dat je iets creëert waarmee je in een later stadium een passief inkomen kan genereren. In het begin kost het je dus wel moeite om bijvoorbeeld producten te maken, online templates te maken of andere dingen te maken die je wil verkopen en voor jou passief inkomen genereren op langere termijn. Als dat eenmaal loopt, dan hoef je er niets meer aan te doen. Ze noemen het ook weleens ‘slapend rijk worden’. Klinkt het voor jou ook aantrekkelijk?

Passief inkomen voorbeelden

passief inkomen voorbeelden

Natuurlijk geef ik ook passief inkomen voorbeelden zodat je kan kijken wat het het beste bij je past. misschien heb je zelfs al een idee met wat je wil gaan doen of ben je al begonnen. Als je begonnen bent kan je kijken of je je passieve inkomen kan uitbreiden met een andere vorm ernaast. Zo spreid je je passieve inkomen. Nooit op één paard wedden, toch? ;) Oké, we gaan naar de voorbeelden wat je zou kunnen doen om meer inkomen voor jezelf te creëren.

  • Membership: je kan kiezen om een membership, oftewel lidmaatschap, op te zetten om je kennis te delen. Een van de bekendste platformen om dit te doen is Huddle. Je betaalt per maand een bedrag en kunt, afhankelijk van je type abonnement meerdere e-learnings maken. Op die manier kan je je kennis delen met anderen en kan iedereen altijd lid worden. Als de cursus(sen) eenmaal online staan heb je er weinig omkijken meer naar, tenzij je het blijft updaten. Huddle in combinatie met betalingssysteem Plug & Pay is een goede combinatie.
  • Affiliate links: geld verdienen met affiliate links is ook steeds meer in opkomst. In het kort: jij verdient een kleine commissie over het bedrag dat iemand besteedt in een webshop. Stel jij vertelt over leuk buitenspeelgoed voor kinderen en linkt naar het product via het partnerprogramma van Lidl, dan krijg jij een percentage over dat bedrag. Het kost degene die het product koopt niet meer en jij ontvangt toch. Wil je hiermee beginnen? Dan raad ik aan je aan te melden bij LinkPizza. Het is laagdrempelig en LinkPizza heeft heel veel aangesloten programma’s en bedrijven.

TIP: Succes met affiliate marketing van Nicole van Roekel wordt heel hoog aangeschreven!

  • Etsy shop openen: Etsy is een enorm populair platform voor digitale producten. Als je het leuk vindt om bijvoorbeeld te knutselen in Canva of Photoshop, dan kan je ervoor kiezen een Etsy webshop te openen en je producten daar te verkopen. Denk hierbij aan Instagram templates, e-books, WordPress thema’s of andere templates die je leuk vindt om te maken.
  • Kleine bijdrage vragen voor blogartikelen: het is mogelijk om bepaalde blogartikelen achter een soort van ‘betaalmuur’ te zetten zodat mensen een klein bedrag betalen om je blogartikelen te mogen lezen. Je kan dan een bepaalde ‘vip’ categorie maken waar alleen betalende leden toegang tot hebben.
  • Betaalde nieuwsbrief: een ander idee voor passief inkomen genereren is om een mailinglijst op te bouwen en eens in de zoveel tijd een nieuwsbrief te sturen met exclusieve nieuwtjes. Je kan daar dan een klein bedrag voor vragen.

Er zijn veel passief inkomen voorbeelden zoals je ziet. Kijk wat het beste bij jou past! Passief inkomen genereren is leuk én werkt verslavend :)

Passief inkomen genereren en wat ik doe

Je ziet, er zijn talloze voorbeelden om passief inkomen te genereren op een manier die bij je past. Ik ben er ook mee bezig en ik vind het mega interessant om te doen. De lijst met hoe ik passief inkomen aan het genereren ben kan natuurlijk niet ontbreken! Wat doe ik én waar leer ik van?

  • Ik gebruik affiliate links: ik maak gebruik van affiliate links van LinkPizza, ben lid van het bol.com partnerprogramma en andere affiliate aanbieders zoals Tradetracker. Ook heb ik mij aangemeld bij PayPro om wat exclusievere programma’s te promoten die je niet vindt bij bol.com of LinkPizza.
  • Ik volg een membership: zelf volg ik het membership van Rowena Rousseau en daar heb ik heel erg veel geleerd. Vanuit daar ben ik begonnen met passief inkomen genereren. Vol ideeën, videomateriaal, masterclasses en cursusmaterialen zoals handige PDF’s en e-books.
  • Wat past bij mij? ik heb goed gekeken waarvan ik denk dat het beste bij mij past. Als blogger is het voor mij logisch om affiliate links te gebruiken voor passief inkomen.

Als blogger krijg ik ook betaalt voor het plaatsen van betaalde content. Passief inkomen genereren is dat niet, want ik moet er zelf nog iets voor doen; namelijk het plaatsen van het blogartikel. Content schrijven is ook geen passief inkomen.

Heb je ik op weg geholpen met de passief inkomen voorbeelden zodat je kan beginnen met passief inkomen genereren? Als je vragen hebt, mail me gerust of stuur me een berichtje op Instagram of laat een reactie achter. Ik vind het leuk van je te horen! :)

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?